Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Munax deschide un nou punct de lucru la Ploiești

Publicat: 03 august 2022 - 15:29
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Înființată în 2003, firma Munax, parte a grupului Axial, comercializează utilaje, piese de schimb și asigură service multi-brand. Compania își continuă procesul de dezvoltare inaugurând un nou sediu regional la Ploiești. 

Munax deschide un nou punct de lucru la Ploiesti 1_b

Reprezentantă a grupului Axial în România, având 14 puncte de lucru, compania Munax reprezintă un reper al pieței de comercializare a utilajelor agricole, a pieselor de schimb și a unui service de calitate, fiind una dintre cele mai stabile și longevive firme din acest domeniu. Dintre brandurile aflate în portofoliu amintim Landini, Krone, Kramer, Bergmann, Berthoud, Dondi, Bicchi, Oros, Nardi și Maschio Gaspardo.
Având peste 100 de angajați, cei de la Munax oferă o gamă completă de produse și servicii dedicate: de la achiziția de utilaje agricole, la piese de schimb, lubrifianți, anvelope, soluții conexe și service pentru reparații de utilaje agricole.

 

Ploiești, o alegere strategică

 

Cel mai nou punct de lucru din rețeaua Munax a fost inaugurat pe 15 iulie la Ploiești, pe Bulevardul București, numărul 88, și face parte din strategia de extindere și perfecționare a companiei, începută în 2019. „Primii doi ani ne-am concentrat pe eficientizarea activității interne și a fluxurilor operaționale, iar acum am început să ne extindem. Am pornit cu 12 puncte de lucru și, în prezent, am ajuns la 14. Am modernizat și relocat o parte din punctele vechi de lucru, precum cele de la Brăila, Brașov și Oradea și am deschis altele noi: la Constanța - în martie, cel de aici, de la Ploiești, iar pe 22 august mai deschidem încă unul în zona Moldovei, la Albița”, ne-a explicat Agata Dașcău, director general Munax.

 Munax deschide un nou punct de lucru la Ploiesti 5_b

De la stg. la dr.: Lajos Csaba, Agata Dașcău, Cătălin Muntean

Timpi de livrare mai scurți

 

Cu o suprafață de 2000 mp și dotat cu două mașini dedicate livrărilor de piese, sediul de la Ploiești este situat la ieșirea din oraș spre Capitală, fiind poziționat în mod strategic pentru a oferi o mobilitate cât mai bună, după cum susține Lajos Csaba, directorul de vânzări piese pe zona de sud a țării: „Pentru o mai bună acoperire geografică și pentru că ne aflăm într-o zonă agricolă importantă, am decis ca alături de sediile de la Slobozia, Alexandria și Brașov, să avem un punct de lucru și la Ploiești. Am ales exact această locație pentru că oferă acces facil și rapid către cele mai importante drumuri naționale, astfel încât timpii de livrare să fie cât mai scurți”.

 

Punctul forte: logistica


Cel mai important aspect în domeniul pieselor de schimb este rețeaua logistică a furnizorului, componentă care, de multe ori, face diferența. „În prezent, noi avem stocuri atât la utilaje, cât și la piese, pentru că strategia noastră logistică este de a gândi stocurile chiar și cu un an înainte. Zilnic primim un camion de 7,5 tone cu piese de la Axial și la fiecare 24 de ore completăm stocurile din sedii. Avem 15 mașini cu capacitate de 3,5 tone care asigură fluxul operațional între punctele de lucru, dar și livrările voluminoase către clienți.
În plus, avem o flotă de peste 100 de mașini mici dedicate livrărilor de piese și intervențiilor de pe teren, iar în departamentul de piese de schimb lucrează 64 de angajați. Practic, clientul comandă și în câteva ore piesa sau utilajul este la el în exploatație”, a completat Agata Dașcău.

 Munax deschide un nou punct de lucru la Ploiesti 2_b


Calitatea personalului, o prioritate


Resursa umană este un alt element important în care cei de la Munax au decis să investească în ultimii ani, fiind, după cum susține Agata Dașcău, atuul companiei pe care o conduce: „punem mare accent pe implicare și pe comunicare, de aceea încurajăm oamenii să fie cât mai activi în echipele din care fac parte și să împărtășească experiențele lor cu colegii din celelalte departamente, fie că vorbim de vânzări, de logistică sau de service”.

 

Manager de sediu cu experiență în service


De altfel, activitatea noului punct de lucru de la Ploiești este coordonată de Cătălin Muntean, care a lucrat timp de 10 ani în service și care a decis să revalorizeze această experiență și în comercial. „De 10 ani lucrez în agribusiness pe partea de service, eu fiind absolvent al Politehnicii București, specializarea mașini și utilaje agricole. E o nouă provocare pentru mine să coordonez acest sediu de la Ploiești și cred că experiența mea anterioară mă ajută să înțeleg mult mai bine nevoile clienților, pentru că știu ce presupune repararea unui utilaj și care e importanța pieselor de calitate. Sunt pregătit și îmi doresc ca 90% din timpul meu de lucru să fie pe teren, iar obiectivul meu este să fiu mai mult decât un furnizor de piese de schimb, să fiu un consilier al fermierilor”, ne-a declarat Cătălin Muntean.

 Munax deschide un nou punct de lucru la Ploiesti 3_b


TRAININGURI în fabrica Krone


În ceea ce privește piața de service, conform lui Lajos Csaba, pregătirea și calificarea personalului sunt esențiale, motiv pentru care fiecare dintre membrii echipei de service urmează periodic cursuri de perfecționare chiar în fabricile unde sunt produse utilajele comercializate. „Presele de balotat de la Krone sunt exemplul cel mai pertinent. Oferim cel mai bun service de pe piață pentru aceste utilaje, lucru care se datorează faptului că angajații noștri își fac școlarizarea chiar în fabrica unde sunt produse presele. Anual, personalul de la service merge două săptămâni în Germania, la Spelle, pentru cursuri și traininguri specializate oferite de cei de la Krone. Pentru noi este foarte important ca oamenii de service să fie la zi cu toate noutățile. La fel procedăm pentru toți producătorii din portofoliu”, ne-a explicat Lajos Csaba. 

 Munax deschide un nou punct de lucru la Ploiesti 4_b

”Cea mai mare provocare este să ai oamenii buni și să îi menții, iar secretul nostru este că formăm echipe închegate și stabile.” -  AGATA DAȘCĂU, Director general Munax

MEREU ÎN EVOLUȚIE


Alături de extinderea operațională, în 2022 cei de la Munax și-au mărit și portofoliul de produse, integrând în catalog noile șenile de la Camso, divizie a Michelin, dedicate tractoarelor de peste 300 CP. O noutate pentru acest an este introducerea noilor utilaje Arcusin ForStack, utilaje moderne de colectare a baloților.
Totodată, au fost extinse parteneriatele cu BKT și Industriehof, iar planurile de viitor sunt chiar mai ample: „la anul vom moderniza punctul de lucru de la Iernut și vom inaugura încă două sedii. Apoi urmărim cu mare atenție ceea ce se întâmplă pe partea de agricultură de precizie, drone și sisteme autonome. Cu siguranță vom ajunge să comercializăm și să oferim suport și pentru astfel de produse”, este convins Lajos Csaba.

 

un articol de

DANIEL PLĂIAȘU

Vizualizat: 634 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?