Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noutăţi în premieră

Publicat: 09 decembrie 2017 - 12:54
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

• inovaţiile Maschio Gaspardo la Agritechnica 

Prezent la Agritechnica 2017 cu un stand impunător, producătorul de utilaje Maschio Gaspardo a prezentat în premieră o serie de inovaţii: semănătoarea de precizie CHRONO, noul pulverizator purtat GP1, semănătoarea CORONA X-FORCE SC; UNICO - plugul cu paralelogram pentru arătura cu roţile în brazdă; MONDIALE 120 COMBI - presa pentru baloţi rotunzi combinată cu dispozitiv de înfoliere; grapa rotativă JUMBO; PRIMO - distribuitorul de îngrăşăminte cu doză variabilă.

Inovaţiile Maschio Gaspardo la AgritechnicaClick pe poza pentru galerie!

CHRONO - semănătoare de precizie pentru însămânţarea de mare viteză - poate atinge în lucru 15 km/h şi creşte productivitatea cu peste 50%. Câştigătoarea premiului „SMAU 2017 pentru inovare” este echipată cu un nou distribuitor de seminţe din aluminiu, acţionat electric. Semănătoarea este alcătuită dintr-o cameră de intrare a seminţelor, în lateralul căreia se roteşte un disc perforat prin care sunt împinse seminţele. După ce ies din cameră, ele ajung pe noul transportator pneumatic Chrono, care le depune în pământ cu o viteză ridicată. O fotocelulă amplasată sub cameră monitorizează viteza de cădere, în timp ce discul de acoperire a seminţelor (din cauciuc moale şi cu funcţie de autocurăţare) le fixează exact în punctul de cădere, asigurând precizia semănatului.
GP1 - pulverizator purtat. La 3 ani după achiziţionarea gamei de pulverizatoare, Maschio Gaspardo a lansat, în premieră absolută la Agritechnica 2017, primul pulverizator purtat sub marca Gaspardo. GP1 este disponibil cu rezervor de 1200, 1500 sau 1800 litri şi oferă cinci versiuni de braţe (cu lungimi de 15, 18, 21, 24, 27 şi 30 m).
Una dintre variatele dotări opţionale, care îmbogăţesc performanţele pulverizatorului şi permit obţinerea unui tratament precis, vizează controlul automat al secţiunilor, care este extrem de util în apropierea obstacolelor şi pentru a evita suprapunerea. GP1 oferă, de asemenea, posibilitatea dozării variabile, pentru a optimiza protecţia în funcţie de necesităţi.
Distanţa braţului faţă de sol sau cultură se păstrează constantă datorită unui sistem optic de control al distanţei, astfel încât bara este menţinută întotdeauna paralelă cu solul, chiar şi la viteze mari şi pe teren accidentat.
GP1 va fi disponibil şi în versiunea ISOBUS.

Semănătoarea combinată Corona X-Force SC - versatilă şi puternică
Portdiscul incisiv, tăvălugul cu 12 roţi şi noua bară de însămânţare ranforsată X-FORCE (amortizată cu bucşe de cauciuc) permit adaptarea maşinii la orice condiţii de lucru. Această combinaţie este cel mai bun compromis între capacitatea de lucru şi calitatea însămânţării, în toate condiţiile de lucru.
Corona X-Force SC permite fertilizarea concomitentă cu însămânţarea. De asemenea, realizează un pat germinativ ideal. Portdiscul frontal incisiv asigură o afânare optimă a solului şi îngroparea resturilor vegetale. Maşina este ideală atât datorită razelor de lucru medii şi mari, cu beneficii agronomice la nivelul patului germinativ, cât şi datorită faptului că portdiscul însuşi efectuează o primă îndepărtare mecanică a buruienilor.
Versatilitate - Noua bară de însămânţare, realizată cu un braţ de legătură pe două rânduri bine distanţate, a fost montată cu suspensii pe bucşe de cauciuc. Unitatea de însămânţare este echipată cu discuri duble (diametru 180 mm) şi cu o roată posterioară pentru controlul adâncimii de însămânţare şi pentru reconsolidarea brazdei. Aceste dotări asigură precizie extremă, pentru o depunere uniformă a seminţelor în orice de condiţii şi la orice viteze.
Autonomie îndelungată - Buncărul de 4.100 de litri permite însămânţarea unor loturi mari în deplină autonomie, fără a fi nevoie de pauze pentru alimentare. Cele două compartimente pentru seminţe/îngrăşăminte au o capacitate de 2460 litri şi respectiv 1640 litri.
Buncărul presurizat - închis ermetic - asigură o presiune constantă în interior. În acest fel, alimentarea cu seminţe şi îngrăşăminte către elementele de distribuţie este omogenă pe tot parcursul însămânţării. Astfel, precizia de însămânţare s-a îmbunătăţit semnificativ.

În numerele viitoare ale revistei Ferma vom reveni cu alte noutăţi Maschio Gaspardo prezentate la Agritechnica 2017.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 21/204 (editia 1-14 decembrie)

Vizualizat: 410 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!