Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Noua generaţie de semănători în mulci Terrasem, acum o soluţie 3 în 1

Publicat: 14 ianuarie 2022 - 17:21
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Noua generaţie de semănători în mulci de la Pöttinger e capabilă să plaseze simultan sămânţa, fertilizantul şi un alt produs, cum ar fi îngrăşământul microgranulat, în aceeaşi brazdă, la diferite adâncimi.

Pe lângă condiţiile optime de sol şi de climă, alegerea tehnologiei potrivite pentru semănat este esenţială pentru a obţine o răsărire perfectă şi dezvoltare uniformă a culturii. Cu noile modele de semănători în mulci Terrasem, austriecii de la Pöttinger reuşesc să combine lucrarea de pregătire a patului germinativ, consolidarea terenului, aplicarea îngrăşămintelor şi semănatul într-o singură trecere.

 Noua generaÅ£ie de semănători în mulci Terrasem (1)_b


Puncte forte


Disponibilă în lăţimi de lucru de la 3 până la 9 m, Terrasem devine aşadar o opţiune şi mai interesantă pentru fermieri în ceea ce priveşte culturile de cereale păioase, fie că vorbim de semănat direct, în mulci sau în teren arat. Productivitatea, calitatea lucrării, fiabilitatea şi uşurinţa utilizării sunt punctele sale forte.

 

Opţiuni multiple de însămânţare


Deşi a fost prezentată ca un facelift, noua Terrasem este mai mult decât atât. Cu sau fără pregătire pasivă a patului de însămânţare, aceasta oferă performanţe impresionante datorită dozării universale de precizie şi a sistemului perfect de brăzdar care garantează plasarea exactă a seminţelor. Funcţionarea flexibilă şi capacitatea de a procesa până la trei componente simultan la un randament ridicat constant asigură un semănat optim pentru cea mai bună răsărire a plantelor. Cu aceste numeroase posibilităţi, utilizatorul poate alege să semene o singură sămânţă, o sămânţă cu îngrăşământ şi elemente suplimentare precum îngrăşământ microgranlat sau un al doilea tip de sămânţă. Toate aceste caracteristici sporesc capacitatea de producţie şi, implicit, profitul fermierului.

 Noua generaÅ£ie de semănători în mulci Terrasem (2)_b


Două sisteme de dozare


Terrasem păstrează sistemul de brăzdar Dual Disc, iar distanţa standard dintre rânduri este de 12,5 cm (opţional poate fi şi de 16,7 cm). Sunt disponibile însă două sisteme de dozare diferite.

Modelele cu un singur buncăr, de la 3000 D la V 6000 D şi cele Classic, fără unelte de prelucrare a solului şi aplicare de îngrăşământ, sunt echipate cu dozare cu injector.

În schimb, semănătorile Terrasem Z sunt echipate cu un buncăr dublu compartimentat aflat sub presiune. În acest caz, rezervorul cu partiţie fixă, având un raport de 60:40, poate fi folosit şi doar pentru seminţe.

Fiabilitatea sistemului este garantată de senzorii de presiune diferenţială integraţi. Modelele de semănători cu îngrăşăminte plasează îngrăşămintele sau al doilea tip de seminţe între rândurile de seminţe (la fiecare al doilea rând), iar reglarea adâncimii de plasare a boabelor sau a îngrăşămintelor se poate face tot de la terminalul din cabină, ca şi la maşinile fără îngrăşăminte.

 

Vezi noua generaţie de semănători în mulci de la Pöttinger în demonstrații video, pe site-ul producătorului! 

 

CÂND VOR FI DISPONIBILE!


În România, noile semănători Terrasem vor putea fi achiziţionate din primăvară, conform estimărilor NHR Agropartners, importator şi distribuitor autorizat al mărcii Pöttinger pentru piaţa noastră.

 

 

un articol de

LIVIU GORDEA

Vizualizat: 1057 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?