BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Oros Cornado: tocare eficientă, pierderi minime

Publicat: 03 noiembrie 2020 - 01:44
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Raport calitate-preţ foarte bun, pierderi aproape inexistente şi o tocare excelentă a plantelor. Acestea sunt principalele atuuri ale echipamentului de recoltat porumb Oros Cornado.

Demo Show Constanta recoltare porumb cu OROS Cornado_b

La jumătatea lunii septembrie, mai mulţi fermieri din Dobrogea s-au strâns la baza de exploatare cereale a fermei Fruitville Group din comuna Cogealac, jud.Constanţa, ca să vadă direct în câmp cum lucrează şi care sunt avantajele echipamentului de recoltat porumb Oros Cornado, produs de divizia Oros a grupului Linamar din Canada.

Heder porumb OROS Cornado demo show Constanta_b

Fruitville Group SRL exploatează în jur de 1.800 ha. Pe jumătate din suprafaţă sunt însămânţate anual cereale păioase - grâu şi orz, iar pe cealaltă jumătate, porumb şi floarea-soarelui - pe câte 200-300 ha fiecare, năut - pe cca. 200 ha şi mazăre furajeră.

Floarea-soarelui de pe toată suprafaţa (220 ha) şi o parte din porumb au fost recoltate, anul acesta, cu un echipament Oros Cornado pe 8 rânduri, cu distanţa între rânduri de 70 cm, cumpărat special pentru campania din această toamnă.

 

ELIMINĂ TRECEREA CU TOCĂTOR


Aidin Ali, directorul Fruitville Group SRL, spune că headerul Oros Cornado a fost testat în fermă încă de anul trecut, aşa că a decis achiziţia în deplină cunoştinţă de cauză şi ar recomanda echipamentul şi altor fermieri.

AIDIN ALI_b

„Este un echipament de ultimă generaţie, care se pretează foarte bine cu combina Claas Tucano 450 cu care l-am folosit la recoltat. Raportul calitate-preţ este foarte bun, pierderile sunt aproape inexistente, iar pentru noi mai este un avantaj: felul în care rămâne miriştea după recoltat. E important cât de curat lasă terenul şi cât de jos taie plantele. După ce recoltezi cu Oros, nu mai ai nevoie să intri cu tocătorul. Noi aplicăm de mulţi ani tehnologia no-till, conservativă pentru sol, nuarăm, nu discuim, şi este important că nu mai trebuie să facem o trecere cu tocătorul, ci putem intra direct la semănat”, afirmă, mulţumit, Aidin Ali.

 

MIRIŞTE CURATĂ: DIFERENŢE VIZIBILE ÎN CÂMP


Anul trecut, tot unul secetos în judeţulConstanţa, producţia medie de porumb în ferma Fruitville Group a fost de 7 tone/ha. Anul acesta, seceta a fost mult mai gravă. Aidin Ali speră însă la 5-6 tone de porumb pe hectar.

Spune că nu vrea să se laude, ci doar să sublinieze că, în ciuda condiţiilor vitrege dintr-un an secetos ca 2020, „noi am avut, totuşi, porumb, datorită tehnologiei pe care o folosim. Acesta este unul dintre avantajele tehnologiei no-till”.

Trecere cu header OROS Cornado la porumb_b

Foto: Trecere cu header OROS Cornado

Trecere cu un alt header_b

Foto: Trecere cu un alt header

„Ferma Fruitville foloseşte o tehnologie conservativă, ei nu doresc să acţioneze atât de mult asupra solului. Cu headerul Oros Cornado, oferim o tocare foarte bună, ceea ce facilitează această modalitate de lucru la porumb”, adaugă Florin Constantinescu, manager produs Oros.

Diferenţele de calitate în ceea ce priveşte tocarea plantelor au fost uşor de observat în câmp, pe două parcele alăturate: pe o parcelă porumbul a fost recoltat cu Oros Cornado, iar pe cealaltă, cu un alt echipament, de la un alt producător şi de generaţie mai veche.

Heder OROS Cornado recoltat porumb_b

TRANSMISIE MODERNĂ, ÎNTREŢINERE MINIMĂ


„Echipamentul de recoltat Oros Cornado este adaptabil la orice fel de combină, iar viteza de lucru poate merge până la 12-13 km pe oră”, mai spune Florin Constantinescu.

Un alt aspect important este faptul că întreţinerea echipamentului este minimă, datorită transmisiei moderne, prin intermediul unor reductoare cu cardane între ele, ceea ce elimină întreţinerile zilnice care trebuiesc realizate la alte echipamente de recoltat „clasice”.

Heder OROS recltat porumb 2020_b

OROS CORNADO: 6-16 RÂNDURI, 50-90 CM ÎNTRE RÂNDURI


Echipamentele de recoltat porumb Oros Cornado pot fi cu cadru fix - cu 6, 8 sau 12 rânduri, sau cu cadru pliabil - cu 6, 8, 12 sau 16 rânduri, iar distanţele între rânduri sunt de la 50 cm la 90 cm.

Cu cărucioare de transport tot de la Oros, şi echipamentele de 8 sau 12 rânduri pot fi transportate, fără probleme, pe drumurile publice.

Echipamentele de recoltat Oros Cornado sunt disponibile în România prin mai mulţi distribuitori, care le oferă fermierilor atât instalare, cât şi service şi piese de schimb. „Oferim 12 luni garanţie la piesele de schimb, precum şi suport tehnic distribuitorilor, atunci când este necesar”, mai spune reprezentantul producătorului.

 

 Aidin Ali si Florian Constantinescu_b

Aidin Ali (stg.) și Florian Constantinescu (dr.)

Unul din principalele atuuri ale echipamentului de recoltat porumb Oros Cornado este tocarea excelentă, una din cele mai bune tocări de pe piaţă, şi aproape inexistenţa pierderilor în cursul recoltăriiFLORIAN CONSTANTINESCU, manager produs Oros

 

ECHIPAMENT DE RECOLTAT PORUMB OROS CORNADO 8R, 70CM +QSA


Demonstraţia din ferma Fruitville din jud. Constanţa a fost realizată cu un header Oros Cornado pe 8 rânduri, cu distanţa între rânduri de 70 cm, care poate fi folosit la recoltat atât floarea-soarelui, cât şi porumb.

• Tocător rotativ de tulpini;

• Tamburi cu câte 4 cuţite fiecare, care trag tulpinile către tocătorul rotativ;

• Transmisie cu reductoare şi cardane între reductoare, ambreiaje pentru fiecare secţie de recoltat, pentru protejarea transmisiei;

• Cuţitele au durată mare de utilizare, datorită tratamentelor termice şi a încărcării cu carburi metalice;

• Carcasele reductoarelor şi a cutiilor de viteze sunt din aluminiu, ceea ce reduce greutatea echipamentului şi, implicit, scade consumul de combustibil al combinei;

• Viteza maximă de recoltare: 12-13 km/h;

• Kit special pentru floarea-soarelui;

• Accesorii: protecţii pentru anvelope - foarte utile la recoltat porumbul, kit electric sau hidraulic pentru reglarea plăcilor distanţiere, extensii laterale - utile pentru eliminarea pierderilor în cazul recoltării porumbului înalt;

• Culoarea echipamentului poate fi în ton cu cea a combinei (gratuit).

 

 

 

Vizualizat: 1192 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?