Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noul Nexos Claas: mic, ușor de manevrat, puternic

Publicat: 10 decembrie 2016 - 13:51
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În podgorii și în livezi sau pentru serviciile municipale sunt necesare tractoare mici, ușor de manevrat, cu motoare puternice și care oferă operatorului un nivel ridicat de confort de-a lungul întregii zile de lucru. Noua generație de tractoare Claas Nexos cu lățime îngustă îndeplinește perfect toate aceste cerințe. 

Pe lângă motoarele puternice, dimensiunile mici și ușurința în manevrare, noile modele sunt prevăzute și cu numeroase soluții practice pentru implementele ce se montează în fața și în spatele tractorului, au o nouă transmisie și, totodată, asigură un confort sporit pentru operator în cabină.
Claas a prezentat noul NEXOS în premieră la târgul EIMA 2016 (9-13 noiembrie) de la Bologna, în Italia.

Noul Nexos Claas_bClick pe poza pentru galerie!

Caracteristici superioare
• Motoare mai puternice. Noua generație de tractoare Nexos include 14 tractoare cu diverse puteri și dimensiuni. Toate modelele noi sunt echipate cu un motor FPT cu 4 cilindri, care se caracterizează printr-un cuplu ridicat și vibrații extrem de reduse. Gama de putere variază între 75 CP și 112 CP, sau până la 103 CP pentru Nexos VE, model conceput pentru utilizarea în rândurile de vie deosebit de înguste. În cazul celor mai puternice modele, 250 VL și 250 F, echipate cu Claas Power Management (CPM), motorul de 103 CP poate furniza o putere suplimentară de 9 CP în timpul utilizării prizei de putere și pe durata transportului. În plus, generează un cuplu maxim de 440 Nm. Astfel, noua gamă Nexos este cu aproximativ zece la sută mai puternică decât seria anterioară.
• Reglarea cu ușurință a turației motorului. Sistemul de injecție electronică de tip Common rail, are acum la noul Nexos o funcție standard de memorare a turației motorului și, opțional, este disponibilă o a doua funcție de memorare. Turația motorului poate fi reglată precis, prin simpla apăsare a unui buton. Pentru lucrul cu implemente acționate de priza de putere, această funcție garantează o viteză optimă și un nivel ridicat de eficiență în orice moment. {i intervalul de service al noilor motoare a fost mărit de la 500 la 600 de ore.
• Control optim al emisiilor. Dimensiunile versiunilor Nexos pornesc de la o lățime exterioară de 1 m pentru modelul VE, conceput pentru rânduri înguste, 1,26 m pentru modelul VL, creat pentru rânduri de vie mai late, și de 1,45 m pentru modelul F, destinat lucrului în livezi. În ciuda dimensiunilor compacte, toate modele sunt dotate cu motoare prevăzute cu tehnologie de ultimă generație pentru controlul emisiilor: filtru de particule diesel (DPF), convertor catalitic de oxidare diesel (DOC) și sistem de recirculare a gazelor de eșapament (EGR), respectând totodată cerințele standardului european de emisii Stage IIIB.
• Manevrare mai ușoară. Toate modelele noi au o adâncitură caracteristică în fața și în spatele punții față - forma îngustă deja consacrată în rândul tractoarelor mari Claas, ce asigură un unghi mai mare de bracare și o rază mult mai mică de întoarcere. Consola față a fost redusă cu 88 mm, iar ampatamentul e mărit cu 50 mm pentru a spori manevrabilitatea tractoarelor și pentru a asigura o stabilitate direcțională maximă.
• Transmisie nouă. Tractorul este echipat, de asemenea, cu o nouă transmisie, în care un splitter mecanic cu 24 de trepte pentru mersul înainte și înapoi este combinat cu inversorul fără ambreiaj Revershift. Aceasta este acționată de un ambreiaj multidisc controlat electronic, cu uzură extrem de redusă. Printre cele cinci transmisii diferite disponibile pentru tractorul Nexos se numără transmisia cu 24 trepte pentru mersul înainte (F)/12 trepte pentru mers înapoi (R) cu Revershift și Twinshift (două trepte powershift) pentru modelul vârf de gamă.
• Noi soluții pentru montarea implementelor frontale. Noua opțiune de montare în față a implementelor oferă numeroase soluții pentru mai multă flexibilitate. Toate modelele sunt echipate opțional cu racorduri hidraulice suplimentare pentru o valvă hidraulică și un retur cu debit liber direct pe tiranții față. Ca alternativă la priza de putere convențională cu o turație de 1000 rpm, noile tractoare Nexos sunt prevăzute și cu o priză de putere economică cu 540 ECO rpm pentru implementele montate în față.
• Debit hidraulic pentru orice situație. Noul Nexos este disponibil cu o pompă hidraulică (60 l/min) ce alimentează în mod eficient toți consumatorii hidraulici. Pentru o putere ridicată și aplicații combinate, tractorul poate fi dotat cu o pompă cu debit de 60 l/min pentru valvele hidraulice și cu una cu debit de 27 l/min pentru tiranții spate. Sunt disponibile până la patru valve hidraulice mecanice, acționate prin intermediul a două comutatoare basculante electronice și al manetei de comandă în patru direcții Electropilot.

Noile tractoare Claas Nexos vor ieși de pe linia de asamblare începând din primăvara anului 2017.

Material oferit de CLAAS

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 21 (182) din 1-15 decembrie 2016

Vizualizat: 456 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?