Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Noutăți Massey Ferguson: noile serii 6S şi 7S şi două modele mai puternice din seria 8S!

Publicat: 25 octombrie 2021 - 15:42
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Massey Ferguson şi-a prezentat noutăţile de toamnă în cadrul evenimentului online „Born to Farm”. Nu mai puţin de şapte tehnologii şi produse concepute pentru a oferi soluţii personalizate adaptate nevoilor fiecărui fermier.

Prin intermediul unei platforme complet digitale, reprezentanţii companiei membre a grupului AGCO au dezvăluit presei internaţionale noile serii de tractoare 6S şi 7S, precum şi două modele mai puternice din seria 8S. Astfel, după lansarea gamei de tractoare 5S şi 8S cu forma lor complet restilizată, pe care Massey Ferguson a denumit-o „neo-retro”, cu referire la moştenirea mărcii, iată că Massey Ferguson a adoptat acelaşi design îndrăzneţ pentru aproape întreaga gamă de tractoare.

 Foto1 - MF 6S - un tractor compact si foarte agil_b


Contribuţia fermierilor la dezvoltarea noilor tehnologii


Pe parcursul prezentării, s-a insistat foarte mult pe ideea că noile maşini au fost proiectate şi construite împreună cu fermierii, iar propunerile acestora au reprezentat cheia noilor soluţii tehnologice în dezvoltarea acestor produse. „Massey Ferguson a fost întotdeauna o companie pasionată pentru afacerile de familie, cum ar fi fermierii şi distribuitorii”, a declarat Thierry Lhotte, vicepreşedinte şi director general al Massey Ferguson pentru Europa şi Orientul Mijlociu.

 „Aceste inovaţii pragmatice - agricultura de precizie, centrul de informaţii MF şi schimbul securizat de date - sunt paşi importanţi în călătoria pe care o facem pentru a livra maşini inteligente şi servicii conectate care îmbunătăţesc productivitatea operaţională, eficienţa şi creşterea durabilă a fermelor”, a precizat Thierry Lhotte.

 

Ce așteptări au clienții?


O caracteristică importantă a noii strategii pe care Massey Ferguson a pus accentul în ultima vreme este posibilitatea unei personalizări ridicate. Pentru că, în fond, fermierii nu au aceleaşi nevoi. Unii caută soluţii asociate cu agricultura de precizie şi necesită, mai presus de orice, fiabilitate şi confort. Alţii, în schimb, doresc o relaţie strânsă cu partenerul lor de vânzări şi preferă accesul direct la marcă, în timp ce o altă categorie de fermieri aşteaptă inovaţii şi tehnologii practice care să le facă munca în fermă mai uşoară şi mai profitabilă.

 

Abordare globală


„Fermierii sunt în centrul a tot ceea ce facem, dar fiecare fermă au nevoi diferite. Abordarea noastră faţă de noile maşini inteligente şi servicii digitale, bazată pe experienţa clienţilor noştri la nivel global, ne-a permis să includem în proiectele noastre încă de la început cerinţele fermierilor, ţinând mereu seama de tendinţele pe termen lung care apar în industria noastră, precum Agricultura 4.0, Pactul Verde european şi durabilitatea”, a declarat Francesco Murro, vicepreşedinte şi responsabil cu vânzările şi marketingul la Massey Ferguson.

 

6S - uşor, dar puternic


Din 2019, când a demarat această ambiţioasă campanie de dezvoltare tehnologică, şi până la sfârşitul acestui an, 90 la sută din portofoliul de produse al companiei ar trebui să fie complet modernizat. În ceea ce priveşte gama de tractoare, noile actualizări pe care Massey Ferguson le-a anunţat la început de septembrie vizează în primul rând crearea celor două noi serii 6S şi 7S. Prima vine să înlocuiască actuala serie 6700S, oferind cinci modele de gamă cu puteri între 135 şi 180 de cai putere. Aceste tractoare compacte şi agile sunt multifuncţionale, asigurând performanţe excepţionale pentru dimensiunea lor, sunt uşoare, dar extrem de puternice şi oferă cel mai bun raport putere-greutate din clasa lor.

Toate modelele noii serii MF 6S (MF 6S.135, MF 6S.145, MF 6S.155, MF 6P.165, MF 6S.180) sunt disponibile în variantele de echipare Essential, Panoramic, Efficient şi Exclusive. De asemenea, există multe opţiuni disponibile de configurare conform nevoilor specifice. În plus, veţi beneficia de noile funcţii extinse, comenzi şi conectivitate care au fost introduse pentru prima dată pe MF 8S.

 Foto2 - Interiorul cabinei la noua serie 7S_b


7S - pentru profesionişti


Seria 7S, pe de altă parte, înlocuieşte populara serie 7700S şi propune patru modele de tractoare (MF 7S.155, MF 7S.165, MF 7S.180, MF 7S.190) cu motoare în 6 cilindri şi puteri nominale pornind de la 155 CP până la 190 CP. În funcţie de model, însă, puterea poate creşte cu până la 30 de cai putere, datorită tehnologiei de management al puterii (EPM). Sunt disponibile două variante de transmisie - noua Dyna-VT Super ECO, opţiune oferită pe toate modelele, respectiv Dyna-6 Super Eco cu regim automat, eficientă şi uşor de utilizat pe tractoarele de până la 180 CP. Aceste tractoare au fost dezvoltate pentru utilizatori profesionişti, pretenţioşi şi sunt echipate standard cu echipamente de înaltă calitate, asigurând un confort sporit în cabină, automatizare şi tehnologie de control, potrivite pentru toate aplicaţiile. Ampatamentul lung de 2,88 m şi şasiul robust combină rezistenţa şi stabilitatea cu manevrabilitatea optimă - raza de întoarcere este de numai 4,93 m.

 

MF 8S.305, noul „flagship”


Nu în ultimul rând, trebuie menţionat faptul că au fost prezentate şi două noi modele din seria 8S, mai puternice, care, împreună cu restul gamei, vor fi disponibile acum şi cu transmisia continuă Dyna-VT, o omisiune curioasă la lansarea de anul trecut. Odată cu introducerea noilor MF 8S.285 şi MF 8S.305, seria 8S include acum şase modele cu puteri de la 205 CP la 305 CP şi până la 20 de cai putere în plus dacă este angajat EPM. Modelul de vârf este echipat standard cu specificaţii exclusive. Puterea maximă de 305 CP este disponibilă la 1.850 rpm şi întotdeauna fără gestionarea puterii motorului (EPM). Cuplul maxim de 1.280 Nm este asigurat la turaţii ale motorului cuprinse între 1.000 şi 1.500 rpm. Acest lucru permite tractoarelor să îşi menţină dinamismul chiar şi în cele mai dificile condiţii, ne asigură producătorul.

 

un articol de

LIVIU GORDEA

Vizualizat: 406 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?