Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Maşini de erbicidat Berthoud

Publicat: 26 martie 2009 - 19:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
În mod cert, erbicidarea are o deosebită importanţă, deoarece, de cele mai multe ori, această operaţiune nu mai poate fi refăcută, în cazul în care am făcut greşeli tehnologice. Într-adevăr, materialele folosite pentru erbicidare sunt foarte scumpe, prin urmare este importantă folosirea cât mai raţională a acestora.

Click pe poza pentru galerie!

Se întâmplă uneori ca şi cantitatea optimă pe care vrem să o pulverizăm pe un anumit teren să nu fie cea calculată de noi, producându-se astfel o erbicidare imprecisă. Pentru evitarea acestui fenomen sunt necesare reglaje care se pot efectua în două moduri:

- reglaj manual: determinarea cantităţii pe hectar în funcţie de mărimea diuzelor, presiune şi viteza de deplasare;

- reglaj automat.

Firma Munax din Timişoara comercializează maşini de erbicidat Berthoud care asigură trei moduri de reglare a cantităţii de material pulverizat: reglaj GDA cu pompă, sistem Volux DPA cu piston şi sistem DP Tronic cu pompă centrifugală.


Reglaj GDA cu pompă, cu piston Gama


Pompa Gama are trei pistoane (130, respectiv 160 litri/min.) şi la orice gamă de presiune asigură o capacitate de 100%, prin urmare şi un reglaj foarte bun.

Se poate utiliza pentru toate substanţele care se găsesc în comerţ la ora actuală, inclusiv pentru nitrosol. Cunoscând cantitatea optimă pe hectar, sistemul GDA, în funcţie de mărimea diuzelor, presiune şi viteza de deplasare, reglează cu un procent de 100% substanţa spre rampă şi înapoi în bazin. Dacă se lucrează cu atenţie, reglajul va fi perfect. Acest reglaj este mecanic şi nu necesită întreţinere. Sistemul se foloseşte pentru modelele Progress, Force şi Racer.


Sistem Volux DPA cu piston

Se aplică la maşinile de erbicidat tractate. Pompa, cu două pistoane şi două sensuri de acţionare, are o capacitate de 240 litri/min., respectiv 320 litri/min., şi este acţionată de roata de sprijin a maşinii.

Pulverizarea este realizată cu ajutorul a două reductoare, unul direct, iar celălalt cu raport de transmisie redusă. Se poate aplica atât pentru nitrosol, cât şi pentru alte substanţe. Reglarea cantităţii se face direct pe pompă, prin schimbarea cursei pistonului. Cantitatea pulverizată pe hectar nu este influenţată nici de turaţia motorului, nici de schimbarea vitezei de deplasare.

Acest sistem este apreciat foarte mult de către clienţii care beneficiază deja de maşinile Berthoud Racer şi Major. La aceste tipuri, pompa centrifugală Renson, prin intermediul prizei de forţă, asigură umplerea rezervorului, spălarea acestuia, amestecarea soluţiei, atunci când maşina stă pe loc. Chiar şi în caz de defectare a pompei Volux, erbicidarea se poate executa.


Sistem DP Tronic cu pompă centrifugală Delta

Pompa centrifugală Delta este de capacitate mare, în două trepte, care funcţionează fară rezonanţă. Turbina, în două trepte, asigură o presiune de 7 bari, permiţând erbicidarea prin diuze, cu absorbţie de aer. Se poate aplica atât nitrosol cât şi erbicidare prin emulsie.

Cantitatea pulverizată pe hectar este reglată electronic, pe bază de presiune. Datorită folosirii acestui sistem de reglaj, nu vom găsi niciodată parcele neerbicidate sau supraerbicidate. Acest sistem se foloseşte la variantele Racer, Major şi Boxer (autopropulsat).


MAŞINI DE ERBICIDAT

Firma Berthoud produce maşini de erbicidat de peste o sută de ani. Firma Munax din Timişoara vă oferă, la preţuri foarte avantajoase, de pe stoc, maşini de tip Major 3200/30 m, respectiv Racer 3200/24 m, în limita stocului disponibil.

Vizualizat: 1816 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?