Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noutăți de la KUHN

Publicat: 28 septembrie 2016 - 19:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Muncă de calitate și înaltă capacitate cu gama BC 1000

Click pe poza pentru galerie!

Pentru a completa gama tocătoarelor de resturi vegetale RM, binecunoscută fermelor mari și prestatorilor de servicii, KUHN a dezvoltat seria BC 1000 cu nu mai puțin de cinci modele disponibile: BC 2800, BC 3200, BC 4000, BC 4500 și modelul reversibil BCR 2800, având lățimi de lucru cuprinse între 2,80 și 4,50 m.

Datorită capacității și calității muncii lor, tocătoarele din gama BC 1000 sunt ideale pentru fermele de mari dimensiuni, cooperativele agricole și prestatorii de servicii.

Tocarea impecabilă a resturilor vegetale voluminoase va fi ușor de realizat de către modelele acestei game datorită contra-cuțitelor și a varietății de unelte de lucru adaptate la diverse tipuri de resturi vegetale: cuțite tip ciocan greu sau cuțite universale cu palete de paie pentru o bună aspirație a resturilor fixate pe sol.

Seria BC 1000 de la KUHN oferă fermierilor posibilitatea de a lucra la viteze ridicate într-un volum mare de resturi vegetale sau pe un teren pârloagă grație unui rotor de mari dimensiuni (647 mm pe modelele de până la 3,20 m și 730 mm peste).

Aceste mașini au fost proiectate pentru a fi folosite cu tractoare de mare putere de până la 350 CP, dispunând de un design robust precum și de o cutie de viteze special adaptată. Angrenajul dublu de pe fiecare parte (cu excepția modelului de 2,80 m) asigură o bună transmisie a puterii între tractor și rotor.

Deplasarea între fermă și câmp se face în mod simplu și în condiții de siguranță cu sistemul hidraulic longitudinal de transport disponibil pe modelele BC 4000 și BC 4500.

Recentul raport de test DLG nr. 6316 atestă calitatea muncii, confortul de utilizare și manevrabilitatea furnizate de această noua gamă de tocătoare de „câmp”.

 

 

 

 

Noile combinatoare versatile PROLANDER cu dinți vibranți

Dorind să vă furnizeze o și mai mare eficiență și să vă crească productivitatea, KUHN a lansat PROLANDER 6000 și 7500, modele tractate de 6 și 7,5 metri.

Primul combinator de pat germinativ din gama KUHN, PROLANDER poate efectua multiple operațiuni, de la cultivarea superficială a miriștii (a doua trecere) la pregătirea patului germinativ. Versatilitatea sa se datorează dinților S vibranți 70x12 ce pot fi echipați cu o daltă de 60 mm sau un cuțit labă de gâscă de 180 mm. Bara de nivelare frontală nivelează terenul arat înaintea trecerii dinților.

Cele trei beneficii ale PROLANDER:

1) Capacitate crescută de trecere în miriște superficială și la pregătirea patului germinativ. Datorită celor cinci rânduri de dinți și a distanței dintre dinți de 15,5 cm, PROLANDER are cea mai mare degajare de pe piață. Este instrumentul ideal pentru evitarea înfundării cu resturi vegetale și asigurării unei munci consistente pe întreaga lățime de lucru. Toate aceste caracteristici fac din PROLANDER cel mai bun combinator pentru cultivare minimă.

2) Economie de timp și adaptare rapidă la condițiile de lucru. PROLANDER este singurul combinator din categoria sa ce oferă din cabină reglare hidraulică continuă a adâncimii de lucru. Această inovație oferă un confort de neegalat și viteză de execuție fără a folosi unelte.

3) O alegere simplă a tăvălugilor în funcție de nevoile d-voastră:

- Tăvălugul dublu U de 600 mm este foarte versatil pe toate tipurile de sol. Profilul în U și spațierea de 12,9 cm permit o consolidare perfectă datorită contactului sol-sol. Tăvălugul dublu U se auto-curăță și nu este afectat de înfundarea cu resturi vegetale. 

- Tăvălugul pe două rânduri cu bare și platbandă cu diametrul 400/320 mm și cu grapa sa de nivelare asigură o mărunțire optimă chiar și pe soluri grele. Acest tăvălug este bine adaptat pentru pregătirea patului germinativ.

 

Text și foto: IPSO Agricultură

www.ipso.ro

 

 

 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.16(177) 15 - 30 septembrie 2016

Vizualizat: 501 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!