Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noutăţi Lemken 2018

Publicat: 04 octombrie 2018 - 12:51
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Desfăşurate anul acesta la sediul din Boigny-sur-Bionne (Franţa), "Zilele presei internaţionale Lemken" au adus în faţa jurnaliştilor atât noutăţi tehnice ale constructorului german, cât şi anunţul privind achiziţia companiei Steketee. 

Conferinţa de presă a fost urmată de două "reprize" de demonstraţii în câmp ale noilor utilaje Lemken. Astfel, au fost prezentate noile pluguri Diamant 16 şi Juwel 7M, grapa cu discuri Rubin 10, noua combinaţie a semănătorii Azurit cu buncărul Solitair 12 SW şi buncărul frontal Solitair 23, precum şi maşinile de erbicidat Primus şi Albatros. De asemenea, noua aplicaţie Agrirouter şi staţia meteo au completat portofoliul Lemken.

Rubin 10 - noua grapă compactă cu discuri
Grapa Rubin 10 este cunoscută pentru eficienţa remarcabilă de prelucrare a solului la viteză ridicată. Modelul succesor Rubin 10 este acum disponibil şi în varianta de 7 metri lăţime de lucru şi aduce o serie de îmbunătăţiri. Astfel, discurile sunt aliniate asimetric în câmpul de lucru, ceea ce asigură stabilitate direcţională şi forţe de tracţiune laterală mult mai mici. Aceasta determină şi o reducere a consumului de combustibil, dar permite, de asemenea, şi o aliniere precisă a trecerii în cazul folosirii ghidării GPS.
O altă noutate este diametrul mult mai mare al discurilor DuraMaxx, de 645 mm (în echiparea standard), faţă de 620 mm în varianta anterioară. Construite dintr-un material mult mai dur, aceste discuri au o durată de viaţă cu 30 la sută mai mare decât discurile convenţionale.
Marea noutate este că şi discul este mult mai mare în comparaţie cu cel vechi, având acum 640 mm în diametru, în loc de 620 mm cât era înainte. Fiecare disc concav este acum echipat cu o protecţie la suprasarcină cu amortizare pentru a minimiza încărcătura pe cadru.
O grapă integrată în spatele primului rând de discuri îmbunătăţeşte efectul de rupere şi distribuie solul şi materia organică în direcţia de deplasare, în timp ce grapa din spate şi grapa de nivelare distribuie solul pentru a forma o suprafaţă uniformă.
Toate versiunile pliabile Rubin 10 oferă reglarea hidraulică a adâncimii, în dotarea standard. Noile grape Rubin 10 semipurtate sunt disponibile opţional cu roţi de reglare a adâncimii, care asigură menţinerea constantă a adâncimii de lucru şi alinierea precisă a trecerii de-a lungul pantelor.

Franz Jakoby alături de Nicola Lemken, proprietarul LemkenClick pe poza pentru galerie!

Plugul tractat Diamant 16 e pregătit pentru lansare
După ce au fost produse peste patru mii de pluguri Diamant 11, Lemken - specialistul german în pluguri - va lansa gama Diamant 16, un plug tractat cu sistem OptiLine. Astfel, sistemul de ajustare a liniei de tracţiune integrată - OptiLine - este proiectat pentru a împiedica "tragerea" laterală în timpul aratului, ceea ce conduce la o economisire de carburant foarte importantă în timpul lucrării. Practic, sistemul OptiLine compensează tracţiunea laterală care rezultă din poziţia asimetrică a plugului din spatele tractorului printr-un cilindru cu presiune controlată, care transferă un cuplu suplimentar la tractor. Acest sistem de reglare schimbă linia de tracţiune a angrenajului tractor/plug spre centrul punţii spate. De asemenea, solicitarea operatorului este redusă, deoarece nu este nevoie de contra-direcţie. Gama de aplicaţii pentru acest plug a fost extinsă pentru a putea fi utilizate şi cu tractoarele cu o putere de tracţiune mai mare şi cu un ecartament de până la 4 metri.
Reglarea hidraulică continuă a adâncimii de lucru este o altă inovaţie Lemken, care este operabilă şi direct din cabina tractorului. Noul Diamant 16 va fi disponibil cu organe Dural sau DuraMaxx.

Juwel 7 - plugul reversibil purtat cu 6 trupiţe
Lemken va extinde şi gama de pluguri Juwel 7M cu un nou model cu şase trupiţe. Până acum, gama Juwel era disponibilă cu cel mult 5 trupiţe. Noul plug Juwel 7M are un mecanism de reversie UniTurn - mai solid, cu axa de rotaţie scurtă, cu reglare mecanică a înclinării, ceea ce asigură reversarea precisă şi sigură a plugului.
Cu un diametru al cadrului de 120 mm, Juwel 7M cu şase trupiţe este proiectat pentru tractoare cu o putere de 100 până la 200 CP. Mecanismul mecanic permite setarea a patru lăţimi de lucru, în timp ce versiunea hidraulică MV permite ajustarea continuu variabilă. Echiparea standard include organe Dural iar opţional pot fi montate corpuri DuraMaxx.

Controlul mecanic şi inteligent al buruienilor
După ce în cadrul conferinţei de presă Anthony van der Ley, directorul executiv Lemken, a subliniat importanţa metodelor alternative în protecţia plantelor şi preocupările companiei în această direcţie, în seara ce a urmat conferinţei de presă a fost anunţată achiziţia companiei olandeze Machinefabriek Steketee B.V. specializată în utilaje pentru prelucrarea solului şi controlul mecanic al buruienilor.
Anthony van der Ley consideră foarte important acest pas în perspectiva schimbării continue a abordării tehnicilor de protecţia plantelor: "Acceptarea produselor chimice pentru protecţia plantelor, respectiv pentru combaterea buruienilor, este în scădere atât în rândul fermierilor, cât şi în cadrul societăţii. În acelaşi timp, rezistenţa la substanţele active disponibile în prezent (în produsele pentru protecţia plantelor) este în continuă creştere, în timp ce aproape nici o substanţă nouă nu intră pe piaţă. De asemenea, cerinţele legale devin din ce în ce mai stricte şi, prin urmare, avem nevoie de alternative eficiente. Având în vedere utilizarea pe scară largă a erbicidelor, acestea oferă şi cel mai mare potenţial de reducere a utilizării produselor de întreţinere chimică a culturilor. LEMKEN este pe deplin conştientă de această responsabilitate şi intenţionăm să promovăm controlul mecanic al buruienilor prin adăugarea tehnologiei de prăşire în gama noastră de produse".
Steketee B.V. are un portofoliu larg de utilaje pentru întreţinerea mecanică a culturilor, în special pentru controlul mecanic al buruienilor (prăşit) şi maşini care utilizează controlul mecanic asistat de camere video.
Steketee B.V. deţine numeroase patente în domeniul controlului mecanic al buruienilor asistat de camere video. Tehnologia proprietară Steketee B.V. permite controlul cu precizie al buruienilor atât pe rând, cât şi între plante, pe rând.
Lemken intenţionează să continue dezvoltarea proiectelor Steketee şi extinderea facilităţilor de producţie ale companiei, pentru a-şi consolida capacităţile de lucru existente. Compania germană îşi va folosi resursele pentru dezvoltare, producţie şi vânzări în cadrul companiei Steketee, precum şi pentru a accelera creşterea firmei. Marca Steketee va fi păstrată în perioada următoare. Machinefabriek Steketee B.V. are sediul în Stad aan't Haringvliet (Olanda) şi lucrează cu aproximativ 50 de angajaţi.
Klaas Veerman, fostul proprietar şi director general al Steketee, este încântat de această colaborare şi de viitoarea dezvoltare a companiei alături de Lemken. Klaas Veerman va continua să-şi asume responsabilitatea pentru managementul operativ al companiei Steketee, împreună cu Iljan Schouten, noul şeful al departamentului pentru protecţia plantelor în cadrul Lemken.
Detaliile tehnice privind celelalte noutăţi Lemken vor fi prezentate pe larg în numerele viitoare ale revistei Ferma.

 

APLICAŢIA AGRIROUTER
Managementul modern al fermelor agricole include colectarea şi analiza permanentă a unei serii întregi de parametri. Gestionarea eficientă a datelor este acum greu de imaginat în lipsa unor softuri profesionale. DKE Agrirouter este un program dezvoltat de către Lemken, împreună cu alţi producători din domeniul industriei maşinilor agricole. Aplicaţia Agrirouter este o platformă complexă destinată fermierilor şi contractorilor, prin care aceştia pot accesa datele din sistemul ISOBUS, informaţii provenite de la furnizorii de inputuri (seminţe, produse pentru protecţia plantelor etc.), de la traderi şi consultanţi. Transferul datelor se face în siguranţă şi doar cu acceptul fermierilor. Aplicaţia este gratuită pentru fermieri, aceştia trebuie să plătească doar pentru accesul la internet.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 16/221 (ediţia 15-30 septembrie 2019)

Vizualizat: 252 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?