Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noutăți Maschio Gaspardo la IndAgra 2014

Publicat: 13 noiembrie 2014 - 17:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Prezența anuală a firmei Maschio Gaspardo, cu un stand impunător, la expoziția IndAgra - București a devenit deja o tradiție. Concernul italian și-a creat un nume pe plan mondial în construcția de mașini agricole, iar calitatea produselor care ies pe poarta fabricilor proprii din întreaga lume este de necontestat. Anul acesta, standul Maschio Gaspardo de la IndAgra se va întinde pe o suprafață de 1300 mp, unde vor expune un număr impresionant de mașini agricole. 

Click pe poza pentru galerie!

Producătorul numărul 1 de utilaje agricole din România vine la IndAgra 2014 cu o serie de noutăți și oferte pentru acest domeniu, printre care și semănătorile MTR și SP și noile remorci Visini. 

 

Control optim al adâncimii, cu semănătorile MTR 

Semănătoarea pneumatică MTR cu cadru fix este polivalentă, ideală pentru însămânțarea de precizie, indicată pentru orice tip de sămânță, dar mai ales pentru semănatul plantelor prășitoare (porumb, floarea soarelui, sfeclă de zahăr și soia). Mașinile noii serii au integrată secția MTR, în locul MT. Noul model aduce modificări importante. Precizia de semănat este garantată de sistemul pneumatic al exhaustorului. Mașina este dotată cu secții (elemente) de semănat MTR, care la rândul lor sunt prevăzute cu un brăzdar cu disc dublu sau patină, pentru tăierea solului și deschiderea rigolei. Se folosesc atât pe terenurile bine prelucrate, cât și pe cele cu denivelări, pe cele neprelucrate și care abundă în resturi vegetale. Secția MTR este dotată și cu o pereche de roți laterale, pentru controlul adâncimii de semănat. Fertilizarea se face prin intermediul unui brăzdar dublu disc. În prezența unui teren denivelat și aspru, se poate realiza un semănat uniform. 

Secția MTR poate fi echipată cu sistemele ARM-Strong și AIR-Spring. ARM-Strong constă dintr-un paralelogram deformabil, care garantează o adâncime constantă pe terenurile neregulate și stabilitate la viteză mărită de lucru. Arm-Strong mai dispune și de un arc de încărcare reglabil. Setarea adâncimii de semănat (de la 1 la 12 cm) se face cu ajutorul unei manivele.

 

Variante de lucru de la 4 la 12 rânduri

Semănătoarea pneumatică MTR este realizată în mai multe variante, pornind de la 4 rânduri și mergând până la 12 rânduri (variantele pe 4, 5, 6, 7, 8 și 12 rânduri). Secția MTR este dotată cu discuri cu orificii, confecționate din inox, cu diametrul diferit, în funcție de dimensiunea semințelor (acestea nu trebuie să pătrundă în orificiile discului). Semințele sunt aspirate spre orificiile discului, iar ulterior sunt distribuite în rigola realizată de brăzdar. Semănătoarea va fi dotată, la livrare, cu o singură serie de discuri. Firma constructoare poate furniza, la cererea clientului, discuri pentru diferite tipuri de semințe (porumb, fasole, floarea soarelui, sfeclă, sorg, pepene galben, dovlecel, soia, fasole verde, mazăre, roșii, spanac, ridichi etc).

Secția de semănat a semănătorii MTR are o protecție specială a rulmentului discului, având o durată de viață mult mai mare. Garnitura Super Seal garantează o bună funcționare chiar și în condiții dificile de lucru și în lipsa lubrifierii. Distanța între rânduri este de 45, 60 sau 75 cm iar viteza de lucru recomandată este de 6-8 km/h. Această semănătoare poate fi folosită și pe terenurile unde s-a aplicat tehnica lucrărilor minime.

Maschio Gaspardo vinde în România o gamă diversificată de semănători pneumatice din seria MTR, și anume: MTR, Marta MTR, MTE Telescopica MTR, Monica MTR, Mirka, Magica MTR Plus, Romana, Manta Pieghevole Idraulica, Marisa, Manta XL Pieghevole Telescopica, Metro MTR și Maximetro.

 

Semănătorile din seria SP

Mașinile SP realizează semănatul pneumatic de precizie al plantelor prășitoare (porumb, floarea soarelui, soia etc). Semănătorile sunt simplu de utilizat, fiabile și asigură precizie în distribuirea semințelor. Sistemul de prindere la tractor se face în 3 puncte (doi tiranți laterali și un tirant central).

Secția SP - ST, care echipează semănătorile din seria SP, este standard și este dotată fie cu brăzdare tip patină, pentru terenuri bine prelucrate, fie cu brăzdar dublu disc, pentru terenuri care nu sunt pregătite suficient sau care au resturi vegetale. Brăzdarul este realizat dintr-un oțel rezistent la uzură, având un sistem rapid de înlocuire. 

Sunt disponibile mai multe configurații ale secției, cu diferite tipuri de cadre (fixe, telescopice sau rabatabile), pentru a se adapta ușor diferitelor culturi și diverselor cerințe de exploatare. Distanța între rânduri la semănat este de 45 cm sau 75 cm. Buncărul de semințe are capacitatea de 34 l. 

Adâncimea de semănat se reglează prin intermediul unui sistem construit în formă de paralelogram deformabil, montat între cadru și roata posterioară, reglarea făcându-se manual cu ajutorul unui șurub. În funcție de reglarea roții posterioare, adâncimea maximă a brazdei de semănat poate varia de la 7 la 10 cm. Presiunea la sol a secției de semănat se poate regla cu ajutorul unui arc dedicat. În spate, secția este dotată cu o roată de acoperire a brazdei și de închidere a rigolei deschise de brăzdar.

 

La IndAgra pot fi văzute remorcile Visini: 

- Dumper D2 - 640: lungime max. - 8120 mm, lățime max. - 2550 mm, lungime osie - 2000 mm, înălțime max. - 3250 mm, lățime spate - 2280 mm, capacitate buncăr - 24,70 mc (1, 2 axe - 5750 kg), 31,50 mc (2 axe - 2960 kg) sau 36,10 mc, greutate totală - 14.000 kg și greutate proprie - 6300 kg;

- Dumper D3 - 750: lungime max. - 9120 mm, lățime max. - 2550 mm, lumgime osie - 2000 mm, înălțime max. - 3250 mm, lățime spate - 1950 mm, capacitate buncăr - 28,50 mc (3 axe - 7870 kg), 36,30 mc (2 axe - 5340 kg) sau de 41,50 mc (1 axă - 3290 kg), greutate totală - 20.000 kg și greutate proprie - 7870 kg.

- Dumper D3 - 850: lungime max. - 10.120 mm, lățime max. - 2550 mm, lumgime osie - 2000 mm, înălțime max. - 3250 mm, lățime spate - 1950 mm, capacitate buncăr - 32,30 mc (3 axe - 9050 kg) sau  de 41,10 mc (2 axe - 5410 kg) sau de 47 m3 (1 axă - 2950 kg), greutate totală - 20000 kg și greutate proprie - 9780 kg.

Remorcile de la Visini sunt prevăzute cu 1, 2 sau 3 osii (axe), instalația de frânare este pneumatică, blocarea servodirecției se face hidraulic. În construcție intră și stabilizatorul hidraulic, frâna cu discuri, suspensia pe pernă de aer, trusa de scule, iar cadrul este realizat din structură tubulară. Bascularea se face prin partea din spate a remorcii. 

Remorcile sunt dotate și cu o scară de aluminiu. Osiile de direcție ușurează diferitele operații de lucru. Printr-o simplă comandă a direcției se asigură o conducere în siguranță chiar și la viteze mărite. 

Remorcile sunt alcătuite din: benă, șasiu, suspensie, roți, mecanism de frânare cu frâne pe toate roțile, instalație electrică, instalație de basculare și mecanism de direcție cu proțap sau cu triunghi de tracțiune.

Dumper 3 Premium - remorcile cu 3 osii - se fabrică în 3 variante, cu dimensiuni de la 6,5 la 8,5 m și capacități de 39-50 mc. Acest tip de remorcă este special proiectat pentru a reduce centrul de greutate și pentru o încărcare ușoară, indiferent ce produs se transportă.

Sistemul de frânare, cu control automat, se adaptează în funcție de încărcarea efectuată, pentru a realiza o conducere lină și în condiții de siguranță, fără a frâna brusc. Remorcile Visini sunt dotate și cu arcuri lamelare (în foi) pentru acumularea de energie și pentru amortizarea vibrațiilor și a șocurilor în timpul lucrului.

 

 


GAMA DE REMORCI VISINI 

În luna ianuarie a acestui an, Maschio Gaspardo a achiziționat fabrica italiană Visini - producător de remorci pentru agricultură și zootehnie, completându-și gama de mașini pentru agricultură. 

Firma Visini produce echipamente agricole încă din anul 1964. Compania a câștigat în timp experiență în domeniul fabricației de remorci pentru agricultură și zootehnie, având în vedere în permanență sugestiile și cererile clienților săi (fermieri, antreprenori și fabrici de biogaz).

Gama de produse Visini cuprinde: remorci pentru cereale și furaje, remorci pentru îngrășământ natural și cisterne.

Maschio Gaspardo fabrică remorci pentru cereale și furaje Dumper 1 Agri, D2 Agri, Dumper 4 Premium Inox, Dumper 3 Premium Inox, Dumper 3 Agri, Dumper 2 Premium, Dumper 3 Premium, precum și remorcile cisternă pentru îngrășăminte naturale sub formă lichidă și pentru transport Purină, cum sunt: CB 1 Digestate Premium, CB 2 Premium, CB 3 Premium.

 

Vizualizat: 571 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?