Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Mașinile utilitare Gator: compacte, tradiționale, performante

Publicat: 08 mai 2016 - 18:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

John Deere deține la ora actuală cea mai mare gamă de vehicule utilitare, ce răspund diferitelor cerințe ale utilizatorilor. În primul rând sunt practice, pot să lucreze pe drumurile pline de noroi sau pe pante imposibil de urcat, fără a crea vreun disconfort operatorului. Un alt avantaj este pornirea ușoară chiar și la temperaturi extreme. 

Click pe poza pentru galerie!

Recent, studenții de la specializarea "Protecția plantelor", ai Facultății de Agricultură din Timișoara, au văzut în funcțiune mașinile utilitare John Deere, cu prilejul unei vizite de studiu la sediul IPSO Agricultura din Timișoara. 

La ora actuală, cu peste 500.000 de unități comercializate, vehiculele utilitare John Deere și-au câștigat pe drept atributele de durabilitate și fiabilitate de neegalat.

Mașinile Gator sunt realizate în trei variante, și anume: seria Compactă, gama Tradițională și seria pentru Performanțe Înalte. 

 

Seria Compact - ideală în spațiile înguste

Mașinile compacte sunt recomandate pentru lucrul în spații înguste, cum ar fi parcuri și grădini zoologice. Ele sunt de neegalat la gestionarea virajelor pe poteci înguste sau la deplasările printre arbuști și tufișuri. Vehiculele se fabrică în varianta pe benzină. 

Mașina compactă Gator CX 4x2 este dotată cu motor într-un cilindru, cu capacitatea cilindrică de 286 cmc, puterea motorului este de 9,5 CP, viteza este cuprinsă între 0 și 24 km/h, iar sarcină utilă este de 363 kg.

 

Seria Gator Tradițional - presiune mică la sol

Modelele acestei serii sunt special realizate pentru lucrul pe gazonul bine întreținut. Mașinile includ o mare varietate de opțiuni în ceea ce privește motorul, acesta din urmă putând fi pe benzină, motorină sau chiar electric. 

Complet încărcate, mașinile din seria Gator Tradițional aplică o presiune la sol de numai 0,53 kg/cmc (7 psi), mai puțin decât piciorul unui om. Modelele funcționale pe benzină sunt Gator TS 4x2, Gator TX 4x2 și Gator TX Turf 4x2; Gator TE 4x2 are motor electric, iar modelul pe motorină este Gator TH 6x4. 

Mașina tradițională Gator TS 4x2 este dotată cu un motor într-un cilindru, cu capacitatea cilindrică de 350 cmc, puterea motorului este de 9,5 CP, viteza este de 0-32 km/h, iar sarcina utilă este de 408 kg. 

Gator TX 4x2 este prevăzut cu motor în doi cilindri, cu capacitatea cilindrică de 675 cmc, puterea motorului este de 17 CP, viteza este cuprinsă între 0 și 32 km/h, iar sarcina utilă este de 454 kg. 

Mașina tradițională Gator TX Turf 4x2 are un motor într-un cilindru, cu capacitatea cilindrică de 401 cmc, puterea motorului este de 11 CP, viteza atinge 0-25 km/h, iar sarcina utilă este de 454 kg. 

Modelul Gator TE 4x2, cu motor electric de 48 V, atinge viteze de 0-25 km/h, iar sarcina utilă este de 409 kg. 

Gator TH 6 x 4 are motorul cu trei cilindri, o capacitate cilindrică de 854 cmc, puterea motorului este de 21 CP, viteza este cuprinsă între 0 și 32 km/h, iar sarcina utilă este de 726 kg. 

 

Performanțe înalte pe terenuri accidentate

Seria Performanțe Înalte este concepută pentru a îndeplini cerințele de funcționare pe terenuri accidentate (poteci, drumuri de pământ etc.). Mașinile sunt echipate cu tracțiune integrală stabilă și cu suspensie lină. Există un singur model, Gator HPX 4x4, în varianta pe motorină.

Mașina Gator TX Turf are frâne cu disc pe toate roțile. Variantele Gator TX 4x2 și Gator TX Turf 4x2 dispun de suspensie pe toate cel patru roți. La varianta cu motor electric, Gator TE  x2, gradul de emisii este zero, iar operarea electrică este silențioasă. La această variantă se poate opta și pentru omologare rutieră. 

Mașina cu motor electric este ideală pentru zonele în care vrem să protejam mediul înconjurător. Cei care au terenuri de golf aleg sută la sută o astfel de mașină. 

Varianta Gator HPX 4x4 este dotată cu un cadru hidroformat.

Mașinile utilitare Gator sunt sigure și de încredere chiar și la cele mai dificile sarcini.

Mașina pentru performanțe înalte Gator HPX 4x4 este dotată cu un motor cu trei cilindri, cu capacitatea cilindrică de 854 cmc, puterea motorului este de 21 CP, viteza maximă e de 40 km/h, iar sarcina utilă este de 635 kg. În general, aceste mașini sunt dotate cu o benă Deluxe.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.8(169) 1 - 14 mai 2016

 

Vizualizat: 639 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!