Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noutăţi Berthoud

Publicat: 30 noiembrie 2010 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

prezentate la Innov Agri 2010

Click pe poza pentru galerie!

La Innov Agri 2010, cea mai mare expoziţie de utilaje agricole din Franţa, firma Berthoud, producător de utilaje de fertilizat, a venit cu noutăţi în gama sa de produse, care cu siguranţă trebuie consemnate.

Compania Berthoud produce o gamă completă de utilaje de fertilizare - purtate, tractate si autopropulsate.


Modelul Berthoud Tracker

Prima noutate prezentată în expoziţie a fost modelul Tracker, cu tancul de 3200 litri şi rampa de tip Axiale de 28 m ED, cu regularizarea fertilizării DP Tronic. Acesta este dotat cu pompă cu diafragma Comet BP 280 (280 l/min. - 20 bar), beneficiază de suspensii Actiflex de top, brevetate de Berthoud, cu control Berlogic. Rampa de tip Axiale, din oţel (cu suspensie în punct cu arc), cu ridicare şi blocare hidraulică, împărţită în şapte secţiuni, corector de unghi şi acţionare cu electrovalve.

În timp, Tracker va înlocui alte modele din gama Berthoud; prin dotarea cu tancuri de mai multe mărimi, capacităţile vor fi cuprinse între 2500 şi 4200 litri. De asemenea, regularizarea pulverizării va putea fi oferită şi în sistem DPA cu pompe Volux, la capacitate de 240 l/min. sau opţional 320 l/min. Rampele vor fi de tip RLD între 18 -24 m şi Axiale, între 24 -33 m.


Modelul Berthoud Tandem

Al doilea model prezentat a fost Tandem. Ideea de la care s-a pornit a fost câştigarea de timp, prin dotarea unui utilaj purtat cu un tanc mai mare. Prin urmare, la un model Elyte cu bazin de 1000-1200 litri, s-a ajuns la creşterea bazinului până la 1800 litri. De aici, următorul pas a fost ataşarea unui bazin suplimentar la sistemul de ridicare pe faţă al tractorului.

Acest bazin poate fi de 750-1100-1800 litri. La bazinul din faţă s-a urmărit, prin design, oferirea de vizibilitate maximă în faţă şi reducerea efectului de val. Acest bazin este total independent, deci poate fi detaşat dacă nu este utilizat. Acest model dispune de o pompa centrifugă acţionată electric. Racordurile sunt astfel realizate încât să rămână cât mai puţin volum rezidual în racorduri după utilizare.

Putem vorbi la acest model despre un autopropulsat de dimensiuni mai mici, respectiv de costuri cu mult reduse faţă de cele ale unui utilaj autopropulsat clasic.


Modelul Berthoud Raptor

O altă noutate a fost prezentarea autopropulsatului Raptor, cu rampele de pulverizare a soluţiei în faţa utilajului. La realizarea acestui tip de utilaj s-a ajuns în urma discuţiilor cu fermierii, unii dintre aceştia dorind să vizualizeze modul de fertilizare.

Tot ca noutate la gama de utilaje Berthoud este reglarea automată a rampei la înclinare. Aceasta constă în reacţia automată la înclinare a rampei, a unor senzori cu ultrasunete, montaţi pe fiecare braţ al rampei şi transmiterea de comenzi automate din unitatea centrală de control, pentru corectarea înclinării.

La acest model există două versiuni:

• Versiunea “slant control” - este adaptată pentru rampe mai mici de 27 m, fără geometrie variabilă şi pentru terenuri plane. Dispune de doi senzori cu ultrasunete, montaţi pe fiecare braţ al rampei, care reacţionează la înclinare.

• Versiunea “total control” - pe lângă cei doi senzori de pe fiecare braţ al rampei, există şi unul central. Acest sistem dispune de “roll control”, care permite controlul mişcării suspensiilor fără a interfera cu acestea.

Vizualizat: 786 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?