Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noi modele cu îmbunătățiri esențiale la presele de balotat Claas

Publicat: 23 septembrie 2016 - 19:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Din 2017, Claas va extinde gama de prese de balotat cu încă trei noi modele: Quadrant 5300, Rollant 620 și Variant 400. La fiecare model în parte, compania a venit cu îmbunătățiri la sistemul de înnodare, la presiunea de balotare și a crescut eficiența și ușurința utilizării.

Click pe poza pentru galerie!

Câteva dintre optimizările aduse presei pentru baloți dreptunghiulari cu dimensiuni de 90 x 120 cm, Quadrant 5300, sunt înnodătorul pentru operațiuni intense, reglarea automată a presiunii de balotare și alimentarea hidraulică. „Principalele obiective urmărite în timpul dezvoltării noilor prese pentru baloți au fost realizarea unor baloți cu densități mai mari și formă mai stabilă, alături de un randament sporit. Pentru noul Quadrant 5300 au fost sporite cuplul greblei de alimentare și al cuplajului rotorului, turația rotorului iar lungimea camerei de presare a crescut cu aproximativ 12 la sută”, spune Gabriel Ristea, reprezentant de vânzări pentru zona de vest al Claas România. 

 

Redimensionarea înnodătorului 

Pentru o productivitate ridicată, Claas a mărit dimensiunea generală a înnodătorului simplu și a redefinit fiecare pas al procesului de legare, în cazul Quadrant 5300. „Designul cosorului înnodătorului și al plăcii de reținere a sforii a fost modificat pentru a permite utilizarea cu capete de sfoară mai lungi. În acest fel, nodurile nu vor mai fi desfăcute la presiuni ridicate de balotare. De asemenea, există o nouă funcție de control activ al presiunii sforii, ceea ce face ca noile prese de balotat să asigure o legare optimă chiar și cu sfoară de calitate mai scăzută”, spune Gabriel Ristea. 

O caracteristică specială a modelului Quadrant 5300 este controlul deplasării excentrice a acului, brevet obținut de Claas, care asigură deplasarea acului cu viteze diferite, iar procesul de legare are o durată mai mare. 

Altă noutate este sistemul de curățare a înnodătorului, cu ventilatorul Turbo Fan, la care fluxul de aer este direcționat atât în partea frontală a înnodătorului, cât și în părțile laterale. 

La fel de nou este și sistemul APC, sistem automat patentat de Claas, pentru controlul presiunii de balotare. „Operatorul introduce în cadrul terminalului Isobus numai densitatea dorită a baloților și tipul de sfoară de legare utilizată. În funcție de aceste două valori, care sunt măsurate cu ajutorul a patru senzori de pe înnodător și de pe cadrul principal, presa de balotat reglează automat presiunea de balotare”, a explicat Gabriel Ristea. 

Presa are alimentare hidraulică. 

 

Presă pentru densități mari

Rollant 620 este cea mai mare presă cu cameră fixă, pentru baloți rotunzi, existentă pe piață, cu diametrul baloților de 1,50 m. „Aceasta a fost dezvoltată pentru recoltarea cu randament ridicat a paielor și fânului și pentru formarea unor baloți cu densitate mare”, spune Gabriel Ristea.

Baloții rotunzi sunt legați cu plasă sau cu sfoară și au dimensiuni de 1,22 x 1,50 m. Utilajul utilizează un pick-up de 2,10 m și este echipat standard cu un rotor de alimentare, ceea ce permite obținerea unui randament mai mare în lucru și a unor baloți cu densitate mai mare. Sistemul de frânare pentru plasă a fost schimbat, astfel încât tensionarea plasei este acum mai mare în timpul procesului de legare. „Acest lucru permite tăierea mai curată a plasei, precum și formarea unor baloți rotunzi perfecți și stabili. Capacitatea de a include role de sfoară sau plasă a fost sporită, șase role de sfoară sau două role de plasă fiind suficiente pentru o zi întreagă de lucru”, a spus Gabriel Ristea.

Au fost create avantaje noi și privind întreținerea echipamentului. Noul sistem de lubrifiere automată a lanțului asigură acum ungerea constantă, indiferent de numărul de baloți, iar alimentarea se face dintr-un rezervor de ulei de 3,4 l.

Ca noutate, au fost adăugate funcții referitoare la utilizarea și monitorizarea utilajului. Cu ajutorul terminalului de comandă Claas Operator, operatorul poate vedea afișată presiunea de balotare, poate vizualiza starea utilajului, poate întârzia începerea legării, poate afla randamentul zilnic și randamentul total în ceea ce privește numărul de baloți. 

 

Rotor tip stea pentru Variant 400

Prin adăugarea seriei Variant 400, Claas prezintă o gamă nouă de prese pentru baloți rotunzi cu cameră variabilă. „Activitatea de dezvoltare s-a concentrat în principal pe fluxul de material. Au fost îmbunătățite și alimentarea, legarea și întreținerea”, a explicat Gabriel Ristea. 

Noua gamă va fi disponibilă pentru două dimensiuni ale baloților (0,90 - 1,55 x 1,20 m și 0,90 - 1,80 x 1,20 m), precum și cu unitate de tăiere (Roto Cut) sau fără unitate de tăiere (Roto Feed).

Structura tip stea a rotorului a fost îmbunătățită. Rotorul tip stea se rotește acum în unghi de 360 de grade față de 180 de grade în trecut. Noua structură include 14 cuțite și atinge o rată de 6.000 de tăieturi pe minut, asigurând astfel distribuția largă a materialului alimentat în camera de presare, pentru a uniformiza forma baloților. Acesta este un avantaj în special în cazul brazdelor înguste. 

 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.16(177) 15 - 30 septembrie 2016

Vizualizat: 646 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?