Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Massey Ferguson eXperience Tour România

Publicat: 01 iulie 2022 - 12:46
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Caravana Massey Ferguson eXperience Tour 2022 a adus în fața fermierilor cele mai recente noutăți ale producătorului de mașini agricole, al căror unic distribuitor în România este Sigma CVM, parte a Grupului Saracakis.

Timp de patru zile, în perioada 17-20 mai, în spațiul expozițional din cadrul USAMVB Timișoara, fermieri din vestul țării, dar și studenți au participat la prezentările și jocurile cu premii organizate de echipa Sigma CVM România și au putut testa tractoarele și utilajele Massey Ferguson.

 Massey Ferguson eXperience Tour România1_b


PARADA TRACTOARELOR ȘI COMBINELOR MASSEY FERGUSON


Alexandru ANTONESEI, brand manager Massey Ferguson în cadrul Sigma CVM România, a prezentat tractoarele și combinele care au defilat prin fața fermierilor:

Tractorul MF 5710 M Dyna 4, cu motor Agco Power de 105 CP, în 4 cilindri, de ultimă generație;

Tractorul MF 5711 M din gama Global, de 115 CP, cu o presa de baloți MF 4160 U cu cameră variabilă, cu care se pot face baloți de la 90 cm la 160 cm;

Tractorul MF 5S.135, desemnat recent Tractorul Anului în Spania, la categoria 101-200 CP. Este un tractor complet nou, cu vizibilitate mărită către partea frontală, datorită formei capotei;

Tractorul MF 6S.145, cu același design ca și modelul 5S, este singurul tractor din piață cu motor în 4 cilindri care ajunge la 200 CP, special proiectat pentru fermele zootehnice, unde este nevoie de o putere cât mai mare și de o rază de întoarcere mică. Tractorul prezentat are 145 CP și transmisie Dyna VT, iar capacitatea de ridicare este de maximum 9.600 kg la capătul tirantului;

Tractorul MF 7S.210din gama de 155-210 CP, cu motor de 6,6 litri în 6 cilindri, transmisie Dyna 6, cu 4 game de viteze și 6 trepte în fiecare gamă;

 

Massey Ferguson eXperience Tour România2_b


Tractorul MF 8S.265, desemnat Tractorul Anului pentru al doilea an consecutiv, echipat cu motor AGCO Power de 7,4 litri, transmisie Dyna 7 cu 28x28 viteze. Cabina are 3,4 mc și suprafață vitrată de 6,6 mp;

Tractorul MF 8740S, vârful de lance al tractoarelor Massey Ferguson, cu transmisie Dyna VT, motor AGCO Power de 8,4 litri, din gama de 270-400 CP, echipat cu tiranți frontali cu capacitate de ridicare de 5 tone și greutate monobloc de 2.300 kg. În standard, este echipat cu 5 cuple hidraulice, dar opțional pot fi chiar 6 cuple.

Încărcătorul telescopic TH 8043 poate ridica 4,3 tone, iar brațul se extinde până la 8 m înălțime. Cabina este rotunjită și nu mai are stâlpul din colț în partea din spate, pentru ca operatorul să aibă vizibilitate în punctele moarte.

Combina MF 7360 Beta AL4, special proiectată pentru lucru în condiții de pantă, lansată în 2021 și prezentată în premieră în România la Agraria, poate lucra în condiții de pantă de până la 38 grade stânga/dreapta, are 35 grade compensare pe puntea spate și 10 grade compensare pe puntea față. Astfel, combina va sta în permanență dreaptă și va eficientiza pierderile, corpurile străine și procentul de boabe sparte. Este echipată cu Motor AGCO Power de 306 CP, buncăr de 8.500 litri și viteză de descărcare de 105 litri/secundă. Combinele Massey Ferguson pot fi cu 5 sau 6 căișori, de la 175 CP, și heder de 4,8 m până la 647 CP, de tip axial, cu heder de 12 m;

Combina Ideal 9 Tcu heder Powerflow de 12,2 m, are performanțe considerabile în România: la porumb a obținut un consum de 0,8 l pe tona recoltată, iar la cereale păioase, 1,5-1,9 litri pe tonă, în funcție de cultură și de tocător. Buncărul este de 17.800 litri și viteza de descărcare de 210 l/secundă. Combina Ideal poate fi dotată cu șenile sau cu roți.

 Massey Ferguson eXperience Tour România3_b


PIESE DE SCHIMB, DE PE O ZI PE ALTA


În prezent, Sigma România are 7 centre cu depozite de piese de schimb și service și 30 de tehnicieni. Din iunie, vor fi centre active și în județele Timiș și Cluj, iar până la finalul acestui an, și la Satu Mare.

Transferul pieselor de schimb între punctele de lucru se face de pe o zi pe alta. La fel de puțin durează și livrarea pieselor din depozitul AGCO din Europa.

Prin depozitele de piese de schimb, fermierii pot achiziționa și o gamă largă de accesorii - pentru lestare, habitaclu, electronice, hidraulice și apărători. Pentru roțile tehnologice, garanția oferită este de 5 ani.

De asemenea, fermierii au opțiunea de a alege piese Reman (remanufacurate), cu garanție cel puțin la fel de mare ca piesele noi. De exemplu, pentru un motor din categoria Reman, garanția este de trei ani.

 Massey Ferguson eXperience Tour România4_b


PROGRAME SPECIALE PENTRU FERMIERI


MF Always Running: În momentul în care un utilaj stă în service mai mult de o săptămână, acesta poate fi înlocuit provizoriu, pentru a diminua pierderile cauzate de staționarea în zona de service.

MF Harvest Promise: Pentru combinele aflate în primii trei ani de garanție, în cazul în care combina staționează în service din cauză că nu există o piesă pe stoc și aceasta nu poate fi livrată în 24 de ore, compania Sigma poate închiria o combină sau poate aduce un prestator de servicii care să continue recoltatul, astfel încât pierderea pentru fermier să fie cât mai mică.

 

DOBÂNZI FIXE, DE LA ZERO LA 1,99%


Pentru achiziția de tractoare, combine și încărcătoare frontale, prin parteneriatele dintre Sigma România și partenerii finanțatori, fermierii vor plăti o dobândă fixă între 1,89 și 1,99% pentru contractele de leasing sau credit pe maximum 7 ani, cu două rate anuale.

Pentru achiziția de implemente - hedere, pluguri, semănători, grape, mașini de erbicidat și fertilizat - dobânda este zero pentru contractele pe 24 de luni, 0,99% pe 4 ani și 1,99% pentru achizițiile care durează 5 ani, cu avans de 10% și două rate anuale.

 

 

un articol de

VIOLETA MÂȚ

Vizualizat: 892 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?