Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

O generaţie nouă de discuri

Publicat: 28 ianuarie 2011 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Framest Kft., o unitate tânără şi dinamică în domeniul producerii de utilaje agricole, are drept obiectiv fabricarea de maşini şi utilaje adaptate la condiţiile economice şi naturale, aflate într-o continuă şi rapidă schimbare

Click pe poza pentru galerie!

Agronomia este cea care trebuie să dicteze maşinilor, şi nu acestea să limiteze tehnica agrară, prelucrarea solului determinând decisiv utilitatea celorlalte input-uri, dar şi siguranţa producţiei.

 

Produse disponibile

Framest produce: Fralaz - scarificator (3 m; 3,5 m; 4,2 m); Fradisc X - grape cu discuri (4 m; 5 m); Fradisc V - grape cu discuri (5 m; 6 m); Frakomb - combinator; Fraroll - tăvălug.

Un disc bun trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: greutate specifică, adaptată tipului de sol şi sistemului de prelucrare a solului; posibilitatea de a regla şi delimita exact şi uşor adâncimea de lucru; posibilitatea de reglare a nivelului orizontal longitudinal; fixare pentru menţinerea uniformă a adâncimii de lucru, pe toată lăţimea utilajului; să poată fi folosit şi în condiţii extreme.

Ambele familii de discuri Fradisc dispun de caracteristicile enumerate. Dimensiunea bine aleasă a suprafeţei discului, a calotei sferice şi a dispozitivului de sortare, au ca rezultat afânarea, sfărâmarea şi amestecarea de calitate a solului.

Pe cât de importantă este discuirea de calitate, pe atât de necesar este rolul cilindrului după discuire. Cilindrii racordaţi reuşesc să compacteze, să închidă solul cu volum, mai eficient.

Fradisc X - discuri cu greutate medie
Sunt utilaje de lucru pentru tractoare de 150-200 CP, cu lăţime de lucru de 4 şi 5 m. Cuiele de disc pot fi reglate în poziţia corespunzătoare, manual, fără unelte speciale. Nivelul orizontal al lungimii utilajului poate fi reglat hidrauluic, iar cu ajutoul barei de tractare şi a roţilor se poate obţine o delimitare precisă a adâncimii de lucru. Toate acestea permit obţinerea unor lucrări de foarte bună calitate.

Fradisc V - discuri cu greutate mare           
Sunt partenerii excelenţi ai tractoarelor cu 220-300 CP, având lăţime de lucru de 5 şi 6 m. Prin dispunerea discurilor în formă de V, se realizează o pătrundere mai agresivă în sol, ceea ce reprezintă un avantaj în cazul solurilor mai uscate. Axul discurilor anterioare poate fi reglat hidraulic, chiar în timpul lucrului. Fixarea discurilor permite lucrul uniform, pe toată lăţimea utilajului.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 10(54)/2007

 

Vizualizat: 671 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?