Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Noutăți Krone: EasyWrap 165 T, noile greble de adunat Swardo și remorca universală de transport GX

Publicat: 08 octombrie 2021 - 10:17
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Fiabilitatea, longevitatea, configurarea convenabilă şi confortul operatorului sunt câteva dintre atributele incontestabile ale echipamentelor şi maşinilor produse de Krone, specialist în culturi verzi.

Acestea sunt și principalele calităţi ale noilor echipamente prezentate de către Krone

în cadrul conferinţei internaţionale de presă de la începutul lunii septembrie a.c.:

• EasyWrap 165 T - maşina tractată pentru înfoliat baloți rotunzi;

• Swadro S 380, 420 și 460 - noile greble de adunat, cu un singur rotor,

• Remorca universală de transport GX.

 

 

EasyWrap 165 T: rapid și versatil


După ce în vara anului trecut a fost lansat echipamentul purtat pentru înfoliat EasyWrap 150, Krone prezintă acum modelul EasyWrap 165 T - o maşină tractată pentru înfoliat baloţi rotunzi, de mare capacitate, profesională, care poate fi o opțiune interesantă pentru fermieri şi prestatorii de servicii.

KRONE_EasyWrap_165_b

EasyWrap 165 T poate înfolia baloţi cu diametrul de 1,0-1,65 m şi greutate maximă de 1650 kg. Viteza de rotaţie a braţului dublu, care orbitează în jurul balotului, ajunge până la 40 rpm, ceea ce asigură eficiență maximă și productivitate zilnică.

Maşina dispune de un braț robust care ridică cu uşurinţă fiecare balot pe masa de înfoliere. Reglarea brațului la dimensiunea balotului se face cu uşurinţă și nu necesită instrumente suplimentare. Masa de susţinere a balotului este formată din patru centuri textile care rotesc eficient balotul, iar înfășurarea cu folie este declanșată automat de către un senzor.

 

Presetarea înfolierii


Ușor de utilizat şi rapid, înfoliatorul EasyWrap 165 T poate fi controlat cu ajutorul terminalului ISOBUS, direct din cabina tractorului, pentru toate funcțiile importante, inclusiv înlocuirea rolelor de folie, ce poate fi operată cu ajutorul unui terminal de control plasat pe mașină. Astfel, este posibilă automatizarea întregului ciclu de înfoliere, de la ridicarea şi până la depunerea balotului, astfel încât operatorii să se poată concentra asupra conducerii tractorului. Totuși, în cazul în care condițiile din teren nu permit operatorilor să folosească modul automat, fiecare etapă a ciclului de înfoliere poate fi declanșată manual printr-o simplă atingere a unui buton.

_EasyWrap-165-T terminal_b

Practic, operatorul introduce în terminal numărul de straturi de folie și dimensiunea balotului, iar sistemul calculează automat numărul de rotiri necesare. Folia folosită are o lățime de 750 mm și oferă o pre-întindere de 55% sau 70%. Dacă se termină rola sau folia se rupe, masa de rotire se oprește instantaneu, iar după înlocuirea foliei se asigură suprapuneri optime și "ambalarea" este finalizată.

O altă caracteristică importantă este aceea că mașina poate ridica un nou balot în timp ce păstrează şi balotul înfoliat anterior, echipamentul servind astfel şi ca un colector de baloți.

 

Manevrabilitate în teren şi la transport


Bara de tractare subțire și şasiul compact fac din EasyWrap 165 T o mașină foarte agilă, care oferă o vizibilitate excelentă în timpul lucrului şi care trece uşor din poziţia de transport la cea de lucru, prin simpla apăsare a unui buton. De asemenea, bara de tracțiune hidraulică se poate deplasa lateral pentru a asigura colectarea optimă a balotului. O versiune opțională a barei de tractare oferă posibilitatea depozitării unei rezerve de zece role de folie, ceea ce creşte eficiența muncii în zilele lungi de lucru.

Urmărește materialul video cu EasyWrap 165 T în lucru!

 

Noile Swadro: practice și confortabile


Cele trei noi modele de greble de adunat cu un singur rotor - Swadro S 380, Swadro S 420 și Swadro S 460 - sunt mașini purtate, atasate la sistemul de prindere în trei puncte, spate, al tractorului cu ajutorul unui suport mic și compact care are un mecanism de urmărire și un braț de echilibrare.

KRONE-Swadro-S-460-in-Silage_b

Noile Swadro oferă două poziții de cuplare:

• una mai aproape de tractor, ceea ce deplasează cca. 10% din greutate spre puntea față şi permite utilizarea unui tractor mai uşor;

• cealaltă poziție de cuplare îndepărtează mașina de tractor, oferind mai mult spațiu liber între cele două mașini.

Se remarcă, de asemenea, designul rotunjit al braţelor, care ”absorb” forțele care se dezvoltă în timpul ridicării și coborârii rotorului şi, totodată, cresc durata de viaţă a maşinii. Un alt avantaj al acestui design este efectul de autocurățare, precum şi efectul tipic Krone "Jet Effect" ce împiedică intrarea vârfului "degetelor" în pământ, pe măsură ce acestea sunt ridicate și coborâte.

 

Control electronic al înălţimii de lucru


Noile modele Swadro S 380, S 420 și S 460 au o transmisie care nu necesită întreținere şi un sistem de protecție la suprasarcină care protejează transmisia în cazul în care rotorul lovește un obstacol. Linia de transmisie este dreaptă, astfel încât puterea dezvoltată prin PTO (540 rpm) să se transmită direct la cutiile de viteze de pe rotoare. Se obţine astfel o eficiență crescută chiar şi la viteze reduse ale rotorului (350-450 rpm), în funcție de cultură.

_Controlul inaltimii Swadro S 460_b

De asemenea, noile Swadro oferă reglarea convenabilă a prelatei de ghidare și controlul înălțimii cu o precizie "milimetrică" a brațelor cu dinți pliabili şi fără uzură.

Reglarea înălţimii de lucru se poate face manual, cu ajutorul unei manivele mecanice, dar este disponibilă şi opțiunea de control electronic al înălțimii, direct, printr-un terminal de control montat în cabina tractorului.

Şi utilizarea, respectiv ridicarea sau coborârea perdelei/prelatei de protecţie se poate face manual sau hidraulic, ca opțiune, direct din cabina tractorului. Versiunea hidraulică de acţionare permite o pliere şi o coborâre lină, susţinută de un cilindru hidraulic şi cu amortizare la sfârșitul cursei. În plus, această specificație permite operatorului să regleze înălțimea prelatei de ghidare în funcție de necesități.

Vizualizat: 1086 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?