Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

NHR Agropartners are casă nouă la Roșiorii de Vede

Publicat: 19 aprilie 2016 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Echipa NHR Agropartners din Roșiorii de Vede are, începând din aprilie, un nou sediu, pe o suprafață de aproximativ 2.700 mp. La inaugurare au participat trei sute de fermieri din zonă, clienți mai vechi ai NHR Agropartners, dar și potențiali clienți, dintre cei care în trecut au cumpărat utilaje Deutz-Fahr de la alți distribuitori.

Click pe poza pentru galerie!

Amplasat pe DE 70, noul sediu creează condiții prielnice de muncă pentru cei zece angajați ai filialei. Locația nu este nouă pentru fermieri, filiala fiind funcțională încă de acum trei ani, când a fost cumpărată de NHR Agropartners. „Noi am preluat locul acum trei ani, cu echipă cu tot, și am constatat că sistemul electric este la pământ și trebuia refăcut. Aproape doi ani am avut doar un generator de curent. Din vechiul sediu am păstrat doar fundația”, spune Monika Puiu, managing partner al NHR Agropartners. 

 

Trei filiale pentru sudul țării

Punctul de lucru de la Roșiorii de Vede a fost deschis pentru a avea o acoperire mai bună în zona de sud, de la Giurgiu la Craiova. Filiala din Craiova deservește județele Mehedinți, Dolj și o parte din Olt, cea de la Roșiorii de Vede oferă servicii pentru o parte a fermierilor din Olt și pentru cei din Teleorman, iar cea din Giurgiu deservește fermieri din județul Teleorman și din Giurgiu. Prin cele trei filiale, se asigură toată zona de sud cu piese de schimb, intervenții și utilaje. 

Suprafața totală a terenului este de aproximativ 2.700 mp, iar amprenta la sol a construcției este de 400 mp. Deține atelier de reparații, magazie de piese de schimb și birouri. Atelierul de reparații are o suprafață de 200 mp, spațiu în care se pot repara, simultan, 4 tractoare mari sau 5 de dimensiuni mai mici. „Este vorba de reparații la transmisie, care sunt foarte grele. Reparațiile ușoare se fac la client în curte. În atelier intră doar defecțiunile mari. Nu reparăm nici combinele în atelier. Curelele, batozele și restul se repară la client în curte. Avem 5 mașini de service, dotate cu toate sculele necesare, și specialiști pregătiți chiar la fabricile producătoare”, spune Cristian Dașoveanu, șeful filialei din Roșiorii de Vede. 

Magazia de piese de schimb are o suprafață de 150 mp și birourile, pe două nivele, au o suprafață desfășurată de 300 mp. „Magazia de piese de schimb are mii de piese. Stocul se rulează în funcție de sezon. Toate piesele mari, costisitoare, pe care nu le avem la noi, există în stoc la furnizor și vin în 24 de ore. Dacă dai comandă până la ora 14, a doua zi la ora 10 piesa ajunge la Otopeni. La nivel de companie, stocul de piese de schimb ajunge la 3 milioane de euro/an, iar la nivel de sucursală, 15% din valoarea totală”, spune Cristian Dașoveanu.

La sediul din Roșiorii de Vede lucrează în prezent zece angajați: doi pentru contabilitate și recepție, un inginer de service, un responsabil pentru piese de schimb, cinci mecanici și șeful filialei. „De două luni avem un angajat nou, vom mai avea nevoie de un băiat pentru piese de schimb și, în vară, vom mai angaja un inginer. Încă doi oameni clar vor veni în acest an”, spune șeful filialei din Roșiorii de Vede. Cel mai vârstnic angajat al sucursalei de la Roșiorii de Vede este Cristian Dașoveanu, de 40 de ani, iar inginerul de service are 26 de ani.

În ceea ce privește politica de vânzare, filiala din Roșiorii de Vede se axează și pe fermierii mici, clienți noi, dar și pe fermierii mari, vechi parteneri. Există clienți care dețin de la 30 ha până la 5000 ha. În total, filiala are aproximativ 250 de clienți stabili.

 

NHR România: peste 200 de oameni și 12 filiale

La evenimentul de inaugurare a sediului din Roșiorii de Vede a fost prezent și Peter Weigl, membru în Consiliul director al VA Intertrading, care și-a adus aminte de începuturile NHR Agropartners în România: „Acum 15 ani am început în România cu o echipă de șase oameni și atunci doar ca distribuitori New Holland. Astăzi avem peste 200 de oameni și 12 filiale în toată România. Anul trecut am avut inaugurarea sediului din Călărași, anul acesta continuăm cu Teleorman, iar în două săpătămâni deschidem sediul de la Carei. Vor mai urma și în anii următori. Vom continua să investim în agricultură, pentru a ne îmbunătăți serviciile ca un partener stabil”. 

Planurile de investiții ale NHR Agropartners vor continua. „Vrem să schimbăm și unele sedii care nu mai sunt de actualitate. La Strunga - Iași proprietarul are nevoie de sediul în care funcționăm noi și va trebui să construim foarte probabil ceva acolo. La fel, trebuie să facem ceva în Constanța. Filiala funcționează foarte bine, dar clădirea nu mai este de actualitate. Constanța va fi de mărimea sediului din Călărași, iar Strunga puțin mai mare decât cea de la Roșiorii de Vede. Filiala din Strunga deservește momentan șase județe. E prea mult. Acolo avem nevoie de cel puțin un sediu în zona Botoșani-Suceava și poate ceva mai spre Brăila-Buzău”, a explicat Monika Puiu. 

 

 

ZI INAUGURALĂ CU NOROC

Deschiderea noului sediu a făcut fericiți unsprezece fermieri care au câștigat la tombolă posibilitatea de a testa un tractor Deutz-Fahr timp de o săptămână, începând cu 4 aprilie până la sfârșitul lunii iunie. Cinci fermieri au primit spre testare tractoare de serie 5, de 117 CP și 6 fermieri, tractoare de serie 6, de 130 CP. 

Și NHR a avut succes încă din prima zi. Deja a semnat un contract: „Avem deja contract pentru două tractoare (unul de 140 CP și altul de 115 CP) la SC Cost Nic din Radomirești; valoarea totală este de 125.000 euro”, spune Cristian Dașoveanu. 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.7(168) 15 - 30 aprilie 2016

Vizualizat: 997 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

V-ați asigurat culturile? Daunele au fost nelipsite pe plantațiile de viță de vie portaltoi în județul Timiș! 
Branislav Giurici ne recomandă Agra Asigurări! Contactează-i! https://www.agraasigurari.ro/

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Zsolt Tamássy

Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta AGRO EDMA, 2.500 ha: La discuit și fertilizat cu Massey Ferguson 8740S DYNA-VT şi 7726S DYNA 6 Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?