Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Noutăți Cesivo la AgriPlanta 2022

Publicat: 21 iulie 2022 - 15:32
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Lider regional, Cesivo Agricultură a reunit în standul său o serie de producători de mașini agricole, parteneri de nădejde și pentru fermierii români: Ovlac, Toselli, Pasto, Eurospand și FALC.

CESIVO Agricultură și-a întâmpinat clienții și vizitatorii la AgriPlanta 2022 cu un stand mult mai vizibil (comparativ cu ediția din 2019), atât ca număr de utilaje, cât și ca suprafață ocupată. "Am decis să venim împreună cu o parte dintre colaboratorii noștri din Italia și Spania si pentru a oferi posibilitatea fermierilor să descopere o gamă mult mai mare de utilaje și pentru a evidenția noutățile apărute în ultimii 2-3 ani, perioadă în care au lipsit astfel de evenimente", a remarcat Flavius Nețoiu, director vânzări CESIVO Agricultură. 

Noutăți Cesivo la AgriPlanta 2022 (1)_b

Foto: De la stânga la dreapta: Marius Mitra, Juan de Celis Azqueta - manager export Ovlac și Flavius Nețoiu


Un an provocator


Cu un portofoliu consolidat de parteneri și clienți în zona Olteniei, Cesivo Agricultură "acoperă" județele limitrofe: Dolj, Mehedinți, Olt, Teleorman și o parte din județul Argeș.

Datorită conjuncturii geo-politice și a creșterii prețului îngrășămintelor și al energiei, în prima parte a anului, apetitul investițional al multor fermieri a fost temperat. "Situația economică generală, dar mai ales seceta din iarnă și din primăvară au afectat curajul oamenilor de a mai face investiții, iar mulți au așteptat rezultatele proiectelor pe fonduri europene. Ploile din luna mai au salvat culturile. Cu toate acestea, 2022 rămâne un an provocator", a adăugat Flavius Nețoiu.

 

Demonstrații "punctuale"


Cesivo Agricultură oferă o gamă diversă de mașini și echipamente agricole, începând de la pluguri, utilaje pentru pregătirea patului germinativ, pentru dezmiriștire, pentru distribuția îngrășămintelor, semănat, erbicidare și întreținerea culturilor. Pentru a convinge potențialii clienți despre posibilitățile tehnice ale mașinilor distribuite, compania a desfășurat un amplu program de demonstrații practice. "Am reușit să facem demonstrații punctuale la majoritatea fermierilor interesați, direct în câmp, cu 1-2 utilaje. A sosit vremea ca fermierii să se îndrepte către utilaje eficiente, cu un raport calitate/preț corelat posibilităților și suprafeței lor. Desigur, toți și-ar dori utilaje de top și cu lățimi mari de lucru, dar aceste investiții trebuie justificate și de nevoile concrete ale fiecărui fermier, iar noi îi sprijinim inclusiv prin consultanță financiară. Ne străduim să oferim cele mai bune condiții contractuale", a explicat Flavius Nețoiu. 

Noutăți Cesivo la AgriPlanta 2022 (2)_b


Activitatea de service crește constant


Activitatea de service și vânzările de piese de schimb au crescut an de an. În curând, Cesivo Agricultură va deschide un nou punct de lucru, având hală de service cu două posturi de reparații și magazin de piese de schimb. "Suntem pe ultima sută de metri și cu amenajarea noului sediu și sperăm să ne mutăm până în toamnă", a precizat Flavius Nețoiu, subliniind însă faptul că "foarte importanți sunt oamenii. Am crescut atât echipa tehnică de service, cât și cea de comercializare a pieselor de schimb. Acum acoperim toată gama de utilaje necesare într-o fermă și prioritatea noastră este consolidarea portofoliului actual de mașini și utilaje agricole".

 

Plugurile Ovlac Mini "luptă" cu seceta


În condițiile tot mai frecvente și generalizate de secetă, păstrarea rezervei de apă din sol este esențială pentru reușita culturilor viitoare. De asemenea, accelerarea descompunerii resturilor vegetale contribuie la creșterea aportului de materie organică din sol. Lucrările de suprafață realizate cu ajutorul plugurilor Ovlac Mini ajută la îndeplinirea celor două obiective. 

Noutăți Cesivo la AgriPlanta 2022 (4)_b


Arătură la mică adâncime


Alte caracteristici importante prin care se remarcă plugurile Ovlac Mini sunt productivitatea crescută şi consumul redus de combustibil. Plugurile Ovlac lucrează la adâncime mică (8-20 cm), prelucrează superficial solul și nu necesită tractoare de mare putere. Plugul Ovlac Mini lucrează "on land", roțile tractorului nu "calcă" în brazdă și astfel se reduce fenomenul de compactare a solului.

 

Plugul rotativ FALC


Din gama utilajelor pentru prelucrarea solului, alături de plugurile Ovlac și scarificatoarele Pasto, plugurile rotative FALC au fost cele mai apreciate și "disputate" echipamente. Plugul rotativ FALC este acționat la cardan. Este unul dintre utilajele specifice companiei italiene, creat special pentru lucrul în terenurile foarte dure, uscate sau în cele umede, grele. "Avem mai mulți clienți care au cumpărat anii trecuți astfel de pluguri, tocmai pentru că în toamnă nu reușeau să prelucreze terenul și trebuia să amâne lucrările până la venirea ploilor..., după care terenul era prea moale și astfel se intra într-un cerc vicios. Acest utilaj este una dintre soluțiile care acoperă necesitățile fermierilor", este convins Marius Mitra, reprezentant FALC în România. 

Noutăți Cesivo la AgriPlanta 2022 (3)_b

„Am dorit să scoatem în evidență produse noi, care nu se regăsesc pe piața din România, așa cum este plugul rotativ FALC. Marele avantaj al acestui plug rotativ, în afară de faptul că îți permite să lucrezi în orice fel de teren, oricât ar fi de dur, este acela că, față de plugul normal, amestecă resturile vegetale în tot volumul de sol până la adâncimea de 30 cm, ceea ce în timp duce la creșterea fertilității solului.” -  MARIUS MITRA, Reprezentant FALC în România


Plugul rotativ FALCLAND

 

Acest model este un utilaj greu și necesită un tractor de minim 300 CP. Dar "această putere a tractorului nu este necesară acționării utilajului, ci pentru că plugul solicită un tractor foarte mare (greu), fiind masiv: cântărește aproape patru tone și are nevoie de stabilitate, altfel riscăm să transmită vibrațiile asupra tractorului. De altfel, consumul este mult mai redus, cu cca. 10% decât în cazul arăturii convenționale, deoarece plugul nu solicită forța de tracțiune a tractorului", a explicat Marius Mitra.

 

Ancore concave sau convexe


Plugul rotativ FALCLAND are o lățime de lucru de 3 m, o viteză de înaintare de 5-6 km/oră și, deci, un randament mult mai bun decât un plug convențional.

FALC produce trei modele de pluguri rotative, pentru toată gama de tractoare, de la 90 până la 400 CP, iar modelul FALCLAND este vârful de gamă. Modelul prezentat în standul Cesivo de la Agriplanta este echipat cu ancore concave, destinate terenurilor foarte dure, iar pentru terenurile moi și în condiții de iarnă se recomandă ancore convexe.

 

un articol de

GHEORGHE GHIȘE

Vizualizat: 573 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?