Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Noua tehnologie de împrăștiere la capete, Border TS, pentru distribuitoarele de îngrășăminte Amazone ZA-TS și ZG-TS

Publicat: 16 februarie 2022 - 11:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Distribuție cu rata variabila, numai în zonele unde îngrășământul aduce beneficii plantelor!

Cantitate maximă administrată de îngrășământ până la marginea câmpului


Pentru a putea distribui îngrășământul cât mai precis posibil la capetele solei, chiar și la lățimi mari de lucru, AMAZONE a dezvoltat deflectorul BorderTS pentru distribuitorul purtat ZA-TS și distribuitorul tractat ZG-TS. Spre deosebire de deflectoarele convenționale de limitare a distribuției îngrășământului la capetele solei, Border TS este integrat în software-ul mașinii centrifugale de împrăștiat îngrășăminte. Noul deflector are o structură lamelară deosebită si se utilizează în combinație cu sistemul de distribuție marginală, care este integrat în disc. 

 

AMAZONE și managementul distribuției la capetele solei – Precizie în perfecțiune


Distribuția marginală de înaltă precizie a fost întotdeauna foarte importantă pentru AMAZONE. In urmă cu mulți ani s-a identificat un potențial ridicat de producție în zonele marginale ale suprafețelor cultivate și că aici se poate economisi îngrășământ, asigurându-se totodată si protejarea mediului înconjurător. 

Sistemele de distribuției la capete precum limitatorul, au ajutat fermierii să poată schimba rapid, din confortul cabinei lor, între împrăștierea normală si împrăștierea la marginea solelor, in aproprierea apelor, sau la limita de proprietate.

Avantajul AutoTS devine evident la lățimi de lucru mai mari. Cu sistemul de distribuție marginală integrat în disc, se activează o paletă scurtă de distribuție, astfel încât accelerația îngrășământul se reduce și, ca urmare, îngrășământul este împrăștiat cu precizie maxima la distanța dorită. Cu AutoTS se poate efectua o fertilizare mult mai eficientă, până la marginea câmpului și astfel se poate obține un randament suplimentar de până la 17%, în comparație cu sistemele convenționale de distribuție marginală din acest domeniu.

Cele două sisteme de distribuție marginală funcționează începând de la prima cărare tehnologică înspre marginea câmpului. 

Pentru a obține randamente și mai mari pe suprafețele de la marginea câmpului, acum se poate utiliza și noul deflectorul BorderTS în combinație cu AutoTS. Cu BorderTS îngrășământul este împrăștiat direct de la marginea către interiorul culturii. Șuberul aflat către limita culturii rămâne închis. Noul deflector BorderTS a fost dezvoltat in special pentru sistemele de distribuție TS, astfel încât, folosit în concordanță cu AutoTS, să se obțină rezultate excelente în distribuția transversală până la marginea câmpului, fără a arunca îngrășământ peste graniță. În zona marginală, pe cei cinci metri exteriori, se poate obține un randament suplimentar de până la 27%, comparativ cu sistemele convenționale de distribuție la capete.

 

Fertilizare marginală precisă cu noul deflector BorderTS în combinație cu AutoTS 


Pe lângă utilizarea noului deflector BorderTS pe zonele cu culturi semănate in rânduri, sau sisteme speciale de cărări tehnologice, deflectorul poate fi folosit si este deosebit de eficient de la prima aplicare. Întotdeauna este esențial ca întreaga cantitate de îngrășământ să fie distribuită exact până la marginea culturii, fără a arunca îngrășământ dincolo de acesta. Astfel, creșterea plantelor din zona marginala nu este afectată la prima aplicare. 

Reprezentarea grafică a utilizării combinate a dispozitivelor BorderTS și AutoTS:

grafik_BorderTS_ro_b
(1)  Aplicarea îngrășămintelor cu deflectorul BorderTS, cu orientare de la marginea câmpului către interior, cu reducerea automată a cantității țintă la 50%. Șabărul aflat către interiorul culturii rămâne închis.

(2)  Cu AutoTS si prima cărare este folosită pentru împrăștierea la graniță cu 50% din cantitatea ținta, pentru a atinge valoarea țintă globală în zona de margine. Distribuția normală pe câmp cu cantitatea țintă de 100%.

(3)  Pe celelalte cărări tehnologice se aplică împrăștierea normală cu 100% din cantitatea ținta, pe ambele părți.

Toate valorile pot fi stocate în prealabil în setările distribuitorului, astfel încât parametrii corespunzători să fie selectați automat în funcție de aplicație.

 

 

Structura lamelară și integrarea în software


La lățimi mari de lucru, viteza îngrășământul trebuie crescută considerabil, pentru a obține o suprapunere ideală cu profilul de împrăștiere al primei cărări. Datorită energiei mecanice mari a granulelor, distribuția laterala cu sistemele convenționale din spatele tractorului este adesea nesatisfăcătoare. Deflectorul BorderTS are o structură lamelară specială și o placă de ghidare a cărei înclinare este reglabilă. Lamelele preiau granulele, absorbind energia mecanică de impact si le direcționează ușor către sol prin intermediul paletelor de ghidare. Paleta de ghidare poate fi reglată fără trepte, pentru o aplicare optimă până la marginea câmpului. În plus, un senzor de prezenta înregistrează poziția de lucru. Dacă deflectorul este activat, atât cantitatea aplicată, cât și punctul de cădere al îngrășământului pe disc sunt reglate automat, pentru a asigura cea mai bună distribuție transversală posibilă în combinație cu sistemul de împrăștiere marginală AutoTS integrat în disc. Desigur, pentru a reacționa la situații speciale, cantitatea ce trebuie aplicată poate fi anulată manual în orice moment.

BorderTS_DSC3282_d1_210827_b 

Deflectorul BorderTS este montat central în spatele distribuitorului și este acționat hidraulic.

 

BorderTS_d0_kw_P9089256_d1_211015_GO_b

Când este activat, deflectorul BorderTS de pe ZA-TS este pivotat de sus în jos, direct in fluxul de împrăștiere. Datorită structurii lamelare speciale și a plăcii de ghidare cu reglare continuă, granulele sunt ghidate ușor înspre sol.

Vizualizat: 847 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?