Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Maxxum 115, de meserie fermier

Publicat: 08 mai 2019 - 10:30
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Indiferent dacă sunteţi fermier sau antreprenor, ştim că vă mândriţi cu ceea ce faceţi şi cu imaginea afacerii dumneavoastră. Aşa cum cunoaştem toţi, lucrurile foarte bine făcute, exploatate an după an, vor oferi întotdeauna cel mai ridicat potenţial de afacere prosperă, contribuind inclusiv la o imagine etalon în rândurile dezvoltatorilor agricoli. Ca atare, inginerii Case IH au proiectat tractoare care să satisfacă toate segmentele de fermieri, până şi de pe cele mai pretenţioase nişe de piaţă.

Maxxum 115 este alegerea ideală pentru cei care caută un pachet de putere şi versatilitate, ce combină perfect mediul de lucru suprem pentru operator cu tehnologia de ultimă generaţie. Maxxum este lider pe segmentul lui de piaţă atunci când vine vorba de productivitate şi de rentabilitatea maximă a investiţiei.

Maxxum 115Click pe poza pentru galerie!

Un tractor universal şi popular
Dar, să începem cu filosofia acestui tractor. În primul rand, Maxxum este un tractor universal pentru că se pretează la cele mai multe tipuri de lucrări agricole. Să ne amintim că noi, românii, obişnuiam să spunem cândva despre tractorul românesc UTB că este„bun la toate”. În realitate, aceasta nu era decât o formă superficială de a descrie această maşină „veterană”, date fiind lipsa de putere pentru anumite lucrări sau lipsa de fineţuri hidraulice. Expus în antiteză cu satisfacţiile limitate oferite de batrânul UTB, din orice punct de vedere vrei să priveşti tractorul clasic Maxxum 115, acesta are absolut tot ce este necesar pentru lucrările agricole simple. Acest model beneficiază de cea mai simplă structură din toată gama Maxxum.
Astfel, tractorul Maxxum 115 este popular datorită puterii surprinzătoare, care poate ajunge pânăla 145 de CP cu tot cu „boost”. Puterea sa nominală de 115 CP poate dezvolta în exploatare până la 125 CP. Ca atare, acest tractor oferă în orice aplicaţie în care este angajat 10 CP peste ceea ce scrie pe bonetă, iar dacă lucrează în aplicaţii cu priza de putere, aplicaţii de transport, de viteză înaltă, beneficiază de „boost”-ul care oferă 20 CP în plus. Aşadar, pornind de la 115 CP nominală, dezvoltă încă 10 CP putere maximă şi adaugă încă 20 CP pentru un potenţial maxim de 145 CP. Să ne reamintim că „boost”-ul este disponibil, pe de o parte, când avem aplicaţii mobile cu priza de putere. Pe de altă parte, acesta este disponibil pentru transport de înaltă viteză (peste viteza a 13-a, peste 20 km/h, se activează „boost”-ul şi rămâne funcţional).

„Bun la toate” şi în fermele zootehnice
În ceea ce priveşte rafinamentele electronice, acest tractor are un sistem foarte simplu de repetări manevre la cap de linie. Altfel spus, prin apăsarea unui singur buton, poţi să ridici tiranţii şi poţi să-i cobori, mai ales când ai un utilaj tractat relativ simplu de controlat. În afară de acest lucru, poate fi echipat cu tiranţi pe faţă, poate fi echipat cu pregătire pentru încărcător frontal, cu un joystick adecvat pentru distribuitoarele mecanice de la încărcător, iar când vorbim despre dotarea hidraulică, acesta are o pompă hidraulică cu angrenaje care livrează până la 86 de litri/min. În esenţă, este tractorul pe care îţi doreşti să-l exploatezi cu un încărcător frontal, la o fermă de animale, unde este „bun la toate”. Acest lucru se datorează faptului că nu este foarte mare şi intră în toate fermele specifice României. De asemenea, i se poate ataşa un distribuitor de nutreţuri şi poate efectua toate lucrările din interiorul şi din exteriorul fermei.
Datorită utilizării tehnologiei SCR, am reuşit să reducem consumul de carburant al motoarelor acestor tipuri de tractoare, precum şi nivelul emisiilor poluante. Reducerea emisiilor prin procesul de post-combustie şi injectarea directă de soluţie AdBlue în sistemul de evacuare permit proiectarea eficientă a unor tipuri de motoare care să furnizeze o putere mai mare şi să consume mai puţin carburant. Acest lucru sporeşte foarte mult randamentul de lucru al motoarelor. Sistemele şi tehnologiile avansate de care beneficiază tractoarele din seria Maxxum şi-au dovedit deja eficienţa şi fiabilitatea pe tractoarele din seria Puma, Magnum şi Steiger/Quadtrac.

Transmisia continuă Case IH
Din punct de vedere al transmisiei, Maxxum CVX beneficiază de tot rafinamentul specific transmisiei continue Case IH, cum ar fi avantajul controlului activ al vitezei zero. De exemplu, între motor şi roţi nu există nici o întrerupere a tracţiunii, dar viteza este zero. Acest lucru este minunat în momentul în care urcaţi pe un deal şi vă opriţi, tractorul nu se mişcă înapoi, sau când plecaţi de la 0 km/h de pe deal, din nou tractorul nu alunecă în spate în momentul în care începeţi să apăsaţi pedala de acceleraţie. În acel moment, tractorul pleacă pur şi simplu lin la deal. Acesta este un avantaj fundamental pe care foarte mulţi dintre producătorii de tehnică similară nu-l oferă agricultorilor. Pe de altă parte, avantajul tipic pentru o transmisie continuă este că poţi să mergi cu aproape orice turaţie a motorului la aproape orice viteză la sol. Dacă este echipat cu o freză pentru zăpadă pe tiranţii din faţă, atunci poţi varia cât doreşti de fin viteza la sol, în funcţie de materialul de îndepărtat din faţa tractorului şi nu mai trebuie să fii tot timpul cu mâna pe schimbătorul de viteze şi cu piciorul fie pe ambreiaj, fie pe frână.
Pe de altă parte, instalaţia clasică AFS AccuGuide este disponibilă pe orice tractor Case IH de la Maxxum CVX în sus. Se poate opta pentru scaunul cu spătar „Dual Motion”, care reprezintă vârful tehnologic în materie de confort (nu există pe piaţă un alt scaun care să reducă până la peste 60% din vibraţiile care ajung la podeaua cabinei). De asemenea, pachetul de iluminare cu până la 14 lumini de lucru se bazează pe leduri, ceea ce înseamnă că nu avem nevoie să ataşăm un generator de 5 Kw ca să alimentăm toată instalaţia electrică. În plus, cabina este una dintre cele mai puţin zgomotoase de pe piaţă, certificată la 69 de decibeli.
Modelele Maxxum sunt dotate cu specificaţii cuprinzătoare potrivit oricărui etalon, asigurând nivelul tehnologic necesar pentru a satisface exigenţele zilelor noastre. Aceste maşini simple, uşor de utilizat, reprezintă o investiţie în care se acordă atenţie costurilor, însă capacitatea lor de a vă ajuta să terminaţi treaba este identică cu cea a altor modele din gamă.

Bogdan CONSTANTIN
PR & Communication Specialist
Titan Machinery România


EXTREM DE UTIL ÎN VERSIUNEA DE BAZĂ
Dacă facem un pas mai sus în materie de specificaţii şi nivel de complexitate, fără îndoială, tractorul Maxxum-ul CVX este „crema cremelor” din toate punctele de vedere. Cel mai important aspect, fie că ne referim la Maxxum CVX 115 sau la oricare altă versiune de putere din această gamă, este faptul că îl poţi exploata ca pe o masă extensibilă, atat cât este nevoie la un moment dat. Cu alte cuvinte, la capătul dur al spectrului, ai posibilitatea să nu echipezi Maxxum CVX nici cu ecran AFS, nici cu instalaţie de navigaţie prin satelit, ci să exploatezi doar versiunea lui de bază. În această versiune, beneficiezi de minim trei distribuitoare hidraulice pe spate şi două sau trei distribuitoare hidraulice centrale, poţi să ai pregătirea pentru încărcător frontal şi poţi avea inclusiv tiranţii pe faţă cu sistem de management al acestora.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 6/233 (ediţia 1-14 aprilie 2019)

Vizualizat: 1274 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?