Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Meseriile viitorului: VREAU SĂ FIU MECANIC AGRICOL

Publicat: 09 februarie 2019 - 00:38
Comenteaza   | Galerie   | Video 1 2 3 4 5 6   | Print | Trimite unui prieten

Dezbatere: FORMAREA PROFESIONALĂ ÎN AGRICULTURĂ, PROVOCAREA ZILELOR NOASTRE - 21 Februarie 2019, Voiteg, judeţul Timiş - în cadrul proiectului „SUSŢINEM ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR AGRICOL” .

Centrul Româno-German de Pregătire și Perfecționare Profesională în Domeniul Agriculturii, organizație care promovează învățământul profesional agricol în spațiul rural şi Fundaţia Revistei FERMA care coordonează proiectul „SUSŢINEM ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR AGRICOL” organizează Joi, 21 Februarie 2019, ora 12.30, la Voiteg, în judeţul Timiş dezbaterea cu tema:


FORMAREA PROFESIONALĂ ÎN AGRICULTURĂ, PROVOCAREA ZILELOR NOASTRE
Meseriile viitorului: VREAU SĂ FIU MECANIC AGRICOL


Dezbaterea va aduce la masa dialogului reprezentanți ai autorităţilor locale şi judeţene, ai inspectoratului școlar judeţean, ai liceelor tehnologice, școlilor gimnaziale, companii cu profil agricol, fermieri și, ca o noutate la astfel de întâlniri, elevi de gimnaziu însoțiți de părinții lor, părinți care alături de școală şi comunitate sunt implicați în pregătirea unui viitor mai bun pentru noua generație de tineri.

Acest eveniment este parte din proiectul „SUSŢINEM ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR AGRICOL” care promovează importanţa formării profesionale în liceele cu profil agricol, dar şi necesitatea menţinerii acestora şi a dezvoltării fermelor didactice, încurajând în acelaşi timp spiritul antreprenorial în rândul tinerilor absolvenţi.

Moderator dezbatere: NICOLETA DRAGOMIR, redactor-şef Revista Ferma

foto eveniment 21 februarie_VOITEG_bVĂ AŞTEPTĂM

Cu deosebită considerație,

Conf. Univ. Dr. CIPRIAN FORA
Director, Centrul Româno-German de Pregătire și Perfecționare Profesională în Domeniul Agriculturii

NICOLETA DRAGOMIR
Redactor-şef revista Ferma, coordonator proiect „Susţinem Învăţământul Preuniversitar Agricol”

Dr. Ing. LEONARD CONSTANTIN STAFIE
Specialist Ferma, coordonator proiect „Susţinem Învăţământul Preuniversitar Agricol”


Centrul Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii
307470 Voiteg, Str. Ieşirea Folea, Nr. 592B, Judeţul Timis, România
Tel: 0728 284 353 www.scoalaagricola.eu

SUSŢINEM ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR AGRICOL


Mecanizator în agricultură, meserie de viitor!

Şcoala Agricolă Româno-Germană din Voiteg, judeţul Timiş, are, din anul şcolar 2018/2019, prima clasă de învăţământ profesional agricol în sistem dual din vestul ţării.

Şcoala Agricolă Româno-Germană din Voiteg_b

Învăţământul dual combină educaţia şi formarea profesională într-o unitate de învăţământ cu învăţarea la locul de muncă într-o companie şi dă posibilitatea unor parteneriate stat-privat, prin care o parte din costurile de şcolarizare sunt suportate de agenţi economici privaţi, care asigură pregătirea practică. Citiţi detalii despre şcoala de agricultură de la Voiteg AICI

ziua-pamant-2018-voiteg_b
Vizualizat: 2003 | Video Video 1 2 3 4 5 6 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?