Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noua gamă de combine Axial-Flow de la CASE IH

Publicat: 30 noiembrie 2008 - 16:45
3 comentarii   | Print | Trimite unui prieten
Ca urmare a creşterii considerabile a preţului cerealelor în ultimii ani, conceptul de proiectare a combinelor a trebuit şi el modificat. S-au îmbunătăţit considerabil nu doar cele mai importante performanţe ale combinelor, ci şi cele legate de treierat şi de o prelucrare de calitate a boabelor.

Click pe poza pentru galerie!

Ca urmare a creşterii considerabile a preţului cerealelor în ultimii ani, conceptul de proiectare a combinelor a trebuit şi el modificat. S-au îmbunătăţit considerabil nu doar cele mai importante performanţe ale combinelor, ci şi cele legate de treierat şi de o prelucrare de calitate a boabelor.

Un nou design pentru toate modelele

Odată cu lansarea noii game de combine cu flux axial pentru anul 2009, combinele CaseIH comercializate de SC TadisAgro SRL, unic importator în România, prezintă un concept revizuit împărţit în două game de puteri. Fiecare gamă are câte trei modele, cu numeroase inovaţii. Cele trei noi modele sunt 5088, 6088, 7088 pentru gama medie şi 7120, 8120, 9120 pentru gama mare de combine.

Noile modele de combine Axial-Flow sunt echipate cu motoare de ultimă generaţie, CaseIH, turbocharger, intercooling şi Power-Boost, caracteristici care în sarcină cresc automat nivelul maxim de putere.

Sistemul cu tobă axială - conceptul Small Tube

Acest sistem este cel spre care se tinde, în acest moment, în lume. Toate companiile încearcă în acest moment să introducă în fabricaţie acest concept.

Rotorul axial numit Small Tube este mult mai compact, pentru a proteja mai bine cultura. Se realizează astfel un procent redus de spargeri. Acesta rezultă din modul de batere. Baterea se face prin frecare elicoidală continuă şi nu prin lovire, ca în cazul combinelor cu toba transversală. Există posibilitatea reglării timpului de menţinere a produsului în zona de batere şi separare, ceea ce permite o foarte bună reglare a combinei în funcţie de gradul de batere a diferitelor tipuri de cereale. Ce rezultă? O mai mare productivitate în lucru şi o mai bună calitate a produsului recoltat.

Turaţia rotorului în funcţie de tipul de cultură este selectată cu ajutorul sistemului ACS (auto crop setings), graţie unei cutii de viteze CVX/CVT ca la tractoare, în trei trepte: tr1 220 ... 425 tr/min; tr2 395 ... 743 tr/min; tr3 656 ... 1200 tr/min. Acest lucru permite o mai bună protecţie a variatorului şi, în acelaşi timp, selectarea optimă a turaţiei de lucru în funcţie de cultură, eliminând spargerile, în special la porumb şi soia.

Sistemul de ventilaţie lucrează sub presiune, adică se creează presiune în casa sitelor. Reglarea se face prin deschiderea sau închiderea sitelor.

Managementul paielor

O noutate importantă la cele două serii noi lansate - 88 şi 20 - este managementul paielor. Combinele Case din seriile trecute au fost dezaprobate cu ani în urmă, pentru că nu lăsau paiele în urmă, ci le tocau. Acum toată gama de combine are posibilitate de a lucra cu sau fără tocător. Acesta este dispus perpendicular pe axul rotorului, are 126 de cuţite fixe şi este montat în structura de rezistenţă a combinei. Este mult mai fiabil decât în varianta clasică, după scuturarea pe cai.

/apps/ferma/resources/imagini/CASE-IH-Axial-Flow_2_gImage.jpg

Şasiu ranforsat

Şasiul combinei a fost consolidat, pentru a putea transporta o greutate mai mare. Faţă de modelul 2388, a fost mărit buncărul până la 10500 litri şi a crescut şi capacitatea rezervorului de combustibil, de la 650 la 900 litri.

Osia din faţă a fost mutată mai înainte cu 137 mm, iar cea din spate cu 88 mm înapoi, rezultând o distanţă de 3814 mm între osii. Astfel, de la o proporţie a greutăţii de 70/30 la vechile modele, s-a ajuns la 60/40, faţă/spate. Acest echilibru îmbunătăţit al greutăţii elimină necesitatea adăugării de balast pe puntea din spate în timpul utilizării tuturor headerelor. Garda la sol a fost ridicată cu 44 mm şi astfel s-a ajuns de la 470 mm la modelul 2388, la 514 mm la actualele modele, având posibilitatea utilizării anvelopelor 800/65 R32.

Modelele 6088 şi 7088 sunt dotate cu pompă hidrostatică de mare capacitate 125cc.

Transportoare modificate pentru un buncăr mărit

Tubul de descărcare a fost şi el modificat, pentru un debit de descărcare mai mare cu 15%. Astfel, diametrul transportorului elicoidal a fost mărit cu 12,7 mm. Debitul de descărcare poate ajunge până la 113 l/sec, un buncăr plin fiind descărcat în 95 secunde. Lungimea tubului de descărcare este între 5,5 şi 7,3 m.

Sistem ghidare radar

O altă noutate este partea de ghidare prin radar AFS, cu care se poate dota combina. O astfel de informaţie ne ajută la cartarea suprafeţelor lucrate şi nu numai, la datele despre cantitatea şi calitatea boabelor (umiditate) şi nu în ultimul rând la o precizie şi productivitate ridicată.

Headerul Varified adaptat pentru rapiţă

Headerele au fost reproiectate şi ele pentru noile modele de combine. Sunt patru modele cu dimensiuni cuprinse între 5,18 şi 9,15 m, şi s-a îmbunătăţit şi mecanismul de pretensionare a lanţului de transmisie. Ca noutate absolută se poate menţiona faptul că există posibilitatea recoltării rapiţei cu headerul de păioase. Acest model se numeşte Varified şi este dotat cu un ridicător de culturi, cu o extensie de 50 cm şi cuţite verticale pe fiecare parte.

Noua tehnologie a rotorului Axial-flow a condus la îmbunătăţiri pentru capacitatea de recoltare, fără distrugerea de paie şi care mai adaugă un beneficiu, prin reducerea consumului de combustibil.

Tehnologia oferită este cea mai simplă, cea mai fiabilă şi cu cele mai mici costuri de întreţinere, formează un mix care este esenţial pentru un mediu atât de variat ca cel de astăzi. Puţine curele şi organe în mişcare deci vibraţii reduse. Trecere uşoară de la alte cereale la porumb (nu necesită kit special de porumb). Acces uşor la intervenţii şi reparaţii.

Model

Putere

maximă

Tip motor,

capacitate

Capacitate

Buncăr

Axial-Flow

5088

216 kW/294cp

6 cilindrii, turbo-charged,

Tier III- 8.3 L

8.800 l

Axial-Flow

6088

246 kW/335cp

6 cilindrii, turbo-charged,

Tier III- 8.3 L

10.500 l

Axial-Flow

7088

269 kW/366cp

6 cilindrii, turbo-charged,

Tier III- 9.0 L

10.500 l

Axial-Flow

7120

310 kW/422cp

6 cilindrii, turbo-charged,

Tier III- 9.0 L

10.500 l

Axial-Flow

8120

345 kW/469cp

6 cilindrii, turbo-charged,

Tier III-10.3 L

10.500 l

Axial-Flow

9120

390 kW/530cp

6 cilindrii, turbo-charged,

Tier III-13.0 L

10.500 lVizualizat: 2249 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
COMMENT
|
07. 17, 2013. Wednesday 22:36
Cel care a scris despre consumul combinei, minte, intrucat consuma la fel ca si Claas-ul, etc, este fiabila si mult mai usor de intretinut, piese mai putine de schimbat. PROBABIL SI MAI MULT CA SIGUR CEL CARE A SCRIS COMMENTUL NEGATIV LUCREAZA LA CLAAS SI II CURGE SANGE VERDE DACA SE TAIE LA VENE SI E INDOCTRINAT SA PUNA FOC PE PAIE...DACA TOT VORBEA DE PAIE.
2.
SUNT CELE MAI DEFECTOASE COMBINE
|
12. 26, 2012. Wednesday 17:52
AXIAL FLOW SUNT CELE MAI DEFECTOASE COMBINE SI CELE MAI SCUMPE PIESE LA INTRETINERE SI CU UN CONSUM FOARTE MARE DE COMBUSTIBIL PANA LA 30L/HA FOARTE COMPLICATA FATA DE COMBINELE FENDT,CLAAS ETC.PLUS PAIELE LASATE SUNT FOARTE MARUNTITE NE FOLOSIBILE FARA PASIBILITATE DE PRELUCRARE FATA DE PAIELE LASATE DE LA COMBINELE CU TOBA TRANSVERSALA.PAIELE SE BALOTEAZA FOARTE GREU IN SPATELE EI CU ORICE TIP DE PRESA
1.
CAT CONSUMA?
|
06. 10, 2011. Friday 22:17
CARE ESTE CONSUMUL MEDIU LA TONA PENTRU CASE 5088?
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?