BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

MIAIA îşi aşteaptă VIITORII SPECIALIŞTI în MECANIZARE

Publicat: 10 iulie 2019 - 13:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Cerinţa pe piaţa muncii de ingineri mecanici agricoli este din ce în ce mai mare. Există la ora actuală o nevoie acerbă de ingineri în domeniul tehnicii agricole, care să fie bine pregătiţi pe partea de service, piese de schimb, diagnoză, agricultură de precizie şi vânzări. Studenţii care se specializează în domeniul tehnicii agricole şi ies de pe băncile facultăţii trebuie să fie pregătiţi pentru ceea ce ne cere piaţa muncii în acest domeniu. Pentru acest lucru, laboratoarele specializărilor de profil din ţară trebuie să fie dotate cu tehnologie de ultimă generaţie, cu standuri performante şi softuri care să-i pregătească pe studenţi pentru a lucra cu tehnică agricolă înaltă, cu tehnica viitorului.

Specializarea “Maşini şi Instalaţii pentru Agricultură şi Industrie Alimentară” din cadrul Facultăţii de Agricultură - USAMVB “Regele Mihai I al României” din Timişoara a confirmat în timp prin buna pregătire a studenţilor acestei specializări, lucru evidenţiat şi prin faptul că mulţi absolvenţi lucrează la firme mari din domeniul tehnicii agricole. Pe parcursul celor patru ani de studenţie se pune un mare accent pe partea practică atât în cadrul laboratoarelor, cât şi în perioada destinată efectiv practicii.

MIAIA îşi aşteaptă viitorii specialişti în mecanizareClick pe poza pentru galerie!

Acces la tehnica de vârf a momentului încă din studenţie
La finalul celor patru ani de pregătire profesională, studenţii acestei specializări pot să beneficieze de burse internaţionale Helmut Claas pentru proiectele lor de diplomă, iar în timpul anilor de studiu pot să participe la concursuri naţionale şi internaţionale în domeniul inovării în tehnica agricolă (de pildă, “The Internaţional Student Project Contest în the Field of Engineering Sciences”) şi al roboticii (“Field Robot Event”). De asemenea, pot să efectueze vizite de studiu la fabrici de producţie din România, Ungaria, Germania etc., să participe la demonstraţii practice în câmp cu tehnica agricolă performantă realizată de mari firme contructoare de maşini agricole din lume, să efectueze practica de an în cadrul firmelor din România, care sunt dealeri pentru mari companii constructoare de tehnică agricolă din lume. Totodată, studenţii pot să viziteze expoziţiile cu tradiţie din ţară la Arad, Cluj, Bucureşti, Timişoara şi din străinătate (Ungaria şi Serbia), să beneficieze de unele cursuri prezentate de către specialişti ai unor mari firme din domeniul tehnicii agricole din lume, să studieze şi să conducă tractoare şi încărcătoare telescopice autopropulsate performante, de ultimă generaţie etc.

MIAIA îşi aşteaptă viitorii specialişti în mecanizare_b

Bază materială corespunzătoare
Specializarea MIAIA dispune de o bază materială corespunzătoare celor mai noi standarde, care asigură desfăşurarea unui proces de învăţământ de calitate. Spaţiile de învăţământ ale Pavilionului de mecanizare din cadrul USAMVB din Timişoara, cu o suprafaţă de 1188 mp, au dotarea corespunzătoare pentru disciplinele din planul de învăţământ. Laboratoarele specializării MIAIA sunt dotate cu maşini agricole, instalaţii zootehnice şi standuri realizate de mari firme producătoare de tehnică agricolă din lume (Claas, John Deere, Maschio Gaspardo, Amazone, Horsch, Knoche, Guttler, Celli, Westfalia, Big Dutchman, Hog Slat, Banat Nova Puls, Caterpillar, Schauer, Suevia, Lacme, Tehnofavorit Bonţida, Lechler, Agrotop, Teejet, Rău, Munax etc). Lucrările de laborator la unele discipline tehnologice (ştiinţa materialelor, tehnologia materialelor, termotehnică, mecanisme, mecanica fluidelor, maşini hidraulice, organe de maşini, maşini unelte, electronică, automatizări) se desfăşoară în Universitatea „Politehnica” din Timişoara pe baza unui protocol de colaborare încheiat între USAMVB Timişoara şi UP Timişoara.
Cadrele didactice care predau în cadrul acestei specializări au colaborări foarte bune şi de durată cu marile firme din lume constructoare de tehnică agricolă şi cu reprezentanţele acestora în România, şi anume: Claas România, John Deere, Manitou, Kuhn - IPSO Agricultură, Fendt, Valtra, Horsch, Knoche - MEWI Orţişoara, Lemken, Amazone - Agrocomerţ Holding SA, Maschio Gaspardo, Case, Tecnoma - Titan Machinery, Massey Ferguson, Schauer, Strautmann, Garant, Teagle – Farm Tech România, Weidemann - SC Tehnodisel SRL, Deutz Fahr, TeeJET - Agri Inovaţie SRL, Guttler, McCornick - Vest Tract, Landini – Munax, SM Recosemtract SRL, Tehnofavorit Bonţida, Antti- Teollisuus - Finlanda, FarmFacts Germania etc. Dar şi cu ferme agricole şi zootehnice puternice din regiune, cum ar fi: Combinatul Agroindustrial Curtici, SA Pădureni Chişineu-Criş, Ramicon Periam, Societatea Agricolă “17 Decembrie 1989” Peciu Nou etc. Studenţii noştri făcând practica în cadrul acestor firme, participă la toate acţiunile organizate de acestea (în general demonstraţii practice în câmp), îşi fac partea experimentală la proiectul de diplomă în firme sau ferme de profil şi au posibilitatea să se angajeze încă din timpul facultăţii.

Sorin-Tiberiu BUNGESCU
Radu ILEA
USAMVB Timişoara

 

CÂND ÎNCEP ÎNSCRIERILE?
Specializarea “Maşini şi Instalaţii pentru Agricultură şi Industrie Alimentară” din cadrul Facultăţii de Agricultură - USAMVB “Regele Mihai I al României” din Timişoara a fost reacreditată în anul 2018 de către ARACIS pentru o perioadă de încă 5 ani, aceasta având la ora actuală disponibile pentru viitorii studenţi 50 de locuri, 25 de locuri bugetate şi 25 de locuri cu plată. Înscrierile se vor face în perioada 08.07.2019 - 26.07.2019 în sesiunea din vară şi 03.09.2019 - 19.09.2019 în sesiunea din toamnă.


Articol publicat în revista Ferma nr. 10/237 (ediţia 1-14 iunie 2019)

 

Vizualizat: 623 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?