Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Mecanica Ceahlău - 3 ani de inovație și creștere continuă

Publicat: 29 decembrie 2016 - 19:55
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Laura Serban_tPentru al treilea an consecutiv, Mecanica Ceahlău, companie istorică și unul dintre cei mai mari producători români de utilaje agricole, anunță rezultate financiare în creștere. 

Astfel, în primele nouă luni ale anului în curs, cifra de afaceri a companiei este de 30 milioane lei, cu aproximativ 30% mai mare față de aceeași perioadă de referință a anului 2015, cu un profit stabil și premise de creștere consolidate.
În 2014, Mecanica Ceahlău a intrat într-un proces amplu de modernizare pe toate componentele de business - de la dotările fabricii de la Piatra Neamț, până la actualizarea portofoliului de produse, marketing și comunicare cu piața, alocând resurse de peste 7 milioane lei. Eforturile strategice susținute de inovație și viziune au transformat semnificativ compania și au impactat direct rezultele financiare și prezența sa pe piață.
"În momentul în care am dat startul proiectului de modernizare a companiei, obiectivul nostru a fost consolidarea poziției pe care Mecanica Ceahlău o ocupă pe piața locală, iar rezultatele financiare obținute în fiecare an confirmă că decizia era necesară și este benefică. Astăzi, Mecanica Ceahlău, o companie a cărei istorie începea acum 95 de ani, a făcut pași semnificativi pentru a-și crește competitivitatea: avem o echipă consolidată, care folosește tehnologii de cea mai nouă generație și creează constant inovație pentru companie", spune Laura Șerban, CEO-ul Mecanica Ceahlău.
Folosind noile competențe dezvoltate de către companie, Mecanica Ceahlău și-a adăugat și modernizat din portofoliul vechi, în ultimii trei ani, peste 20 produse noi, dezvoltate 100% în concept propriu, crescând semnificativ paleta de opțiuni de achiziție pentru agricultorii locali.
În paralel, compania a modernizat aproape în întregime portofoliul sau tradițional, astfel încât să poată oferi utilaje la un nivel de calitate comparabil cu echipamente ale producătorilor internaționali și cu prețuri accesibile pentru fermierii din România.
Modernizarea companiei a presupus demersuri susținute la nivel de retehnologizare și actualizare a proceselor de lucru și, de asemenea, la nivel de creștere a transparenței și a încrederii consumatorilor în produsele nou dezvoltate. Agricultorii din România au participat anul acesta la 5 sesiuni demonstrative, pentru a testa în teren performanțele echipamentelor.
Parteneriatele încheiate cu producători precum grupul CNH (Austria) și BGroup (Italia) au contribuit semnificativ la creșterea cifrei de afaceri a companiei, extinzând adresabilitatea ofertei producătorului român. "Adăugarea tractoarelor și a mașinilor de erbicidat în portofoliul nostru s-a dovedit o direcție de dezvoltare cu valoare mare pentru companie. Fiind produse complementare echipamentelor proprii, acestea ne-au permis să oferim soluții complete pentru activitatea agricolă. Fermierii au găsit în oferta noastră echipamente care răspund mai multor categorii de activități, iar Mecanica Ceahlău a devenit astfel o opțiune pentru un număr și mare mare de agricultori", menționează CEO-ul companiei. Toate echipamentele produse și distribuite de către Mecanica Ceahlău sunt concepute și selectate astfel încât să susțină fermierii români în a-și crește performanțele agricole și a optimiza rezultatele obținute.
Înființată în 1921, Mecanica Ceahlău a fost, timp de zeci de ani, unul dintre principalii furnizori de utilaje agricole pentru piața românească și un partener pe care se bazau producători agricoli mici și mijlocii din mai multe țări din Europa Centrală și de Est. După 1990, a devenit o societate pe acțiuni, iar 9 ani mai târziu s-a transformat într-o companie cu capital integral privat.
În prezent, Mecanica Ceahlău se află în portofoliul SIF Moldova, fiind listată la Bursa de Valori București sub simbol bursier MECF.

www.mecanicaceahlau.ro

 

Laura Șerban, CEO Mecanica Ceahlău: "Procesul de investiții început în 2014 pentru dezvoltarea companiei, a vizibilității și a prezenței sale în rândul clienților este o strategie cu rezultate pozitive și continuăm să mergem în această direcție"

 

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 22 (183) din 15-31 decembrie 2016

 

Vizualizat: 487 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?