BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Maşini de stropit de la Tehnofavorit Bonţida

Publicat: 15 februarie 2012 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Combaterea bolilor şi dăunătorilor în plantaţiile pomi-viticole, dar şi a buruienilor din culturile agricole, se face în proporţie de 90% cu maşini de stropit. Doar o mică parte a tratamentelor se efectuează cu alte echipamente cum ar fi maşini de tratat seminţe sau de prăfuit (aplicarea sulfului în vie)

Click pe poza pentru galerie!

Gama diversificată a maşinilor de erbicidat în culturile de câmp şi a celor de stropit în vii şi livezi produse de societatea Tehnofavorit S.A. Bonţida poate acoperi nevoile oricărui tip de exploataţie agricolă.

Utilajele se caracterizează prin fiabialitate ridicată, randament optim şi un preţ de cost accesibil. Compania este certificată ISO 9001 şi toate utilajele produse respectă normele UE şi cele specifice României. La fel de important este şi service-ul prompt şi profesionist.

 

Maşini de erbicidat

• În categoria maşinilor tractate intră utilajele:

- MET 2000 - 2500 - 3000 ALTIS R, dotat cu bazin de 2000, 2500 sau 3000 litri, productivitatea fiind de 45-110 ha/schimb; bazin de cu curăţat instalaţia şi de spălat pe mâini; rampă de 18, 21, 24 m; deschiderea, închiderea, ridicarea şi orizontalizarea se realizează hidraulic prin comandă din cabina tractorului; ecartament reglabil al maşinii (1,6-2,2 m); înălţimea de ridicare maximă a rampei de 2 m; mixer pentru erbicide lichide şi granulate; marcator cu spumă montat pe capetele rampei; amortizarea pneumatică a rampei la şocuri; duze antivânt IDK Lechler pentru a micşora deriva.

Opţional, maşina poate fi dotată cu calculator de bord pentru menţinerea constantă a dozei de erbicid la hectar corelată cu viteza de deplasare.

- MET 1500 R are bazin de 1500 litri; rampa de 12,15,18 m; deschiderea, închiderea şi orizontalizarea se realizează manual, iar ridicarea se face hidraulic prin comandă din cabina tractorului; înălţimea de ridicare a rampei este de 1,5 m;

• Echipamentele de erbicidat purtate, precum EEP 300, 400, 500, 600, 800, 1000 R, au bazin cu capacitatea de 300, 400, 500, 600, 800 şi 1000 litri; rampa de 8,12,15 m; opţional pot fi dotate cu sistem de ridicare şi orizontalizare a rampei acţionate manual.

 

Maşini de stropit în vii şi livezi

Atomizoarele de 300, 400, 500, 1000 şi 1500 l pot fi:

- purtate, dotate cu bazin de 300, 400 şi 500 litri; ventilator cu diametrul de 500 mm şi un debit de aer de 24.000-26.000 mc/h; cantitatea de soluţie: pentru duza de 1,0, piesa de turbionare oarbă şi presiune de lucru de 10 bar, debitul este de 8,2 l/min; pentru duza de 1,5, piesa de turbionare de 1,0 şi presiune de lucru la 10 bar, debitul este de 27,2 l/min.

- tractate -  capacitate bazin: 1000 şi 1500 litri; diametru ventilator: 800 mm şi un debit de aer de 30.000-35.000 mc/h; cantitatea de soluţie: pentru duza de 1,0, piesa de turbionare oarbă şi presiune de lucru 10 bar - debitul e 12,3 l/min; pentru duza de 1,5, piesa de turbionare de 1,0 şi presiune de lucru 10 bar, debitul este 40,7 l/min. Pentru cele tractate există şi varianta cu ventilator cu deflector şi 7+7 corpuri de pulverizare.

La cerere, atomizoarele se pot dota cu sistem de detectare a frunzelor, care pulverizează doar atunci când sesizează prezenţa frunzelor. Acestea permit obţinerea unei pulverizări omogene pe toată suprafaţa plantei, fluxuri de aer simetrice şi o mai bună acoperire cu soluţie şi pe spatele frunzelor.

 

Noutăţi: MET 4000 R 28

În cursul acestui an, Tehnofavorit introduce în fabricaţia de serie maşina de erbicidat MET 4000 R 28 cu o capacitate a bazinului de 4000 l şi o lăţime a rampei de 28 m. Utilajul va fi dotat cu sisteme suplimentare de amortizare pentru reducerea oscilaţiilor rampei şi pentru condiţii bune de lucru şi pe terenuri cu multe denivelări.

Maşinile realizate de Tehnofavorit sunt dotate cu duze de calitate superioară produse de firma germană Lechler, realizate atât din material plastic, cât şi cu inserţie de ceramică, acestea din urmă fiind mult mai rezistente în timp la soluţiile chimice, cu o durată de viaţă net superioară celor din plastic.


TIPURI DE MAŞINI DE STROPIT

Maşinile de tip purtat pe tiranţii instalaţiei hidraulice a tractorului de uz general se folosesc cel mai frecvent în culturile de câmp. Capacitatea rezervorului e cuprinsă între 300 şi 1500 l - cantitate de lichid suficientă pentru stropirea unei suprafeţe de 1 - 5 - 7 ha la o singură umplere.

Maşinile de tip montat pe şasiuri autopropulsate - mai puţin răspândite - sunt concepute numai pentru un anumit tip de şasiu şi nu pot fi utilizate în agregat cu tractoarele de uz general.

Maşinile tractate se folosesc cu precădere în fermele mari şi se deosebesc de cele purtate prin faptul că au tren de rulare (axă cu roţi) propriu. Maşinile sunt de mare capacitate (rezervor de 2500-6000 l), au productivitate mare, lăţimea de lucru fiind de 20-48 m.
Maşinile de stropit autopropulsate se utilizează tot pe suprafeţe mari, mai ales de prestatorii de servicii.

Utilajele posedă tren de rulare şi motor propriu pentru acţionarea echipamentului de stropit şi pentru deplasarea pe teren. Productivitatea e mare, comparabilă cu cea a maşinilor tractate, având parametri constructivi asemănători.

Maşinile dotate cu rampe prevăzute cu ventilatoare se utilizează în plantaţiile viti-pomicole şi realizează un curent de aer ce transportă jetul de picături la distanţe mari (stropiri \"cu jet purtat\"), până în vârful coroanei pomilor sau în masa vegetală a culturii.

Vizualizat: 3415 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?