Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

PERSPECTIVE SUMBRE PENTRU SECTORUL MAŞINILOR AGRICOLE

Publicat: 22 iunie 2022 - 18:22
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Producătorii francezi de maşini şi utilaje agricole se confruntă cu unele dificultăţi în ceea ce priveşte aprovizionarea bazei tehnico-materiale, creşterea costurilor de fabricaţie, fapt ce poate duce la nerespectarea livrărilor către beneficiari. 

 

tractoare-diverse_b-o conferinţă de presă, susţinută de Axema, sindicatul de ramură, având drept scop prezentarea raportului economic pentru anul 2022, se precizează că sectorul utilajelor agricole a înregistrat o creştere cu 13% în primul trimestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Cele mai bine vândute maşini au fost cele de recoltat, pulverizatoarele pentru protecţia culturilor şi tractoarele agricole, comenzile situându-se între 10 şi 20%.

În schimb, au cunoscut o scădere vânzările la încărcătoarele telescopice, încărcătoarele frontale,

echipamentele de adunat fânul şi presele de balotat. 

De asemenea, cererea se menţine la un nivel ridicat pentru utilajele din cultura mare şi viticultură şi e în scădere semnificativă la echipamentele destinate fermelor de animale.

 

Creşterea preţurilor de vânzare

 

În continuare se aşteaptă ca producătorii să mărescă preţurile cu 10-15 % pentru a compensa creşterea cheltuielilor de cost.

Îngrijorările fabricanţilor sunt legate de creşterea preţurilor de peste două ori (din 2019-2020) la materiile  prime, în special la oţel, oţelul inoxidabil şi aluminiu, dar şi de valul de majorare a salariilor ce va veni în lunile următoare, cu până la 3,5 la sută.

Toate acestea vor cântări în structura costurilor de producţie în 2023.

 

Timp mediu de livrare de 30 de săptămâni pentru un tractor nou

 

Photo-Edito-Frédéric-Martin-Président-Axema-agroéquipement-M-Extend_391x451px_b

Temerile pentru 2023 se bazează şi pe dificultăţile tot mai mari în aprovizionarea cu componente şi materii prime pentru fabricarea echipamentelor. „Conflictul din Ucraina a succedat crizei Covid şi generează mari dificultăţi”, a susţinut Frédéric Martin, preşedintele Axema.

Înainte de criza Covid, timpul obişnuit de livrare a echipamentelor era de 8 săptămâni, iar la un tractor – 30. Dar pentru unele materiale, se aşteaptă mai mult de un an! Blocarea de două luni a metropolei Shanghai, cel mai mare port şi hub din lume pentru componente electronice chinezeşti către Europa, va afecta timpul de aprovizionare pentru încă multe luni. 

Nelivrarea materialelor comandate la data planificată iniţial poate pune în pericol buna execuţie a lucrărilor agricole şi recoltele viitoare.

 

Marian MUŞAT

 

Vizualizat: 495 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?