Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noua Gigante Pressure

Publicat: 04 noiembrie 2017 - 12:27
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

• semănt direct în condiţii extreme

Odată cu achiziţionarea fabricii Gaspardo, în anul 1994, grupul Maschio a devenit un renumit producător în industria mondială a semănătorilor.
Compania italiană proiectează şi construieşte o gamă variată de maşini, de la semănătorile de cereale şi plante prăşitoare, până la cele pentru legumicultură.

Noua Gigante Pressure_b

Recent, Maschio Gaspardo a lansat pe piaţă maşina pentru semăntul direct în mirişte Gigante Pressure. Despre beneficiile sistemului no-till, spunem doar atât:
- din punct de vedere agronomic, îmbunătăţeşte fertilitatea solului;
- din punct de vedere economic: reduce considerabil costurile şi timpii de lucru;
- din punct de vedere al protecţiei mediului înconjurător: reţine CO2, eroziunea e minimă şi permite regenerarea stratului activ.
Semănatul direct în mirişte are câteva reguli de bază pentru a fi eficient: adâncimea de semănat trebuie să fie uniformă; pe fiecare element să avem presiune ridicată şi agresivitate în ceea ce priveşte tăierea reziduurilor, precum şi închidere completă a canalului de semănat.
Pentru a garanta o germinare uniformă şi o răsărire completă a seminţelor la o adâncime corectă, tehnica semănatului direct e fundamentală. Efectul mulcirii vă permite să menţineţi umiditatea şi temperatura ideale pentru germinarea culturii.

Secţia de semănat ideală pentru semănătura perfectă

Noua Gigante Pressure_b
Semănătoarea Gigante Pressure folosită pentru semănatul direct în mirişte dispune de secţia de semănat Gaspardo,care se caracterizează prin: înălţime mare la sol (64 cm), discul de tăiere este cu profil agresiv, fluxul reziduurilor între rânduri este optim, se adaptează uşor la denivelările terenului, presiunea este reglabilă pe fiecare element, există un contact permanent cu solul, reglarea se face în funcţie de tipul solului, adâncimea de semănat este uniformă datorită limitatorilor (realizaţi din fontă şi anticorozivi), uniformitate ridicată la plasarea seminţelor, precizie maximă în funcţie de cultură şi de condiţiile terenului (umiditate etc.), iar roţile de acoperire a seminţelor au libertate de mişcare şi presiune ridicată; în cazul solurilor denivelate, asigură o mai bună acoperire a seminţelor.
Elementul de semănat este adaptabil diverselor culturi şi distribuie în acelaşi timp şi seminţe, şi fertilizant. Sistemul a fost regândit, având o fiabilitate crescută, puncte de fixare întărite, iar punctele de gresare sunt protejate.
Încărcarea şi blocarea secţiei de semănat este o problemă pe care firma Maschio Gaspardo a rezolvat-o cu succes. Unitatea de semănat e susţinută de un braţ rezistent, arcul permiţând o încărcare de până la 200 kg presiune pe fiecare element. Acest lucru permite o penetrare uşoară a brăzdarului chiar şi pe terenuri grele şi foarte grele. Arcurile de compresie se reglează prin strângerea simplă a piuliţei, pentru a se adapta la diferitele condiţii ale solului.
Semănătoarea Gigante Pressure a fost gândită pentru condiţii extreme de lucru. Cadrul este un concept nou, complet sudat, la care şuruburile şi componentele mobile sunt în număr mai mic, iar structura are margini mai puţine, pentru un flux de teren şi o curăţire mai bune. Buncărul presurizat asigură o distribuţie de calitate, ridicată (< HP) şi un centru de greutate mai coborât pentru a lucra în bune condiţii pe solurile înclinate. Iar ciuperca externă de distribuţie a fost realizată pentru a oferi o mai bună ergonomie în interiorul buncărului (spaţiu/curăţire). Distribuitorul pentru seminţe şi fertilizant a fost reproiectat, presurizat, fiind impermeabil la apă şi la praf. {i accesul pentru a face proba de seminţe a fost îmbunătăţit.
Maşina Gigante Pressure este compatibilă cu ISOBUS. Fermierul poate să profite la maxim de tehnologia tractorului, iar cablurile de legătură sunt mult mai puţine decât la varianta clasică. În plus, posibilitatea de lucru cu sistemele GPS face ca această semănătoare să fie ideală pentru fermierii din România.

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 18 (201) (15-31 octombrie 2017)

Vizualizat: 674 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!