Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ofertă generoasă de tehnică agricolă la IndAgra 2017

Publicat: 22 noiembrie 2017 - 14:01
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Expoziţia IndAgra a acordat, anul acesta, o atenţie deosebită producătorilor de maşini şi utilaje agricole şi nu numai. Astfel, fermierii au avut ocazia să se informeze şi să fie la curent cu ultimele noutăţi din domeniu. 

Începem turul târgului cu Titan Machinery România, unde impunătorul tractor şenilat Case IH Quadtrac 620 a reuşit şi de această dată să iasă din tipare, atrăgând atenţia tuturor.

20 de ani de inovaţie în sistemul articulat pe şenile şi 175 de ani de CASE IH în lume
La standul companiei am stat de vorbă cu Răzvan Tomescu, specialist în marketing&comunicare, care ne-a declarat: „Ca de obicei, nelipsit din standul nostru la IndAgra este tractorul Quadtrac 620. De această dată vine echipat cu câteva îmbunătăţiri. În cadrul târgului a fost vândut un exemplar unui fermier din zona Brăilei. Pe lângă acesta, mai avem două tractoare din gama medie şi mică, CASE IH Puma 220 şi un Luxxum 120. De asemenea, avem şi produse existente de la partenerii noştri Väderstad. De la ei sunt expuse două semănători, prăşitoarea Tempo pe 8 rânduri şi semănătoarea Rapid 600S, cu o lăţime de lucru de 6 m pentru partea de cereale. În standul nostru se mai regăsesc şi excavatoarele pentru diferite activităţi în fermă. Trebuie să menţionez că anul acesta se împlinesc 20 de ani de inovaţie în sistemul articulat pe şenile şi 175 de ani de CASE IH în lume.
Foarte mulţi vizitatori au fost interesaţi să afle cu ce inovaţii se va prezenta CASE IH la Agritechnica. Ne-au mai întrebat şi de promoţii. În momentul de faţă avem în desfăşurare campania pentru 2018, la orice combină chestionată, în funcţie de dimensiunea combinei, vom oferi gratuit o remorcă cu descărcare. La piesele de schimb originale Case, avem reducere peste 30% şi foarte multe oferte de finanţare cumulate pe solicitarea clientului. Referitor la Agritechnica, cel mai râvnit produs va fi tot tractorul Quadtrac, care acum vine cu o transmisie variabilă şi ajută foarte mult la operarea tractorului. De asemenea, consumul carburantului va fi unul mai redus”.
Răzvan TomescuTitan Machinery RomâniaTitan Machinery România

Noua generaţie de tractoare CLAAS: Nexos 240 şi Arion 460
În fiecare an, Claas vine cu noutăţi la IndAgra. Anul acesta compania a adus în expoziţie tractoare de nouă generaţie. “Sunt tractoare care consumă motorină şi scot pe ţeava de eşapament apă şi azot, care nu poluează aproape deloc. Tractoarele au un nou design modern, care se adaptează ultimelor cerinţe. Vorbim de modelele de tractoare Claas Nexos 240, care este destinat producţiei viticole, pentru clienţii care au suprafeţe medii sau mari de vie. Acesta poate să opereze mai multe execuţii, în funcţie de utilajul cu care este echipat. De asemenea, mai avem un tractor de nouă generaţie - Claas Arion 460. Acest model va fi prezentat şi la Agritechnica. Este dotat cu un motor modern Fiat Powertrain. Nu în ultimul rând, am mai venit cu o combină pe şenile de cauciuc, care permite operatorului să lucreze în toate condiţiile. Este dotată cu toată tehnica, are ghidare prin satelit şi precizie maximă”, ne spune Gabriel Ristea, Manager Regional Vânzări Claas.
Gabriel RisteaCLAAS

Echipamente inedite de la Maschio Gaspardo
Cu ocazia acestui târg, producătorul de utilaje agricole din România, Maschio Gaspardo, a venit în întâmpinarea vizitatorilor cu noi utilaje agricole. Echipamente inedite, destinate tuturor fermierilor, indiferent de suprafaţa lucrată. “În standul Maschio se regăseşte un disc nou pe care l-am lansat anul acesta - Veloce. De asemenea, mai avem o maşină cu distribuţie electrică, iar la Hanovra vom lansa gama completă. Am încercat să confirmăm exact ce am făcut pe tot parcursul anului. Suntem multumiţi de vizitatorii pe care i-am avut şi de interesul acestora pentru utilajele Maschio. Am fost vizitaţi chiar şi de preşedintele Klaus Iohannis, i-a plăcut tare mult standul nostru şi ne-a felicitat. Anul acesta am crescut capacitatea de producţie datorită cererilor mari de utilaje. Dorim să dezvoltăm încă o linie de producţie. Am observat că mulţi oameni apreciază mai mult produsele autohtone atunci când sunt solicitate pentru export. Le apreciază altfel, le văd cu alţi ochi. Această sesizare ne dă nouă o stare de bine şi motivaţie pentru a produce mai mult”, ne spune Paolo Rocchi, directorul comercial al companiei.
GaspardoGaspardo

Tehnofavorit - soluţii viabile pentru toate fermele
Tehnofavorit a venit şi în acest an la IndAgra în ajutorul agricultorilor - atât al micilor producători, cât şi al marilor producători - cu soluţii viabile pentru problemele din domeniul culturilor de câmp, dar mai ales din zootehnie. “Noutatea în domeniul preparării hranei pentru animale este această instalaţie Zimbru de desfăcut baloţii (de lucernă, trifoi, paie) pentru varianta alternativă de peletizare, în scop de combustibil. Este foarte util ca lucerna să fie transformată în granule, peleţi. Pentru aceasta s-a simţit nevoia să avem o instalaţie staţionară acţionată de motoare electrice pentru baloţi mari. Asta este noutatea noastră pe partea de zootehnie. La capitolul maşini fitosanitare, Tehnofavorit a venit cu o maşină tractatată de erbicidat de 4000 l, dotată cu rampă de 28 m, computer, GPS şi corpuri triple de computerizare”, a explicat Liviu Ceclan, director de marketing şi vânzări la Tehnofavorit.
TehnofavoritLiviu CeclanLiviu Ceclan


Oferte presezon de la IPSO Agricultură
La ediţia din acest an, firma IPSO Agricultură a pregătit un stand generos vizitatorilor şi oferte presezon. “Suntem prezenţi la IndAgra cu produse bine cunoscute pentru fermierii români. Printre acestea se numără tractoarele din gama mică John Deere 5090, de 90 CP, pentru lucrările uşoare din fermele mici şi încă unul pentru dimensiuni mai mari, cu putere de 370 CP. Acesta este echipat cu suspensie pe puntea faţă şi are o transmisie semiautomată, care este cea mai eficientă transmisie de pe piaţă în acest moment. De asemenea, am mai adus şi binecunoscuta combină de recoltat W440. Totodată, am pregătit pentru fermieri campania de presezon pentru combinele de recoltat şi pentru semănători”, ne-a declarat Dan Gîdea, director regional IPSO Agricultură.
IPSODan Gîdea

Tractoarele Metal Technik - noutăţile propuse de Irum şi MAVIPROD
“Avem tractoarele mici de la 13 CP, inclusiv 50-60 CP. Acestea sunt modele pe care le-am adus pentru prima oară. Tractoarele sunt foarte simple şi uşor de utilizat, faţă de celelalte echipamente existente deja pe piaţă. Cel mai apreciat de vizitatori în standul nostru a fost tractorul de 90 CP. Considerăm că este urmaşul tractorului românesc, cu mai mulţi cai putere, cu un consum mai mic şi fiabilitate mare. De asemenea, partea de mentenanţă poate fi făcută cu costuri mult mai mici faţă de competitorii noştri”, ne-a spus Alexandru Geczi, director naţional de vânzări Irum.
IrumAlexandru Geczi

Cele mai noi combine Massey Ferguson
Cel mai mare buncăr, cea mai mare suprafaţă de treier şi cea mai mare viteză de descărcare sunt caracteristicile celor mai noi combine de la Massey Ferguson ce urmează să fie lansată la Agritechnica. “Suntem prezenţi cu tractoare, dar şi cu alte utilaje cu motor - toate Massey Ferguson. Avem, spre exemplu, modelul de tractor Massey Ferguson 8737. Acesta este dotat cu calculatoare, sistem de GPS, poţi să-i stabileşti anumite funcţii şi are cel mai recent motor AGCO POWER, 6 cilindri şi Engine Power Management. De asemenea, la Agritechnica va fi lansată combina IDEAL. O combină cu flux axial ce promite performanţe şi productivitate excelentă pentru fermierii orientaţi spre afaceri”, ne dezvăluie Luca Valeriu, brand manager Massey Ferguson.
Massey FergusonMassey Ferguson

Farm Tech: “Am venit la IndAgra cu 7 branduri”
Farm Tech, importatorul încărcătoarelor frontale multifuncţionale Schäffer, a atras şi în acest an privirile curioşilor pasionaţi de echipamente agricole. La standul amplasat pe Platforma 4, lângă intrarea în Pavilionul Central, a fost regăsit întreg pachetul de echipamente pentru zootehnie format din încărcător Schäffer, fierăstrău de tăiat din siloz Strautmann, remorci tehnologice Strautmann, tractate sau autopropulsate, tocător, împrăştietor de paie Teagle şi remorca de împrăştiat gunoi - Chioda.
“Am venit la IndAgra cu 7 branduri. Bineînţeles, cu încărcătoarele Schäffer, cositori şi greble, foliatoare şi tocătoare de paie. Printre vedetele standului se numără încărcătoarele frontale, cel mai nou utilaj fiind modelul 9640, al treilea model adus în ţară până în prezent. Este un model nou, are 136 CP, cu o înălţime de 6 metri, iar puterea de ridicare este de 4 tone şi jumătate. Mai avem remorca tehnologică propulsată de la Straumann, care atrage atenţia tuturor. Este ceva nou, de ultimă generaţie. Avem un pachet complet pentru zootehnie şi utilaje pentru manipulare cereale. Suntem cunoscuţi pentru asta. Când intrăm într-o fermă, îi oferim clientului de la remorca tehnologică, cositoare, tocător de paie, cam toate utilajele de care are nevoie orice fermier. De asemenea, menţionez că avem vânzări prin proiectele AFIR, ajutăm fermierii cu consultanţă şi livrări imediate. Trebuie să mai adaug că mai avem colaborări cu diferite firme de leasing cu dobânzi bune pe perioade lungi de timp”, ne-a declarat Georgiana Ontescu - director naţional de vânzări Farm Tech.
Georgiana OntescuFarmtechFarmtech

Noutăţile Agri Alianţa
Nici Agri Alianţa nu s-a lasat mai prejos şi a prezentat vizitatorilor o gamă completă de maşini şi echipamente agricole. “Prezentăm fermierilor gama de utilaje Kubota, plus o gamă de tractoare pentru fermele mari şi mici. Anul acesta a fost bun din punct de vedere al vânzărilor, ne bucură să vedem că clientul se dezvoltă. Am observat că fermierii mici au început să achiziţioneze tehnologii bune şi sunt atenţi la calitate. La Agritechnica, tractoarele Kubota vor fi prezente cu un stand foarte mare. De asemenea, va fi expusă şi gama versatilă de tractoare de la 260 până la 650 CP, plus altele din acelaşi grup. Tot acolo, va fi lansată şi o combina nouă, Nova, cu un motor de 185 CP. Această combină va fi de mare folos fermierilor care deţin teren de la 50 ha, până la 400 de ha“, ne-a dezvaluit Francis Desbonnets, directorul companiei.
Francis DesbonnetsAgrialiantaAgrialianta

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 20 (203) (15-30 noiembrie 2017)

Vizualizat: 935 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?