Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Tractorul Massey Ferguson 6700 face performanță în orice fermă

Publicat: 09 noiembrie 2021 - 11:21
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Activitatea din orice fermă depinde de buna funcţionare a utilajelor. În exploatația de creştere şi îngrăşare a tineretului ovin, a lui Silviu Itu, încărcătorul Weidemann și tractorul Massey Ferguson înlocuiesc cu brio munca manuală!


MF 6700 (1)_b

În urmă cu 15 ani, Silviu Itu a pornit de la zero ferma de creştere şi îngrăşare a tineretului ovin, în Romos, judeţul Hunedoara. În etape, pe măsură ce a avut disponibile fondurile necesare, a construit mai multe adăposturi. Fermierul avea experienţă în domeniul achiziţiei de ovine şi cunoştea piaţa. A urmat autorizarea fermei pentru export şi a crescut rulajul de miei, în dorinţa de a spori rentabilitatea. Achiziţia de tineret ovin, preponderent Ţurcană, se face de la crescători din vestul şi centrul ţării. În anii buni, prin fermă "trec" 50 până la 70 de mii de animale.

exploataÈ›ia de creÅŸtere ÅŸi îngrăşare a tineretului ovin_b 


Micro-FNC propriu şi automatizare

 

Pentru producerea furajelor, Silviu Itu lucrează 30 hectare de teren arabil, cultivat cu porumb pentru boabe şi siloz, iar alte cinci hectare sunt fâneaţă. O mare parte a furajelor, în special fân şi cereale, o cumpără de la terţi. Ferma dispune de un micro-FNC, o bucătărie furajeră şi o remorcă tehnologică pentru amestecarea şi distribuirea hranei. Furajele granulate sunt distribuite automat.

Acum în fermă lucrează patru angajaţi, care realizează furajarea şi activităţile curente de întreţinere din fermă, precum şi doi paznici.

Adăposturile înalte permit o bună ventilaţie şi circulaţie a aerului. Acestea au fost astfel proiectate încât să permită hrănirea şi întreţinerea uşoară a animalelor. Pentru manipularea furajelor şi curăţarea padocurilor, fermierul foloseşte două încărcătoare articulate. De altfel, fără utilajele agricole, activitatea fermei ar fi de neconceput.

 MF 6700 (2)_b


Nici o fermă fără tractor şi încărcător articulat


Încărcătorul articulat Weidemann 3070 este unul dintre utilajele de bază din fermă, "înlocuieşte munca a 20 de oameni", spune Silviu Itu. Pentru furajare, utilajele sunt folosite zilnic şi trebuie să fie permanent în stare bună de funcţionare, cu revizii şi reparaţii efectuate la timp.

După 5 ani de la achiziţia încărcătorului Weidemann şi ca urmare a bunei colaborări cu Tehnodiesel, Silviu Itu a cumpărat de la această companie şi un tractor Massey Ferguson 6713.

 Foto 2 Itu Silviu_b

"Cu Tehnodiesel am colaborat foarte bine pentru achiziţia de utilaje, pentru piese, consultanţă şi tot ce am mai avut nevoie. Sunt serioşi şi au răspuns rapid la toate solicitările noastre." SILVIU ITU, Fermier din județul Hunedoara


Avem o colaborare fericită cu Tehnodiesel


"Am avut o experienţă fericită cu Weidemann şi suntem mulţumiţi de colaborarea cu Tehnodiesel. De aceea am cumpărat şi tractorul. Dacă ar fi toate firmele la fel de serioase cum este Tehnodiesel, ar fi extraordinar. Dar multe vin, îţi prezintă un produs şi după ce îl cumperi uită de tine", ne-a declarat fermierul.

Tractorul MF 6713 este folosit acum pentru toate lucrările agricole din câmp şi la transport. Noi l-am găsit în plină campanie, la arat cu un plug Lemken EurOpal reversibil, cu 4 trupiţe. Probabil va urma un upgrade - anvelope mai late, pentru o mai bună aderenţă în teren.

 

MF 6700 face performanţă acolo unde contează


Gama de tractoare Massey Ferguson 6700 stabileşte noi standarde pentru această clasă, atât prin puterea concentrată într-un tractor relativ mic şi uşor de manevrat, cât şi prin numeroasele inovaţii şi opţiuni de care dispune.

Motorul AGCO Power de 4,9 litri, cu patru cilindri şi sistemSCR, respectă normele de mediu Stage V, are costuri reduse de expoloatare şi dezvoltă o putere de 130-200 CP. Una dintre caracteristicile apreciate de către fermieri la tractoarele MF 6700 este capacitatea ridicătorului spate de până la 9.600 kg şi pompa hidraulică cu un debit maxim de până la 190 litri/minut.


Preţuri mari la miei, marjă mică de profit


Evident, am abordat și subiectul rentabilității activității de creştere şi îngrăşare a tineretului ovin. Anul acesta, preţul de achiziţie a mieilor (de la crescători) a fost unul record, între 13 şi 15 lei/kg. La export, diferenţa de preţ a fost de până la 1 leu/kg, de aceea şi "marja de câştig este foarte mică. (...) În ultimii ani cel puţin, activitatea de colectare şi îngrăşare a mieilor pentru export nu a fost o afacere la fel de profitabilă", apreciază Silviu Itu.

 

Siglă Tehnodiesel

DN 6, KM 10, Jud. Timiş RO307041

Dudeştii Noi, România

T: +40 (0) 256 378003;

info@tehnodiesel.com;

www.tehnodiesel.com.

 

Vizualizat: 1957 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?