Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Noua ”bijuterie” tehnică a lui Dan Jigău

Publicat: 19 noiembrie 2021 - 14:22
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Massey Ferguson 8740 S este unul dintre vârfurile de gamă ale producătorului american. Despre cum lucrează această prețioasă „sculă” de 400 CP am stat de vorbă cu un fermier care tocmai și-a adăugat-o în parcul de utilaje.

Dan Jigău este unul dintre tinerii fermieri din zona Bucureștiului. Ceea ce îl caracterizează este modul în care înțelege să practice această ocupație: cu tehnică modernă și tehnologii adaptate condițiilor specifice fiecărui an și fiecărei culturi. Deși inginer de formație, este implicat în agricultură încă de foarte tânăr.

Afacerea sa, o societate care lucrează 900 de hectare, a moștenit-o de la tatăl său, inginer mecanic, fost director de SMA. De acolo și viziunea sa asupra avantajelor de a utiliza utilaje performante: „de câte ori am cumpărat un utilaj, m-am gândit că el va crea plusvaloare. Nu m-am uitat în primul rând la prețul lui, ci la avantajul pe care îl aduce. Am considerat că utilajul se plătește singur, în timp, tocmai prin plusvaloarea pe care o creează”.

 Dan Jigau si reprezentantii SIGMA ROMANIA (1)_b

FOTO: Dan Jigău (mijloc), alături de reprezentanții SIGMA România

 

Dotare de vârf


Pornind de la acest principiu, dotarea fermei pe care o conduce este una de vârf. Spune cu justificată mândrie că „poți număra pe degete fermele din România care au o dotare la astfel de standarde!” Și, în mod particular, este un fan al brandului Massey Ferguson. ”Am cumpărat Massey Ferguson datorită service-ului pe care îl oferă și pentru că am început cu ei. Am considerat că utilajele acestui producător aduc plusvaloare. De fapt, nu am cumpărat brandul, ci am cumpărat necesitate. Utilajele MF răspund cel mai bine cerințelor mele”, ne-a spus Dan Jigău.

 Massey Ferguson 8740 S in ferma la Dan Jigau (1)_b


Configurare personalizată


Cea mai recentă achiziție a sa este un tractor MF 8740 S, achiziționat în luna octombrie, de la SIGMA România, reprezentantul Massey Ferguson.

Tractorul, de 400 CP, a fost configurat special, conform cerințelor clientului, a detaliat Petre Constantin, agent de vânzări al SIGMA. „Dl. Jigău și-a configurat singur tractorul, în funcție de necesitățile sale: i-am mărit greutatea, pentru o mai mare eficiență a transmisiei și pentru o aderență mai bună. În același scop l-am dotat cu cauciucuri speciale, cu presiune joasă de lucru. GPS-urile sunt integrate, iar cabinele sunt Premium”, spune reprezentantul firmei.

 

„Are orice ai putea dori de la un tractor”


„Nu cred că există dotări ce ar putea fi în plus ori pe care să le fi scăpat din vedere la momentul achiziției. Ele satisfac absolut orice ai putea dori de la un tractor”, consideră, la rândul său, noul proprietar.

Când am optat pentru cabinele Premium m-am gândit la oamenii ăia care stau acolo câte 8-10 ore. E firesc ca ei să aibă toate condițiile necesare. Un astfel de tractor nu se conduce ca un tractor obișnuit: ții de volan și apeși pe accelerație. Are acele dotări care te ajută, dar care necesită atenție și o pregătire specială. Și atunci e firesc să asiguri și condiții speciale”, consideră Dan Jigău.

 Massey Ferguson 8740 S in ferma la Dan Jigau (2)_b


Cauciucul este ideal pentru tractoare

 

Este, în acest caz, mai indicat decât șenilele, în optica fermierului. Lestarea la maximum duce la creșterea aderenței la sol. Pe de altă parte, tehnologia de lucru cu presiune joasă face ca tasarea solului să fie redusă. În cazul tractorului de la Vidra, jud. Ilfov, lestarea pe roțile din față era făcută cu 2.500 kg, iar pe spate cu 1.500.

 Dan Jigau si reprezentantii SIGMA ROMANIA (2)_b

"Când cumpăr un utilaj, mă gândesc la plusvaloarea pe care o aduce."DAN JIGĂU, Tânăr fermier din jud. Ilfov


Economie de carburant


Toate aceste opțiuni se traduc în diferențele care rezultă din utilizarea zilnică și din reducerea consumului de carburant. „Deși Massey Ferguson are standarde de mediu foarte ridicate, consumul de AdBlue este la jumătate față de tractoarele provenite de la alți producători”, adaugă Dan Jigău, pentru a ilustra avantajele pe care le aduce noul său tractor.

Cât despre viteza de lucru, „aceasta s-a mărit cu 1-1,5 km. Pe zi. E un fel de a spune că a crescut cu 10 până la 15% pe zi, dar, consider eu, mai ilustrativ”, adaugă fermierul.

 Massey Ferguson 8740 S in ferma la Dan Jigau (3)_b


„Fără discriminări între clienții mari sau mici”


Unul dintre motivele pentru care fermierul se simte atașat de brandul Massey Ferguson este și acela că primul tractor de nouă generație intrat în fermă poartă acest brand. „Are aproape 11.000 de ore de funcționare și se află și acum în perfectă stare de funcționare”, spune Dan Jigău.

Acest lucru a fost posibil și datorită filosofiei de service a distribuitorului. „Contează foarte mult această parte. La final, poate că este cea mai importantă. E vorba de atitudinea pe care cei de la service și, în general, din partea de post-vânzare o au față de tine, ca fermier. Alte branduri au utilaje extrem de scumpe și extrem de mari. Vei deveni client important doar dacă deții acele utilaje foarte scumpe și foarte mari. Altfel, dacă vei cumpăra un tractor de 200-300 CP, vei fi acolo, pe o listă, la diverși. Dacă cumpăr de zece milioane de euro voi fi foarte important. Dar eu cumpăr de un milion de euro și atunci voi fi mereu 10%. Lucru care nu mi s-a întâmplat cu Massey Ferguson. Nu a existat niciodată această discriminare. Că ai zece tractoare sau doar trei, lucrurile se mișcă la fel!”, este părerea pe care Dan Jigău și-a format-o, de-a lungul anilor, despre modul în care sunt tratați clienții acestei firme. O convingere bazată pe multiplele experiențe și interacțiuni pe care fermierul le-a avut cu SIGMA România (fostă General Leasing), având în vedere că majoritatea utilajelor din fermă au fost achiziționate prin acest distribuitor.

 Massey Ferguson 8740 S in ferma la Dan Jigau (4)_b


Următorul tractor va fi tot un MF 8740 S


Și pentru că gradul de mulțumire se măsoară, în primul rând prin fapte, am aflat că la sfârșitul lui octombrie la Vidra, la Agromec Trans, urma să sosească și un al doilea MF 8740 S, ca nouă achiziție. Așadar, dacă mai era nevoie, dovada supremă a satisfacției clientului!

 logo SIGMA

B-dul Ficusului, nr. 8, apt. 2, Sector 1 Bucuresti Romania

T: + 40 21 233 10 64;

office@saracakis.ro;

www.saracakis.ro

 

un articol de ALEXANDRU GRIGORIEV

Vizualizat: 1430 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?