Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noua generaţie Claas Arion

Publicat: 23 august 2017 - 08:59
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

• tractoare polivalente, versatile, confortabile

Cu noile modele din gama Arion 500 şi 600, Claas oferă tractoare polivalente, versatile, cu un nivel ridicat de confort, potrivite atât pentru lucrul în câmp şi pe păşuni, cât şi pentru aplicaţii de transport. În plus, utilajele vin dotate cu încărcător frontal pentru activităţile din ferme.

Claas prezintă acum o nouă generaţie a acestor tractoare, cu opţiuni de echipare îmbunătăţite, cu o gamă extinsă de motoare şi numeroase funcţii noi. Printre acestea se numără noul sistem CIS+, noul terminal CEBIS, caracteristici îmbunătăţite la transmisiile Hexashift şi CMATIC şi noua suspensie faţă Proactiv, dezvoltată de Claas.

Noua generaţie Claas ArionClick pe poza pentru galerie!

Noile funcţii şi opţiuni ale tractoarelor Arion 500 şi 600
• Putere sporită cu până la 20 CP. Domeniul de putere al tractoarelor din gama Arion a fost extins semnificativ, de la 125 CP pentru Arion 510, până la 185 sau 205 CP pentru Arion 660 datorită sistemului Claas Power Management (CPM). La Arion 660, CPM asigură o creştere a puterii cu până la 20 CP pentru transport şi operaţiunile ce necesită utilizarea prizei de putere. Toate modelele Arion 500 sunt dotate cu motor de 4 cilindri, iar tractoarele Arion 600 au un motor cu 6 cilindri. La modelele Arion 600, turaţia la ralanti este redusă automat de la 800 la 650 rpm când tractorul staţionează, economisind mai mult carburant. Toate motoarele respectă standardul Stage IV (Tier 4) datorită combinaţiei dintre EGR (recircularea gazelor de eşapament răcite), filtrul de particule diesel (DPF) şi convertizorul catalitic SCR (reducere catalitică selectivă). Deşi are inclus rezervor de AdBlue, capacitatea rezervorului de motorină a fost uşor mărită.
• Transmisia powershift Hexashift din dotarea noii game Arion a fost îmbunătăţită şi oferă o gamă largă de funcţii noi. Printre acestea se numără tempomatul, care menţine automat viteza de deplasare selectată de operator la o turaţie optimă a motorului. Astfel, motorul funcţionează independent de sarcina curentă şi este deosebit de eficient din punct de vedere al consumului. Funcţia integrată Smart Stop asigură o manevrare confortabilă: la apăsarea pedalei de frână, transmisia se decuplează automat, fără a mai fi necesară acţionarea pedalei de ambreiaj.
• Noua suspensie pe puntea faţă Proactiv dezvoltată de Claas echipează toate modelele noi Arion 500 şi 600. Greutatea tractorului este susţinută în mod optim de suspensia faţă datorită dispunerii triunghiulare a celor doi cilindri de suspensie înclinaţi spre exterior. Controlul inteligent al suspensiei faţă Proactiv asigură, de asemenea, stabilizarea activă antiruliu în curbe şi reduce mişcările de tangaj în timpul frânării şi accelerării. Acest lucru asigură un confort optim chiar şi la rularea cu viteze mari pe şosele, piste sau câmpuri şi sporeşte siguranţa la deplasarea cu implemente grele ataşate, prevenind oscilaţiile ansamblului tractor/implement.
• Direcţia dinamică. Noile modele Arion 500 şi 600 sunt disponibile cu sistemul de direcţie dinamică de la Claas. Operatorul poate modifica numărul de rotiri ale volanului necesare pentru obţinerea aceluiaşi unghi de bracaj şi poate ajusta direcţia la operaţiunea desfăşurată prin simpla apăsare a unui buton.
• Cabină cu 4 sau 5 montanţi - Toate modelele sunt disponibile cu o gamă actualizată de cabine, cu 4 sau 5 montanţi, şi oferă un spaţiu generos, un parbriz continuu şi vizibilitate optimă, inclusiv asupra implementelor late din spate.

 

ÎN PREMIERĂ, TREI OPŢIUNI DE ECHIPARE
Claas oferă acum trei opţiuni diferite de echipare pentru tractoarele Arion 500 şi 600: sistemul de bază CIS, noul sistem CIS+ şi terminalul CEBIS premium. Toate versiunile sunt disponibile cu o transmisie powershift Hexashift. Ca alternativă, versiunile CIS+ şi CEBIS pot fi furnizate cu transmisia continuu variabilă CMATIC. Claas a păstrat în mod deliberat varianta CIS simplă, cu supape hidraulice acţionate mecanic şi cu ecran CIS, în timp ce versiunea CIS+ este echipată standard cu supape hidraulice cu comandă electronică şi cu ecran color CIS.
Dar ambele versiuni sunt prevăzute cu renumita cotieră multifuncţională cu manetă de comandă în patru direcţii ElectroPilot şi DriveStick pentru comanda transmisiei. Versiunea CEBIS trece la nivelul superior, fiind echipată cu terminalul CEBIS complet reproiectat, cu ecran tactil de 12 inch şi funcţia intuitivă Direct Access, precum şi cu maneta de comandă multifuncţională CMOTION, acţionată cu doar trei degete.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 14 (197) din 15-31 august 2017

Vizualizat: 1241 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!