Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noutăți Claas pentru 2017

Publicat: 17 august 2016 - 20:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Claas România și-a prezentat, într-un cadru restrâns, noutățile pentru sezonul agricol 2017. Specialiștii companiei au anunțat îmbunătățiri la noile serii de prese pentru balotat și la combinele Tucano și Lexion. Vor fi lansate noi hedere Vario, cu lățimi mai mari de lucru, iar tubul de descărcat al buncărului de cereale la combine a fost modificat. Lista de noutăți include și sistemul de monitorizare a flotei de utilaje prin stația RTK. 

Click pe poza pentru galerie!

Prezentarea noutăților a fost susținută de Gabriel Ristea, reprezentant de vânzări Claas pentru zona de vest.

 

Două noi combine și hedere Vario cu lățime mare de lucru

La combine, Claas își extinde gama Tucano cu modelul 560. Acesta este echipat cu sistemul APS Hybrid, care combină sistemul tangențial de batozare APS cu sistemul de separare a boabelor reziduale Roto Plus. „Principalul avantaj al acestui sistem este accelerarea materialului recoltat de la 3 m/s la 20 m/s înainte de a ajunge la cilindrul de batozare. Este garantat și un flux de material constant și rapid, chiar și în condiții dificile”, spune Gabriel Ristea.

Noua combină este dotată cu motor Mercedes-Benz de 313 CP, integrat standard. „Acest lucru permite noului model să combine puterea tehnologiei cu 6 scuturători cu dimensiunea unui echipament cu 5 scuturători. Datorită anvelopelor de 800 mm, lățimea de transport rămâne sub 3,50 m, ceea ce înseamnă că nu există limitări pentru deplasarea pe șosele. Modelul Tucano 560 este interesant în special pentru lucrările agricole de anvergură mai mare și pentru contractorii de utilaje”, spune reprezentantul Claas.

Principalele îmbunătățiri aduse modelelor Lexion 600 sunt; motorul Mercedes-Benz, un tocător de paie nou, un împrăștietor radial mecanic și funcțiile Auto Slope și Auto Cleaning Cemos Automatic. Modelele 670 și 630 sunt disponibile și în varianta Montana, cu un mecanism de nivelare. Cele mai mari combine sunt Lexion 660 și 670, care dezvoltă o putere de 408 CP și 435 CP. Acestea sunt echipate cu sistemul de răcire Claas Dynamic Cooling, o caracteristică regăsită, de asemenea, la toate modelele Lexion 700.

Este disponibil și modelul Lexion 660 cu sistemul de șenile Terra Trac. Având șenile de 635 mm, lățimea totală a combinei de recoltat rămâne sub 3,49 m.

Compania a revizuit complet hederele Vario 1230 și 1080 cu lățime mare de lucru. Noile hedere sunt proiectate, în principal, pentru recoltarea cerealelor și a rapiței. „Obiectivele principale urmărite în timpul dezvoltării produselor au fost sporirea randamentului, un grad mai mare de flexibilitate și mai mult confort pentru operator”, a accentuat Gabriel Ristea.

 

Randament de lucru sporit la presele de balotat 

Pentru anul următor, Claas a anunțat înlocuirea presei de balotat Quadrant 3300 cu noul model Quadrant 5300. Acesta din urmă face baloți dreptunghiulari cu dimensiuni de 90 cm x 120 cm, care sunt utilizați pe scară largă în Europa. „Principalele obiective urmărite în timpul dezvoltării noilor prese pentru baloți dreptunghiulari au fost realizarea unor baloți cu densități mai mari și cu formă mai stabilă, alături de un randament sporit. Astfel, pentru noul model 5300 au fost sporite următoarele caracteristici: cuplul greblei de alimentare și al cuplajului rotorului, turația rotorului, precum și lungimea camerei de presare cu aproximativ 12%”, susține Gabriel Ristea. 

O noutate este și modelul Rollant 620, cea mai mare presă pentru baloți rotunzi cu cameră fixă existentă pe piață, cu diametrul baloților de 1,50 m, legați cu plasă sau sfoară. Noua presă utilizează un pick-up de 2,10 m și este echipată standard cu un rotor de alimentare, ceea ce permite obținerea unor baloți cu densitate mai mare. Este disponibilă o unitate de tăiere Roto Cut cu șapte cuțite. Ca noutate, sistemul de frânare pentru plasă a fost schimbat, astfel încât în timpul procesului de legare tensionarea plasei este mai mare acum. 

La gama de prese pentru baloți rotunzi cu cameră variabilă, Claas aduce din 2017 echipamentul Variant 480, care va înlocui modelul Variant 300. „Activitatea de dezvoltare s-a concentrat în principal pe fluxul de material. Au fost îmbunătățite, de asemenea, alimentarea, legarea și întreținerea, ceea ce înseamnă că presele de balotat sunt acum mai puternice, mai fiabile și mai ușor de utilizat în timpul recoltării paielor și fânului”, susține Gabriel Ristea. 

 

 

 

STAȚIA MOBILĂ RTK FIELD BASE 

Din luna octombrie va fi disponibilă noua stație de referință mobilă Claas RTK Field Base, utilă pentru fermierii care lucrează suprafețe cu lățimi mari de lucru și care folosesc sistemele automate de direcție. Noua stație Claas RTK Field Base face posibilă utilizarea semnalului de corecție RTK oriunde, fără limite, iar fermierii nu mai depind de transmițătoarele staționare sau de comunicațiile mobile. Stația mobilă RTK Field Base garantează un nivel maxim de precizie și fiabilitate, având o abatere maximă de 2-3 cm. Este perfect adecvată și pentru utilizarea cu flote de utilaje. Semnalul poate fi utilizat de un număr nelimitat de utilaje din raza sa de acțiune, fără a fi necesară nici o taxă de licență pentru transmisie.


 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.14(175) 15 - 31 august 2016

Vizualizat: 897 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?