Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

MEWI la Agritechnica 2019

Publicat: 15 noiembrie 2019 - 01:28
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pe vizitatorii Agritechnica 2019 îi aşteaptă câteva zile pline. Ca de fiecare dată, întreaga echipă MEWI va fi prezentă la Hanovra, însoţind anul acesta un grup de 120 de fermieri români.

 

La standurile producătorilor pe care MEWI îi reprezintă în România, de luni până vineri, vor putea oferi informaţii în limba română brand managerii de produs - pentru Fendt, Radu Tălpan (tel. +40735 505 815) şi Florin Văluşescu (tel. +40726 743 941), pentru Valtra, George Tănase (tel. +40732 717 575), iar pentru Horsch, reprezentanţii companiei în România, Constantin Curcă (tel. +40749 950 850) şi Ciprian Ion (tel. +40755 018 855).

MEWI la Agritechnica 2019_b

Inovaţiile Fendt (Hala 20, stand B14). Sub noul slogan „It’s Fendt. Because we understand agriculture”, producătorul german va prezenta o serie de noutăţi dezvoltate în ton cu cerinţele tot mai exigente ale fermierilor moderni din întreaga lume. Una dintre cele mai importante inovaţii este noua serie de tractoare Fendt 900 Vario.
Noilor modele - 930 Vario, 933 Vario, 936 Vario, 939 Vario şi 942 Vario - le-au fost implementate numeroase caracteristici tehnice de ultimă generaţie, un pachet extins privind conectivitatea etc. Fendt 942 Vario este primul model din serie care depăşeşte pragul de 400 CP, putere dezvoltată de motorul MAN în şase cilindri (motoare cu care sunt dotate toate modelele din noua serie 900).
O altă noutate a producătorului german este combina Ideal 10, un model şi mai puternic, ce se adaugă deja cunoscutei serii. Special creată pentru piaţa din Europa, Ideal 10 are 790 CP şi dispune de IDEALDrive - sistemul de direcţie fără volan. Astfel, Fendt lansează prima combină standard din Europa care este operată fără volan. Maşina este comandată prin intermediul unui joystick, poziţionat în partea stângă a operatorului, aceleaşi funcţii putând fi regăsite şi pe cotiera din partea dreaptă. Noua combină are un motor MAN de 16,2 litri, un nou sistem de curăţare şi procesorul Dual Helix, pe care clienţii îl cunosc de la Fendt IDEAL 8 şi Fendt IDEAL 9. Această combinaţie creşte randamentul, iar rezultatul se traduce în cea mai mare calitate a boabelor şi cele mai mici pierderi de cereale.
Va fi prezentat în premieră modelul de vârf Fendt 314 Vario, noua completare la seria Fendt 300 Vario. Acesta are şi mai multă putere cu conceptul său inovator power-boost, DynamicPerformance (DP) care asigură 10 CP în plus, pentru momentele în care este absolut necesar.
În domeniul protecţiei plantelor Fendt aduce câteva inovaţii impresionante - controlul automat al pulverizării Fendt OptiNozzle, un sistem extrem de precis şi eficient, şi un nou sistem AGCO de ghidare a înălţimii rampei.
Seria autopropulsatelor Fendt Rogator 600 cuprinde un nou model de vârf, de 307 CP, iar pentru aparatele de erbicidat tractate din seria Rogator 300 este acum disponibilă o suspensie independentă unică.


Valtra - totul pentru agricultura de precizie (Hala 20, stand B14). Deşi producătorul finlandez a dezvăluit foarte puţine informaţii despre noutăţile cu care va întâmpina fermierii la Agritechnica, accentul este pus pe agricultura inteligentă. Valtra va prezenta o serie de soluţii inteligente, create pentru a scurta ziua de lucru, păstrând nivelul de eficienţă şi productivitate, precum SmartTouch, Valtra Guide şi Valtra Connect.
De asemenea, Valtra pregăteşte o surpriză, care va fi dezvăluită în premieră la Agritechnica 2019.


Horsch: eficienţă maximă şi efort minim (Hala 12, stand C41). Despre noutăţile Horsch, Philipp Horsch şi Theo Leeb spun că ”fac legătura între agricultura tradiţională şi cea organică/bio, pentru a crea Agricultura hibridă”.
Una dintre cele mai importante noutăţi este maşina de erbicidat autopropulsată, în două variante, Leeb 6.300 PT şi 8.300 PT, cu lăţimi de lucru de până la 42 m şi 42 de secţiuni. Principalele avantaje ale acestora sunt flexibilitatea, confortul şi precizia în aplicare. Dotate cu noul şasiu ComfortDrive, cu cadru central şi suspensie individuală a roţii cu arc acţionat hidro-pneumatic, cu reglare activă a nivelului, maşinile asigură un confort excelent în timpul condusului pe drum, pe câmp şi la lucrări în pantă. Modelele vor fi disponibile cu două tipuri de bazine: un rezervor de 6.000 de litri din polietilenă şi un rezervor de 8.000 de litri din oţel inoxidabil. Noul motor dezvoltă o putere de 310 CP.
Punctul forte al noii semănători Maestro CV este posibilitatea de a utiliza un buncăr central pentru seminţe şi îngrăşăminte sau, la fel ca înainte, un buncăr mare pentru îngrăşăminte şi recipiente individuale pentru seminţe. Maestro CV este echipată cu un dispozitiv de dozare în vid, complet nou, uşor de reglat şi care funcţionează la un nivel foarte înalt de precizie. Dispozitivul de dozare AirVac (RV) funcţionează cu un şuber care nu trebuie reglat. Este suficientă alegerea discului de dozare corespunzător, ceea ce înseamnă şi un număr redus al operaţiilor efectuate. De asemenea, dispozitivul face posibilă extinderea gamei de semănare bob cu bob (porumb, sfeclă de zahăr, floarea-soarelui, soia şi rapiţă). Au fost aduse îmbunătăţiri şi unităţii de semănat.
La standul Horsch va fi prezentat şi noul tocător de resturi vegetale, Horsch Cultro TC, un utilaj cu două rânduri de cuţite, disponibil în lăţimi de 3 şi 12 m. Horsch aduce multe alte noutăţi, printre care şi o nouă grapă, destinată lucrărilor ”bio”.

MEWI la Agritechnica 2019_b
Rauch - premiat cu argint (Hala 9, stand D20). Companiei germane i-au fost acordate două medalii, pentru crearea sistemelor HillControl System (un software care îmbunătăţeşte considerabil precizia distribuirii îngrăşămintelor, în special pe terenurile deluroase) şi MultiRate Dosing System (sistemul de dozare pentru distribuitoare pneumatice).
Primul sistem funcţionează în combinaţie cu un senzor de înclinare şi de viteză, amplasat pe talerul de distribuţie, prin schimbarea punctului de aplicare, vitezei discului şi cantităţii de dozare. Drept urmare, distanţa şi direcţia de distribuire a granulelor de îngrăşăminte sunt schimbate printr-o reglare controlată a punctului de aplicare, corectând astfel distorsiunile care apar în cazul terenurilor în pantă.

Mascar aduce noutăţi în sistemul de semănat (Hala 12, stand B68). Printre acestea se numără: presa de balotat Monster 770, cu preparator cu 15 cuţite şi cu lăţime mai mare a pick-up-ului, denumit”XL”; presa de balotat cu dispozitiv de înfoliat Diavel 630 Multiwrap, configurată pentru această ocazie cu sistemul de tăiere CUT.25 (având 25 de cuţite), lansat pe piaţă în 2017 pentru presele din seria Diavel; dispozitivul de înfoliat baloţi 3100 S în varianta DUAL, cu dublu dispozitiv de întindere a foliei: dubla suprapunere a stratului de folie face posibilă înjumătăţirea timpului de lucru; semănătoarea pneumatică pentru cereale Montana 600, disponibilă acum şi la o lăţime de 6 m şi 48 de rânduri, ce garantează o precizie crescută graţie structurii solide şi stabile; noua semănătoare pneumatică de precizie Multiflex, cu distanţă variabilă între rânduri, prezentată la EIMA 2018, care înglobează mai multe soluţii inovatoare, echipată cu elementul Short Maxi-5, putând fi configurată cu 8 rânduri, cu distanţa între rânduri de 70 sau 75 cm sau cu 12 rânduri şi spaţiere de 45 sau 50 cm.

Text şi foto: www.mewi.ro

Articol publicat în revista Ferma nr. 19/246 (ediţia 1-14 noiembrie 2019)

 

Vizualizat: 161 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?