Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Piața mondială de mașini agricole

Publicat: 07 octombrie 2016 - 17:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Vânzările totale de mașini agricole, la nivel mondial, au scăzut cu 7% în 2015. În Rusia, India, America de Nord și America de Sud, declinul real, în 2015 a fost în intervalul de două cifre. În schimb, situația de pe piața mașinilor agricole din UE și China a fost relativ stabilă în 2015 iar în Turcia a avut chiar un trend pozitiv.

Click pe poza pentru galerie!

În anul curent trendul descendent al pieței de profil continuă pe continentul american, cel mai puternic în America de Sud, unde, în cel mai fericit caz este de așteptat o ușoară creștere abia din 2017. O redresare durabilă se prefigurează pentru 2016 în India și Rusia. Evoluția pozitivă din primele 6 luni din Turcia este acum în stagnare. Pentru cele două piețe mondiale majore, UE și China, este așteptat o scădere de 5% pentru 2016.

 

Producția de mașini agricole

În trei regiuni - Europa de Vest, China și America de Nord - se realizează peste 70% din producția mondială de mașini agricole. Cu o pondere de 28%, Europa de Vest rămâne lider în producția globală de mașini agricole și s-a dovedit a fi mai stabilă decât celelalte regiuni, în ciuda situației dificile de pe piața mondială. În același timp, producția de mașini și utilaje agricole din America de Nord a fost în scădere.

Unitățile de producție de profil din China au continuat să se dezvolte și cota de piață a Chinei este (temporar) și pentru prima dată în istorie mai mare decât a Americi de Nord. Dar și companiile europene și americane beneficiază, de asemenea, de această creștere a pieței chineze.

În ceea ce privește comerțul exterior, America de Nord și Europa de Vest încă domină piața mondială. Producția din America de Sud, China, India și Turcia încă se concentrează puternic pe piețele interne, însă cotele de export, în special al Chinei, cresc considerabil. Numai în 2015 China a realizat deja 10% din exporturile globale.

Piața de profil din Asia (Japonia și Coreea) este stabilă. În special în ceea ce privește tractoarele, acestea au deja o lungă tradiție și un volum considerabil de exporturi pe piețele mature din Europa și America. Unitățile de producție din CSI, inclusiv Rusia, Ucraina și Belarus și-au redus în mod continuu producția în ultimele două decenii, dar această tendință este posibil să fie inversată din nou, mai ales din cauza măsurilor protecționiste și a sprijinului de stat care se anunță în viitorul apropiat.

 

 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.17(178) 1 - 15 octombrie 2016

 

Vizualizat: 929 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?