Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Maşini de bilonat, întins folie şi plantat

Publicat: 29 mai 2009 - 00:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten
Păstrarea tradiţiei, inovaţiile, studiul pieţei, perfecţionarea tehnologică sunt valorile strategice ale firmei Alfa-Gép Kft, valabile şi în domeniul utilajelor pentru legumicultură. Firma comercializează de peste 11 ani maşini destinate legumiculturii, produse în Italia şi Ungaria, oferind cele mai noi soluţii tehnice, pentru toate categoriile de cumpărători.

Click pe poza pentru galerie!

De la pregătirea terenului...

Gama de utilaje oferite de Alfa-Gép acoperă toate etapele tehnologice ale culturilor legumicole de câmp, fiind garanţia obţinerii unor recolte de calitate.

În ordine tehnologică, maşina de mărunţit şi bilonat Fedele Mixer, realizează concomitent mărunţirea şi afânarea solului, precum şi profilarea bilonului. Cuţitele speciale dispuse după o spirală pe axul rotorului mărunţesc solul, realizând un pat germinativ uniform şi cu o foarte bună permeabilitate.

Maşina poate fi echipată şi cu un sistem de acţionare cu hidromotor, pentru obţinerea unui pat germinativ bine structurat, aerisit, ideal pentru dezvoltarea rapidă a răsadurilor plantate. Opţional, putem utila maşina şi cu dozatoare de îngrăşăminte chimice şi/sau insecticide.

Pe lângă toate acestea, prin intermediul sistemului pe prindere posterior, putem ataşa utilajul de întins folie şi bandă picurătoare FF-1400, realizând la o singură trecere şi întinderea foliei de protecţie pe sol. Prin aceasta, asigurăm o temperatură optimă dezvoltării răsadurilor plantate pe folie, limităm dezvoltarea buruienilor şi menţinem umiditatea în sol.

Prin banda picurătoare întinsă sub folie, asigurăm necesarul de apă şi substanţe nutritive. Terenul astfel pregătit este gata pentru plantarea răsadurilor de legume.


... până la plantare

Maşinile de plantat cu pahar - Max, cu cleme - Ten, Plant şi cu dozatoare rotative- Fast, realizează plantarea răsadurilor la fir sau la cub nutritiv pe teren liber sau acoperit cu folie de protecţie. Maşinile Fedele asigură plantarea perfect verticală a răsadurilor, la o distanţă constantă între rânduri şi între plante pe rând, cu un randament optim.

Maşina de plantat cu pahar perforator MAX este o maşină semiautomată, purtată în tiranţii tractorului, destinată plantării răsadurilor atât în spaţiu protejat, cât şi în câmp liber, chiar şi pe teren acoperit cu folie de protecţie. Se poate cupla cu maşina de întins folie, efectuând astfel, la o singură trecere, întinderea foliei, a benzii picurătoare şi plantarea.

Distanţa între plante pe rând este reglabilă, între 15 şi 162 cm, în funcţie de numărul paharelor perforatoare, iar distanţa între rânduri se poate regla între 35 şi 144 cm. Productivitatea este de maxim 3000 plante/oră/rând.

Maşinile de plantat cu cleme Ten şi Plant sunt semiautomate, purtate, destinate plantării răsadurilor la fir liber sau la cub nutritiv cu diametru mic. Răsadurile sunt aşezate de către operatori între clemele de prindere ale maşinii, fiind apoi strânse fin între acestea, conduse şi fixate în sol, la distanţă şi adâncime reglabilă.

Distanţa între plante pe rând se poate regla între 13 şi 77 cm, iar distanţa între rânduri între 50 şi 120 cm. Productivitatea este de 2000 plante/oră/rând. La nevoie, se poate face o comandă specială, pentru varianta cu distanţa între rânduri de min. 25 cm.

Maşinile de plantat Fast sunt destinate plantării răsadurilor în cub nutritiv, pe teren liber. Dozatoarele rotative orizontale, acţionate de către roţile de sprijin, fac posibilă şi plantarea răsadurilor cu frunze mai mari (roşii, varză). Distanţa între plante pe rând este reglabilă între 9 şi 83 cm, iar distanţa dintre rânduri porneşte de la min. 35 cm.

Productivitatea maşinii este de max. 5500 plante/oră/rând. Roţile de tasare speciale, de diametru mare, asigură fixarea perfectă a răsadurilor după plantare.


Echipare opţională

Toate maşinile de plantat pot fi echipate la cerere şi cu marcatoare, dozatoare de îngrăşăminte şi insecticide, precum şi cu dozatoare de apă.De asemenea, oferim şi o gamă largă de folii speciale cu protecţie UV şi benzi picurătoare.


MAŞINI DE ÎNTINS ŞI ADUNAT FOLIE

AFF-1000: maşina de întins tunel

Cu ajutorul acestei maşini se pot întinde trei dimensiuni de tunel de protecţie din folie, pe arce de metal, lemn sau plastic. Fixarea arcelor în sol se face cu un sistem de presare pneumatic. După întinderea foliei-tunel, aceasta este fixată în sol prin acoperire, cu ajutorul discurilor antrenate hidraulic.

FFSZ-1000: maşina de adunat folie

La această maşină, operatorul poate regla continuu turaţia tobei de înfăşurare, în funcţie de viteza tractorului, grosimea şi greutatea foliei sau a tunelului. Se poate folosi şi la adunatul benzii picurătoare, comandând un tambur special.

Logo Alfa GepClick pe poza pentru galerie!

Hungary, 5600 Békéscsaba, Szarvasi út 84.
Tel: 0036 66 447 909, RO: 0744 700 372;
Fax: 0036 66 449 434
Web: Logo Agro MechClick pe poza pentru galerie!

ALFA-AGROMECH SRL
Loc. Vărşand nr. 126 jud. Arad
Tel: 0744 700 372;
Web: www.alfa-gep.hu


Vizualizat: 2434 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?