Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

MICHELIN ULTRAFLEX - soluţie revoluţionară în agricultura durabilă

Publicat: 07 mai 2019 - 14:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii din toată lumea se confruntă astăzi cu provocări similare: maximizarea disponibilităţii utilajelor agricole şi creşterea randamentului culturilor prin exploatarea şi minimizarea compactării solului şi a costurilor de exploatare. Însă, pe de altă parte, utilizarea unor utilaje de recoltat mai puternice şi mai grele cauzează adesea exact aceleaşi probleme pe care încearcă să le rezolve: compactarea solului, capacitatea de încărcare şi reglementările privind traficul.

MICHELIN ULTRAFLEX celebrează 15 ani de când a devenit o soluţie revoluţionară la această provocare dublă de a susţine dezvoltările la nivelul utilajelor agricole, pentru a spori productivitatea, conservând totodată una dintre cele mai importante resurse, solul.
Anvelopele Michelin Ultraflex funcţionează la presiune foarte scăzută, care conduce la diminuarea consumului de combustibil şi prelungeşte durata de viaţă a motorului - asigurând o tracţiune mai bună şi rezistenţă superioară. În acelaşi timp, nivelul redus de compactare şi protecţia sporită a solului îmbunătăţesc productivitatea!

NEW ULTRAFLEX_b

Dezvoltarea tehnologică de la anvelopele diagonale iniţiale şi radiale Michelin
Inovaţia brevetată a MICHELIN Ultraflex permite anvelopelor să susţină aceeaşi sarcină, dar să funcţioneze la presiuni mai scăzute decât tehnologia radială standard. Carcasa este în acelaşi timp solidă şi flexibilă - fără să limiteze anduranţa sau capacitatea portantă. Rezultatul îl constituie o amprentă mai mare şi un contact mai bun cu solul.
Tehncologia Ultraflex se regăseşte în gamele de anvelope Michelin: Evobib, Axiobib şi Axiobib 2, Xeobib, Yieldbib, Cerexbib şi Cerexbib 2, Spraybib şi Cargoxbib.

Beneficiile tehnologiilor Michelin Ultraflex
• Economii de timp datorită gradului de alunecare mai redus; de asemenea, nu este necesară reglarea presiunii în anvelope între terenul agricol şi partea carosabilă.
• Amprenta mai mare la sol îmbunătăţeşte tracţiunea de la 30% la 50% (în cazul tractoarelor), comparativ cu anvelopele radiale standard de la MICHELIN şi, astfel, îmbunătăţeşte eficienţa combustibilului, precum şi reducerea timpului de lucru per pogon.
• Economii de combustibil: cu 10% mai puţin consum la utilizarea pe terenul agricol, datorită ratei mai mici de alunecare şi tracţiunii îmbunătăţite. Carcasa solidă şi umerii ranforsaţi asigură o capacitate portantă cu 20% până la 40% mai mare, chiar şi la presiune foarte joasă.
• Flancurile ranforsate şi compuşii speciali din cauciuc asigură o bună anduranţă şi sporesc durata de viaţă.
• Randamente ale recoltelor cu până la 4% mai mari faţă de cele realizate cu anvelopele standard.
• Compactare mai redusă a solului de la -16% la -33% (în cazul tractoarelor), comparativ cu anvelopele radiale standard de la MICHELIN, având drept rezultat o grijă mai mare pentru terenul agricol.
• Conservarea terenului şi o mai bună dezvoltare a rădăcinilor plantelor;
• Capacitate excepţională de tracţiune.
• Rezistenţă excelentă la abraziune şi la acumularea căldurii. Uzură redusă a anvelopelor pe carosabil.

Text şi foto MICHELIN


SFATUL EXPERTULUI MICHELIN
• Nu ezitaţi să reduceţi presiunea în anvelope atunci când lucraţi pe câmp! Trebuie doar să vă asiguraţi că urmaţi recomandările experţilor Michelin şi că utilizaţi presiunea potrivită pentru utilajele şi aplicaţia dvs!
• Reduceţi presiunea în anvelope ca să vă protejaţi solul şi pentru a garanta o tracţiune superioară, îmbunătăţind astfel profitabilitatea!
• Cu cât amprenta este mai mare, cu atât mai bună este tracţiunea!
• Minimizaţi numărul de treceri şi utilizaţi o zonă amplă de lucru când recoltaţi, araţi şi lucraţi solul!


Un articol publicat în revista Ferma nr. 7/234 (ediţia 15-30 aprilie 2019)

Vizualizat: 173 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?