Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

“Pentru că înţelegem agricultura. It's Fendt!”

Publicat: 29 august 2019 - 01:06
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Într-un cadru specific, la Marktoberdorf, constructorul german Fendt şi-a prezentat noutăţile tehnice în faţa presei internaţionale. Strategia de creştere a Fendt se bazează pe: extinderea gamei de produse - Fendt dorind să devină full liner -, digitalizare şi pe globalizare.

Cu această ocazie, a fost inaugurată şi noua sală de expoziţii, o extensie a "Fendt Forum", cu dimensiuni impresionante - 2.379 mp (61 m lungime, 39 m lăţime şi 9 m înălţime), care oferă un spaţiu amplu pentru expunerea gamei complete de produse Fendt şi poate găzdui până la 1900 de persoane.
A urmat un şir lung de noutăţi tehnice detaliate de specialiştii Fendt pentru cei 130 de jurnalişti (din 30 de state) prezenţi la eveniment. Astfel, în gama de utilaje pentru furaje verzi au fost prezentate cositoarea frontală Fendt Slicer FQ, grebla Fendt Lotus, remorcile pentru furaje Fendt Tigo (modelele Tigo S, Tigo ST, Tigo MR100 şi Tigo XR&PR), combina autopropulsată Fendt Katana 650 şi presa de balotat Fendt Squadra 1290 UD. De asemenea, la maşinile de erbicidat a fost implementat sistemul Fendt OptiNozzle pentru Fendt Rogator RG300 şi RG665.
Producătorul a anunţat un nou model al seriei de combine Fendt - Ideal 10, de mare capacitate, cu motor Man de 790 CP (16,2 litri capacitate cilindrică), cu un nou sistem de curăţare, separator Dual Helix şi sistem IdealDrive - "joystick-steering" - conducere fără volan.
În concepţia Fendt, nu doar maşinile sunt soluţiile, optimizarea proceselor de producţie şi de lucru generează progres. În acest sens, sistemul FendtONE realizează integrarea datelor (primite de la maşinile în lucru) prin agrirouter-ul Agro-Link în sistemul de management al fermelor FMIS (Farm Management Information Systems). Acest sistem este disponibil atât pe tractoarele şi combinele Fendt, cât şi acasă, pe tableta sau telefonul fermierului.
Mai multe serii de tractoare Fendt au primit update-uri, între care amintim Fendt 700 Vario, Fendt 314 Vario şi seria de tractoare specializate Fendt 200 V Vario şi Fendt 200 F Vario cu sistem de camere Braun.

staff-ul Fendt AGCOClick pe poza pentru galerie!

A şasea generaţie Fendt Vario 900
Cu mare interes au fost primite de presa internaţională noutăţile legate de noua serie Fendt 900 Vario: Fendt 930 Vario, Fendt 933 Vario, Fendt 939 Vario şi Fendt 942 Vario. Cei prezenţi la conferinţa internaţională de presă au asistat şi la plecarea către fermieri a primelor 30 de unităţi din noua generaţie de tractoare Fendt 900 Vario. Prin această nouă generaţie a modelului Vario 900, Fendt se apropie şi mai mult de seria 1000 Vario.
Principalele caracteristici tehnice ale noii serii 900 Vario cuprind motorizarea Man (9.0 litri capacitate cilindrică, şase cilindri), care respectă normele de poluare Stage 5 şi care foloseşte aceeaşi tehnologie ca şi seria 1000 Vario şi sitemele Fendt Connect, Smart Connect şi TIM ready.
La cererea clienţilor, sistemul Fendt Care poate prelungi perioada de garanţie până la 8 ani sau la 8000 de ore de funcţionare, pentru seria Fendt 900 Vario.

Sistem nou de control pentru Vario 300 şi 700
Pachetul FendtOne include un sistem de management al datelor care îi permite fermierului să trimită informaţii de pe aplicaţie direct către tractor. Sistemul include un nou controler al braţului - un joystick multifuncţional pe ale cărui butoane principale 3L pot fi atribuite acum diferite funcţii. Pentru o identificare rapidă, butoanele îşi schimbă culoarea pentru a afişa funcţia asociată, ceea ce este foarte util, în special dacă mai mulţi operatori folosesc acelaşi tractor. Setările joystick-ului 3L au trei niveluri de operare şi până la 27 de comenzi, în funcţie de specificaţii. Modelul 3L poate fi utilizat chiar şi pentru a controla utilajul conectat ISOBUS prin prizele hidraulice faţă/spate.
Pe lângă afişarea pe monitorul de 12 inch de pe cotieră, un alt monitor de 9 inch poate fi folosit şi pentru a afişa caracteristicile Fendt Guide, precum şi date obişnuite ale tractorului. Este disponibil, de asemenea, şi un al treilea monitor opţional de 12 inch, amplasat în partea dreaptă a operatorului sau în partea superioară, pentru a îmbunătăţi vizibilitatea pe şosea.

Fendt este pe drumul cel bun
Numeroase realizări de pionierat şi o mulţime de premii naţionale şi internaţionale au însoţit Fendt în călătoria sa de-a lungul deceniilor, cercetarea şi dezvoltarea fiind o zonă strategică cheie pentru constructorul german.
Cel mai recent exemplu în ceea ce priveşte globalizarea şi intenţia Fendt de a fi furnizor al unei game complete de maşini şi echipamente agricole este lansarea semănătorii de precizie Fendt Momentum în Brazilia, la sfârşitul lunii aprilie a.c.
"Noi - Fendt - dezvoltăm maşini pentru fermieri şi contractori. Şi facem aceasta de aproape 90 de ani. În primii 70 de ani, Fendt a fost «specialistul în tractoare». După achiziţia AGCO, în 1997, gama de produse Fendt a fost extinsă - cu atenţie, la început - cu combine. Nu este o coincidenţă faptul că în ultimii trei ani am devenit un adevărat furnizor de linii complete - full liner pentru maşini agricole. Cultura noastră corporativă şi aspiraţia noastră este de a oferi tehnologii de ultimă generaţie şi cea mai înaltă calitate timp de decenii - atât în ceea ce priveşte maşinile, cât şi serviciile noastre.
În acelaşi timp, ştim cu toţii că revoluţia digitală înregistrează creşteri constante - mai ales în agricultură. Ca producători de echipamente agricole, gama noastră DCX (Digital Customer Experience - Experienţa digitală a clienţilor) deschide noi domenii de activitate, astfel încât să putem satisface cerinţele în creştere ale fermierilor moderni - şi vom continua să o facem în anii următori. Obiectivul nostru este de a oferi fermierilor din întreaga lume produse şi servicii care să acopere toate cerinţele. Şi asta facem noi. Pentru că înţelegem agricultura. Este Fendt! (Because we understand farming. It's Fendt) - acesta este noul nostru slogan. Prin aceasta, dorim să arătăm tuturor clienţilor noştri potenţiali din întreaga lume că Fendt se adresează în mod activ provocărilor viitorului", a declarat Peter-Josef Paffen, vicepreşedinte AGCO şi Managing Director Fendt.
Rezultatele în creştere, obţinute la nivel mondial, demonstrează că Fendt este pe drumul cel bun. Iar anul acesta compania estimează că va face un pas mare spre atingerea ţintei de 20.000 de tractoare Fendt produse şi vândute în 2020.
Vânzările totale de maşini Fendt în anul 2018 au fost de 427 combine, 43 combine autopropulsate pentru furaje, 838 prese de balotat, 2.303 utilaje pentru furaje verzi şi 117 maşini pentru erbicidat. Pentru anul 2019 este estimată creşterea vânzărilor pentru toate categoriile de utilaje.
În numerele viitoare ale revistei Ferma vom continua prezentarea detaliată a noutăţilor Fendt 2019.


EVOLUŢIA VÂNZĂRILOR GRUPULUI AGCO
Tradiţionala conferinţă internaţională de presă Fendt a fost deschisă de către Rob Smith, Senior vice-preşedinte şi general manager pentru Europa şi Orientul Mijlociu (EME - Europe, Middle East), care a făcut o prezentare a pieţei de maşini agricole. Acum grupul AGCO are o reţea globală de 4050 de dealeri.
În primul semestru din 2019, vânzările nete au crescut cu 13% în zona EME şi cu 1% în America de Nord şi au scăzut uşor în America de Sud (-3%) şi în Asia, Pacific, Africa (-10%). Anul trecut, 58% din totalul vânzărilor grupului AGCO s-au realizat în zone EME şi 25% în America de Nord. De altfel, piaţa de maşini agricole din regiunea EME este de circa 25 miliarde de dolari, fiind în creştere. Vânzările AGCO în zona EME au urcat şi ele la 4,6 miliarde de dolari în 2017 şi la 5,3 miliarde de dolari în 2018. Strategia AGCO pentru piaţa EME se concentrează pe consolidarea unei reţele de dealeri exclusivi şi "full liner", pe extinderea serviciilor "full liner" şi pe a oferi cea mai bună experienţă clienţilor săi.

 

TRACTOARELE FENDT ACOPERĂ O COTĂ DE PIAŢĂ TOT MAI MARE
În Germania, principala piaţă a Fendt, cota de piaţă pentru tractoare este de aproape 24% (toată gama de putere) şi de aproape 30% pentru tractoarele cu o putere de peste 51 CP. La nivelul Europei, cota de piaţă pentru tractoarele Fendt a crescut permanent, de la 7,5% în 2012 (184.106 tractoare vândute) şi până la 8,6% în 2017 (165.469 tractoare vândute) şi 8,7% în 2018 (dintr-un total de 167.604 tractoare vândute). Pentru anul curent se estimează că vor fi vândute 165.950 tractoare, din care cota de piaţă Fendt va fi de 9,1%.
Vânzările de tractoare Fendt au crescut constant în ultimii trei ani, de la 13.667 unităţi în 2016, 15.020 tractoare în 2017 şi până la 16.806 unităţi în 2018, în toţi aceşti ani cota de export a fost peste de 64-66%. În 2019 este planificată vânzarea a peste 18.000 tractoare, din care 68% în afara Germaniei.


Articol publicat în revista Ferma nr. 13/240 (ediţia 1-14 august 2019)

 

Vizualizat: 187 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?