BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noua strategie Amazone

Publicat: 09 februarie 2012 - 16:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Compania AMAZONEN-WERKE a fost fondată în 1883 de către Heinrich Dreyer, dar şi înainte de această dată, familia Dreyer s-a ocupat cu fabricarea de maşini agricole. Şi astăzi, compania Amazone este o afacere de familie, aflată la a patra generaţie

Click pe poza pentru galerie!

Sediul central este în Hasbergen-Gaste, lângă Osnabrück, iar compania mai are încă şase locaţii în care produce maşini agricole şi peste 1.600 de angajaţi.

Gama de produse a constructorului german cuprinde: maşini agricole pentru pregătirea solului, semănători, utilaje pentru distribuit îngrăşăminte şi pentru protecţia plantelor, maşini comunale şi utilaje pentru îngrijirea gazonului şi îndepărtarea zăpezii.

De altfel, Amazone se defineşte pe sine ca un furnizor de sisteme de operare, la nivel internaţional, pentru „culturi inteligente”, care se concentrează pe concepte noi, inovatoare, de echipament, servicii şi consultanţă în domeniul tehnologiei agricole pentru aplicarea de îngrăşăminte şi fertilizare, prelucrarea solului şi semănat.

Cota de export a produselor Amazone este acum de peste 80 la sută din totalul vânzărilor. În 2011, bucurându-se de o popularitate tot mai mare în rândul fermierilor din întreaga lume, s-a realizat o creştere a vânzărilor de peste 30 la sută.

Cu produse de calitate, preţuri competitive şi servicii complete pentru clienţi, AMAZONE este un partenerul de afaceri echitabil pentru agricultori, contractori şi distribuitori.


Reţea de distribuţie în întreaga lume

Grupul Amazone dispune de o puternică reţea de vânzări activă în întreaga lume şi funcţionează cu peste 70 de importatori.

Piesele de schimb originale, pot fi comandate de către clienţi în cel mai scurt timp posibil de la Centrul Amazone Worldwide pentru piese de schimb sau prin filialele regionale.

Serviciul online al Amazone (www.amazone.de) este disponibil în întreaga lume 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămâna, 365 zile pe an. De asemenea, online, pot fi găsite toate informaţiile necesare despre gama de produse, piese de schimb, manuale, broşuri, materiale video etc.

Spre exemplu, online, se pot găsi setările curente pentru calcularea distribuţiei şi a ratei de aplicare pentru distribuitoarele de îngrăşăminte Amazone. Pur şi simplu se selectează tipul de maşină şi materialul de distribuit. Aceste setări sunt acum disponibile, de asemenea, ca o aplicaţie pentru iPhone şi alte dispozitive mobile.

 

Marcă puternică în domeniul inovaţiilor

Încă de la începuturile sale, compania Amazone a fost în mod constant pionier şi inovator în domeniul tehnicii agricole. O dovadă a spiritului inovator al companiei şi produselor Amazone o reprezintă cele 26 medalii de aur şi de argint obţinute la ultimele opt ediţii ale expoziţiei Agritechnica de la Hanovra.

La Agritechnica 2011, unde Amazone a obţinut cinci medalii de argint, s-a dovedit clar că importanţa atributelor „mai mare, mai repede, mai lat”, este depăşită de noile evoluţii în domeniul electronicii.

Astfel, tendinţa actuală este aceea de a face munca în agricultură „mai eficientă, mai precisă, ecologică şi la costuri reduse”. Deci: automatizarea, asistenţa GPS şi controlul ariei de distribuţie a îngrăşămintelor şi al secţiunilor de pulverizare a produselor de protecţie a culturilor, sunt în prezent integrate în maşinile Amazone, care a demonstrat astfel posibilităţi suplimentare de utilizare a electronicii în tehnologia agricolă.


O nouă formulă pentru România

„Din 1995, Amazone a lucrat cu succes, în România, împreună cu un singur distribuitor - Agrocomerţ Holding SA din Timişoara. Apropierea conduce la creşterea siguranţei şi a încrederii clienţilor noştri. Din acest motiv, Amazone a decis să crească puternic, în 2012, numărul de distribuitori direcţi, de încredere, din ţară.

În competiţia tot mai mare din piaţa maşinilor agricole, fermierii români vor avea astfel ocazia de a beneficia de produsele Amazone şi de a învăţa despre sistemele avantajoase folosite de noi”, ne-a declarat Jens Meissner, director export Amazone.

Odată cu înfiinţarea Amazone România, după cum a precizat Liviu Zimcea, manager Amazone România, „compania îşi doreşte extinderea reţelei de distribuţie, apropierea de parteneri şi de clienţi, atât în procesul de vânzare a utilajelor cât şi pe partea de servisare.

Amazone, având o legătură foarte strânsă cu firma Claas, păstrează aceeaşi structură a reţelei de distribuţie: pe partea de vest şi centru Agrocomerţ Holding SA (fostul importator unic al firmei Amazone în România, până în 2011), în partea de est - Agricola 96 SA, Ursa Mare SRL, Serv-Class SRL şi în sud Proagroservice SRL, Tehnoland SRL şi Proinvest SRL.

România a dovedit că poate fi un producător important de cereale şi pentru aceasta este nevoie de maşini şi utilaje agricole performante. Amazone poate satisface nevoia de utilaje moderne pentru prelucrarea şi pregătirea solului, maşini de fertilizat şi erbicidat, toată gama de semănători şi utilaje comunale.

În funcţie de specificul zonei, tipul de sol şi condiţiile pedoclimatice, Amazone poate oferi atât utilaje cu lăţimi de lucru pentru ferme de mici dimensiuni, cât şi utilaje de mare capacitate, destinate fermierilor care lucrează suprafeţe mari de teren”.

Vizualizat: 1196 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Consultanta finantari bancare si fonduri europene
|
02. 13, 2012. Monday 18:36
Oferim servicii de consultanta pentru obtinerea de: credite pentru activitatea agricola si dezvoltarea fermelor, cofinantarea proiectelor europene, scrisori de confort angajante. Oferim consultanta in accesarea fondurilor nerambursabile. Informatii la: Email: finantare.firme@gmail.com Telefon: 0721 99 23 36 ; 0756 221 701
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?