Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Piaţa maşinilor agricole creşte durabil

Publicat: 15 noiembrie 2017 - 17:28
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În ultimele luni, industria constructoare de tehnică agricolă a cunoscut o revenire economică pe numeroase pieţe. Ratele de creştere de două cifre la comenzile primite, din Germania şi din străinătate, sunt "un indicator important al creşterii durabile", a declarat dr. Bernd Scherer, directorul general al VDMA, în deschiderea conferinţei de presă premergătoare târgului Agritechnica.

Pentru anul 2017, VDMA anticipează un volum al cifrei de afaceri de 7,5 miliarde de euro în industria de profil din Germania. Aceasta corespunde unei majorări cu 4% faţă de anul trecut. Bernd Scherer consideră că tendinţa pozitivă ar putea continua şi în 2018.

Euro
În prima jumătate a anului 2017, producătorii germani de maşini şi utilaje agricole au raportat o creştere de 7% a cifrei de afaceri, cu puţin peste 4,5 miliarde de euro. Utilizarea capacităţii de fabricare este în prezent de aproape trei luni, o valoare de vârf care a fost atinsă ultima dată în anul de excepţie 2013. Deşi în primul trimestru majorarea a fost încă limitată, în primul rând pe piaţa germană, în următoarele trei luni cifra de afaceri a urcat puternic cu 14%. Industria germană de profil depinde de exporturi în proporţie de 75%.

Ce utilaje caută fermierii?
O cerere deosebit de puternică a fost semnalată pe segmentul echipamentelor pentru recoltarea şi pregătirea furajelor. Comparativ cu anul trecut, cererea a crescut şi pentru tractoarele de peste 50 CP, dar a scăzut în cazul utilajelor de putere mai mică. În Germania, în septembrie au fost vândute 2326 unităţi, din care 1730 cu o putere de peste 51 CP (38 kW), mai puţin cu 41,8%, respectiv cu 50,2% decât în luna similară din 2016. În septembrie 2016 au fost vândute 3994 unităţi, din care 3471 având puterea de peste 51 CP.
În primele nouă luni ale anului au fost vândute 21.320 unităţi, din care 15.888 depăşind 51 CP, cu 6,4%, respectiv 11,4% mai puţin decât în perioada similară a anului trecut.
În ultimele 12 luni (octombrie 2016 - septembrie 2017) volumul vânzărilor totaliza 26.812 unităţi şi 18.974 tractoare de peste 51 CP, cu 14,7%, respectiv 20,4% mai puţin decât în perioada octombrie 2015 - septembrie 2016.

Articol publicat in revista Ferma nr. 19/202 (editia 1-14 noiembrie)

Vizualizat: 248 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?