Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Parteneri pentru fermieri

Publicat: 03 iulie 2019 - 11:08
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Gamma Technik, companie românească aflată în joint-venture cu Grupul Rodbun, a devenit dealer Arbos Eastern Europe pentru zona de sud-est a României.

 

Parteneriatul a fost anunţat public în luna mai 2019, la AgriPlanta-RomAgroTec. „Toată lumea îşi doreşte să ofere utilaje de calitate bună şi accesibile. Această cooperare îşi propune să ofere clienţilor un pachet foarte onest în ceea ce priveşte calitatea şi preţul utilajelor pe care le vindem împreună”, susţin reprezentanţii celor două companii.

Arbos Eastern EuropeClick pe poza pentru galerie!

Ţinta: Fermierii mici şi mijlocii
Înfiinţată la finalul anului 2018, compania Arbos Eastern Europe este importator exclusiv al tractoarelor şi utilajelor Arbos în România, Bulgaria şi Republica Moldova.
Portofoliul de produse include tractoare simple, mecanice, de la 25 CP la 140 CP, inclusiv pentru viticultură, pomicultură şi legumicultură, cu un raport imbatabil calitate - preţ, pentru fermierii mici şi mijlocii, un segment de piaţă care reprezintă peste 70% în România, afirmă reprezentanţii companiei.
Pe lângă tractoare, Arbos mai oferă fermierilor o gamă de implemente care acoperă nevoile unei ferme: semănători, maşini de erbicidat, maşini pentru însămânţare directă în mirişte, toate fiind produse în fabrica Matermacc din Italia.
Tractoarele Arbos sunt fabricate tot în Italia, în fosta fabrică Goldoni, preluată în 2016 de un investitor chinez. Tractoarele până la 50 CP sunt fabricate cu componente din China, iar cele mai mari, de până la 140 CP, au componente realizate în Italia, ne-a spus Tommaso Serrano, CEO al Arbos Eastern Europe.

Tractoare cu garanţie 2 sau 3 ani
Reprezentanţii companiei se laudă că sunt singurul producător care oferă fermierilor tractoare ieftine cu garanţie îndelungată. Mai exact, pentru tractoarele mici, garanţia oferită de producător este de 2 ani sau 1.000 de ore de funcţionare, iar pentru tractoarele de putere mai mare, garanţia este de 3 ani sau 2.000 de ore de funcţionare.
Pentru utilaje, garanţia oferită de producător este de un an de zile, ne-a spus Antonio Fassino, manager produs Arbos Eastern Europe.

Pachet complet: Utilaje şi inputuri
Arbos Eastern Europe are 16 dealeri în toată ţara, iar Gamma Technik este cel mai important dintre aceştia. „Arbos este principalul brand din portofoliul nostru. Mai avem colaborări cu câţiva parteneri din Uniunea Europeană, cu care completăm gama de echipamente cu combinatoare, cultivatoare, pluguri. Sunt branduri cunoscute, dar care nu s-au bucurat de o promovare puternică, precum Ovlac, Farmet, Saphir Germania”, ne-a declarat Florin Răducanu, director executiv Gamma Technik.
Despre colaborarea dintre Gamma Technik şi Rodbun acesta spune că „suntem două companii care s-au hotărât să colaboreze pentru a aduce fermierilor un pachet complet de servicii: ei furnizează seminţe şi inputuri pentru agricultură, iar noi venim cu utilaje”.
Tractoarele şi utilajele Arbos distribuite de Gamma Techik au fost prezentate fermierilor în cadrul evenimentelor „Zilele Super Farmer - Rodbun”, desfăşurate de la finalul lunii mai până la începutul lunii iulie 2019, în ferme din judeţele Dolj, Călăraşi, Brăila, Mureş şi Iaşi.

Maşina de însămânţat direct în mirişte UST Directa 600
Semănătoarea UST Directa 600, produsă în fabrica Matermacc Italia, este destinată fermierilor care lucrează peste 500 ha de teren. Această maşină a fost inventată de un fermier italian, care apoi a cedat patentul către fabrica Matermacc, am aflat de la reprezentanţii Arbos Easter Europe.
În Italia, UST Directa 600 este foarte folosită de prestatorii de servicii. În varianta cu lăţime de lucru de 6 metri, maşina are 42 de secţii de semănat, la o distanţă între rânduri de 15 cm. Poate semăna orice tip de seminţe, însă fără precizie. Distanţa între rânduri poate fi reglată până la 1,5 m, pentru cultura de dovleac. UST Directa 600 este complet mecanică, întreţinerea este foarte uşoară şi are doar câteva puncte de gresare, ne-au mai spus reprezentanţii Arbos.


Articol publicat în revista Ferma nr. 12/239 (ediţia 1-31 iulie 2019)

 

Vizualizat: 141 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!