Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

NHR - pregătiţi de RomAgroTec

Publicat: 15 mai 2019 - 20:42
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Luna mai este un bun barometru pentru ca fermierii să evalueze un start bun al culturilor însămânţate din toamnă sau din primăvară. Şi, totodată, este un moment prielnic ca fermierii români să caute utilajele necesare care să îi ajute în obţinerea unei recolte productive, pentru că automatizarea a început să se integreze cât mai natural în viaţa agricultorilor, eliberându-i de un efort considerabil.

 

Aţi început să vă faceţi proviziile tehnice pentru recoltele de anul acesta? Dacă nu, ştim locul ideal pe care aţi putea să îl vizitaţi.

NHR - pregătiţi de RomAgroTecClick pe poza pentru galerie!

Unde găsiţi acest loc?
Pentru că cei de la NHR Agropartners pun nevoile fermierilor pe primul loc, îi găsiţi la târgul AgriPlanta - RomAgroTec, cea mai mare expoziţie agricolă în câmp, ce va avea loc lângă comuna Fundulea, judeţul Călăraşi. Utilajele pe care le vor pune la dispoziţia dumneavoastră vor fi expuse pe o suprafaţă de peste 2500 de mp, pentru orice tip de fermă (mică, medie, mare) şi domeniu agricol (vegetal, zootehnic, viticol, pomicol, legumicol, floral). Ca vizitator, te poţi înscrie online gratuit.

De ce veţi beneficia?
Anul acesta vor avea un magazin de unde se pot cumpăra piese de schimb pentru utilajele agricole şi diverse obiecte promoţionale la preţuri speciale, oferte financiare personalizate şi o echipă de specialişti care să vă îndrume.
Şi pentru a avea parte de distracţie, concursurile de îndemânare pentru fermieri şi caricaturile digitale vor fi nelipsite. Iar dacă prichindelul dumneavoastră vrea să descopere de la cele mai fragede vârste cum să calce pe urmele părinţilor, există o zonă special amenajată pentru copii, unde vor avea parte de picturi pe faţă.

Când va avea loc?
Cea mai dinamică expoziţie agricolă, însoţită de cele mai noi tendinţe în tehnologia agricolă, demonstraţii cu maşini agricole cu mii de cai putere în condiţii reale - de câmp, şi cele mai noi tendinţe în creşterea animalelor, va avea loc între 16 şi 19 mai 2019.

Ce utilaje veţi găsi expuse la standul NHR Agropartners?
Începem prin a vă spune că standul NHR Agropartners este amplasat în partea din stânga a intrării în expoziţie şi vă pune la dispoziţie o gamă largă de utilaje, la preţuri accesibile oricărui buzunar.
• Pentru că fermierii iscusiţi se preocupă din timp de culturile lor, a venit momentul să îşi facă proviziile tehnice pentru următoarele anotimpuri. Cum ar fi toamna, când se valorifică la maximum terenurile şi se ară pentru primăvară, astfel că tractoarele Deutz Fahr (una dintre vedetele târgurilor de profil) sunt mai mult decât binevenite.
Pentru ca pământul să acumuleze şi să conserve apa, astfel încât să fie facilitată descompunerea şi absorbţia substanţelor nutritive, tractoare de diferite serii vă pot veni în ajutor: tractoare Deutz Fahr seria 9 - DF 9340 TTV Warrior de 316 cai putere; seria X720 - DF X720 de 260 de cai putere; seria 7 - DF 7250 de 237 de cai putere; seria 6: DF 6215 de 201 cai putere, DF 6155 de 149 cai putere, DF 6140 de 130 de cai putere; seria 5 - DF 5125 de 120 de cai putere, seria 5G: DF 5110 G LS de 101 cai putere, DF 5115 G GS echipat cu încărcător frontal Hydrac; seria 5 DF/DS: DF 5105 DF şi DF 5105 DS de 97 de cai putere, specializate pentru vii, livezi, grădinărit sau activităţi municipale; seria 4 - DF 4080E de 75 de cai putere, pentru lucrări speciale, fără cabină; AgroKid de dimensiuni mici, ideal pentru aplicaţiile unde tractoarele mari nu încap. Alte tractoare prezente la stand vor fi: JCB Fastrac 8330 şi 4220 de 348 cai putere, respectiv de 217 cai putere.
• După cum ştim, toamna, acţiunile fermierilor trebuie să se îndrepte şi asupra combaterii dăunătorilor, temperaturilor scăzute din timpul iernii, umidităţii scăzute, care afectează în special cerealele. Pentru ca toate aceste acţiuni de îngrijire a semănăturilor de toamnă să se realizeze în cele mai bune condiţii, trebuie să aveţi la îndemână cele mai bune utilaje, precum semănătorile, care să vă ajute să introduceţi seminţele în sol la o adâncime constantă, repartizându-le uniform: Poettinger Vitasem 402 de 4 m şi Terrasem C6 Artis, dotată cu un sistem de operare inteligent; semănătoarea de plante prăşitoare Sfoggia Sigma 5-8/70 pentru porumb şi floarea-soarelui, grapele cu discuri pentru prelucrarea solului de la Poettinger: Terradisc 10001 T (prezentată în premieră la o expoziţie în România) şi Terradisc 6001T; de la Dal-Bo - AXR-H 400 de 4 m, cu adâncime de lucru ajustabilă hidraulic, şi plugurile Poettinger Servo 25 şi Servo 45M de 3, respectiv 6 trupiţe. De asemenea, expunem şi combinele pentru cereale Deutz Fahr: DF C6205 TS de 230 de cai putere, DF C7206 TS de 320 de cai putere, DF C9306 TS de 363 de cai putere; combina autopropulasată de recoltat struguri Gregoire G8, precum şi cultivatoarele de la Einboeck: Vibrostar 4-390 şi 4-810; iar de la Sfoggia, Thema 8/70
• Cum vă doriţi să aveţi recolte roditoare şi producţii ridicate şi vă întrebaţi cum aţi putea să le depozitaţi în cele mai bune condiţii, încărcătoarele cu braţ telescopic vă pot sări în ajutor: JCB TM 320, ce poate ridica până la 5,2 m - 3,2 tone, JCB 403 Agri Mini cu o capacitate de ridicare de până la 2,5 tone, JCB 427 HT Agri, ce poate ridica până la 13,9 tone, JCB 525-60 Agri Plus, care ridică până la 6 m - 2,5 tone, JCB 531.70 Agri având capacitatea de ridicare de până la 7 m - 3,1 tone, JCB 541.70 Agri, ce poate ridica până la 7 m - 4,1 tone, JCB 536-50 Agri, ce ridică până la 5 m - 3,6 tone, JCB 435S de 230 de cai putere, ce poate ridica până la 14,3 tone. Fiecare dintre aceste încărcătoare sunt dotate cu diverse accesorii pentru a acoperi o gamă cât mai variată de cerinţe.
• Dar cu mult înaintea sosirii toamnei, agricultorii pricepuţi ştiu că erbicidarea şi fertilizarea deţin un rol important în dezvoltarea optimă a cerealelor. Prin aplicarea corectă a îngrăşămintelor pentru sol, culturile îşi pot dubla sau tripla volumul. Însă ca acest lucru să se petreacă, ar trebui să luaţi în calcul şi: o maşină de erbicidat tractată Hardi: Ranger Eagle, cu un rezervor pentru soluţie de 2500 litri şi o rampă de 18 m, Navigator Eagle, cu un rezervor de soluţie pentru 3000 litri şi o rampă de 24 m; dar şi o maşină de erbicidat autopropulsată Hardi Alpha Evo Twin, cu un rezervor de soluţie de 4100 litri şi o rampă de 24 m. De asemenea, maşina de împrăştiat îngrăşăminte Bogballe, cu modelele M35 Plus, L1 Plus, L2W Plus, M60W-Plus. Toate cele patru maşini beneficiază de o capacitate de aruncare a îngrăşământului de până la 650 de kg/minut.
• Dar înainte de a păşi în sezonul recoltelor, fermierii trebuie să ţină cont de faptul că bogăţiile pământului, cum sunt grâul, secara, orzul sau alte cereale, sunt gata să fie culese din vară şi organizate pe baloţi, pentru a fi uşor transportate şi depozitate. Astfel, utilajele care ar putea să vă ajute la aceste operaţii sunt presele pentru baloţi cilindrici - Deutz Fahr Fix Master 119, precum şi presele pentru baloţi paralelipipedici: Deutz Fahr BigMaster 5712 OmniCut şi Paksan Super Yunus.
• Dacă vă doriţi să tocaţi cât mai eficient resturile vegetale, precum cocenii de porumb, tulpinile de floarea-soarelui, rapiţa sau miriştea de grâu, cu un consum redus de combustibil, un tăvălug poate fi soluţia optimă: Dal-Bo Maxicut 600, Dal-Bo MiniMax Roller 6.3, Dal-Bo Rower Roll 12.3 m sau un tocător de resturi vegetale: Muething Shredder MU-H 220 şi Shredder MU-M 280.
• Printre maşinile pe care le veţi găsi la standul nostru şi care îşi vor găsi întrebuinţarea în fermele dumneavoastră se numără şi: maşina de întors fânul Poettinger Hit 6.61, un scarificator Dondi 807, o cisternă de apă Palazoglu de 4000 litri, un tambur de irigaţii Beinlich Primus 2500, o remorcă de împrăştiat gunoiul de grajd de 8000 kg, Palazoglu, o remorcă de transfer Guestrower, şi două remorci de transport Brantner.
De asemenea, la stand va fi expus un model de staţie de demineralizare şi de reglare a pH-ului apei pentru tratamentele fitosanitare - HIDRO-AFE de la firma AGRI France Environnment. Folosind tehnologia HIDRO-AFE se reduce doza de produse fitosanitare, creşte eficienţa tratamentului rezultând o acţiune rapidă asupra culturii.
Având expuse spre comercializare toate utilajele de care orice fermier are nevoie pentru pregătirea terenului, deţinem certitudinea că agricultorii români vor creşte randamentul recoltelor din România.
Specialiştii NHR Agropartners vă aşteaptă nerăbdători să daţi mâna pentru ani roditori!

Text şi foto: NHR AgropartnersNHR - STABILITATE ŞI SUSTENABILITATE
În prezent, NHR Agropartners deţine o reţea de 13 filiale care oferă o gamă complexă de produse şi servicii: vânzare de utilaje agricole şi piese de schimb, ateliere de reparaţii şi echipe mobile de intervenţii, mai mult de 230 de angajati şi, în portofoliu, mărci de top distribuite exclusiv, cum ar fi DEUTZ-FAHR, Poettinger, Hardi, Bogballe, Sfoggia, Einboeck, pentru a numi doar câteva dintre acestea. În activitatea NHR Agropartners, pilonii de bază îi reprezintă stabilitatea şi sustenabilitatea, respectul faţă de client, încrederea în relaţiile construite, seriozitate şi, cu certitudine, perspectiva în viitor.

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 8/235 (ediţia 1-14 mai 2019)

Vizualizat: 430 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?