Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Maşina de erbicidat Berthoud Tracker

Publicat: 15 martie 2012 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Considerată „piesa de rezistenţă” a producătorului francez de maşini şi instalaţii de erbicidat Berthoud, maşina tractată Berthoud Tracker are o capacitate a rezervorului de 3.200 litri. Aceasta este propunerea noastră pentru primăvara 2012, în urma solicitării clienţilor noştri

Click pe poza pentru galerie!

La producerea utilajelor de erbicidat Berthoud Tracker „fiabilitatea” este cuvântul cheie, fiind considerate foarte precise în execuţie. Aceste calităţi combinate cu comoditatea comenzilor aplicabile de pe ecranul monitorului din cabina tractorului, ne fac să înţelegem de ce este cel mai popular utilaj de erbicidat din categoria sa.

Liniile fluide, formele rotunjite, echiparea performantă, acestea sunt semne distinctive, bazate pe brevete Berthoud: suspensia ACTIFLEX, stabilitatea rampei AXIALE şi pompa Berthoud.
Modelul Tracker are bazinul de 3.200 litri şi rampa Axiale de 24m SEH, cu control DPTronic. Este dotat cu pompă cu diafragma Comet BP 280 (280 l/min. - 20 bar), beneficiază de suspensiile Actiflex, de top, brevetate de Berthoud, cu control Berlogic.

Rampa este binecunoscuta Axiale, din oţel (cu suspensie în punct cu arc) cu ridicare şi blocare hidraulică, împărţită în 7 secţiuni, corector de unghi şi acţionare cu electrovalve, cu regularizare DPTronic (Berthoud, cu valva cu senzor de presiune).

De asemenea, regularizarea pulverizării va putea fi oferită şi în sistem DPA cu pompe Volux, la capacitate de 240 l/min. sau opţional 320 l/min. Rampele pot fi tip RLD între 18 -24 m şi Axiale între 24 -33 m.

Reglajele mecanice sunt de acelaşi nivel calitativ cu reglajele electronice comandate de un computer. Maşina de erbicidat Berthoud Tracker are un şasiu confecţionat din oţel sudat, acoperit cu vopsea rezistentă la coroziune, iar rezervorul principal este din polietilenă şi face faţă cu succes unor acţiuni mecanice moderate. Nu sunt probleme legate cu înfundarea şi colmatarea filtrelor din cauza desprinderii firelor de fibră de sticlă din pereţii rezervorului.

Robineţii de comandă sunt aşezaţi pe panoul de comandă Berlogic, care  pe lângă faptul că permite gruparea la un loc a comenzilor principale, asigură şi o protecţie, respectiv o etanşeitate bună, nepermiţând pătrunderea vaporilor de erbicide sau a prafului; cu doar 2 manete se operează 16 funcţii.


Avantajele controlului DPTronic

DPTronic cu sensor de presiune, de a doua generaţie, reglează fluxul spre rampă, în funcţie de viteza de deplasare şi de presiunea din rampă.

Avantaje: precizie mare (măsurări facute cât mai aproape de duză), dozaj şi presiune minimă asigurată permanent, fiecare duză poate fi închisă fără a schimba setările, controlul erbicidării şi a funcţiilor rampei, ajustarea volumului/ha, vizualizare permanentă a patru parametri (volum/ha, viteză, cantitatea de erbicid aplicată şi măsurarea presiunii), poate stoca date de la 10 parcele.

• Avantaje senzor de presiune: precizie mare, nu există blocaje, nu este nevoie de calibrarea returului, fiecare duză poate fi închisă fără a schimba setările.
• Avantaje DP Tronic: presiune de pornire instantă, presiune minimă asigurată în timpul stropirii, permite ajustarea dozajului în timpul aplicării, mentenanţă redusă.
• Avantajele monitorului DP Tronic: controlul aplicării şi a funcţiilor rampei, reglarea volumului/ha, afişează permanent cei 4 parametri principali ai stropirii.

 

Puntea Actiflex

O altă inovaţie tehnică utilizată de Berthoud la maşinile de erbicidat Tracker o reprezintă puntea ACTIFLEX, singura suspensie cu adevărat independentă de pe piaţă, care permite o amortizare a şocurilor utilizând arcuri mecanice. Acest sistem de amortizări nu depinde de condiţiile de muncă şi nici de sarcinile aplicate.

Asigură o viteză mare de deplasare, în condiţii sigure la transport şi de lucru. În cazul utilizării cadrelor axiale cu lăţimi de lucru între 24 şi 33 m, putem afirma că avem de-a face cu cel mai echilibrat utilaj.

În general, nu sunt înregistrate oscilaţii ale capetelor cadrelor, datorită sistemului modern de suspendare. Acest sistem permite echilibrarea cadrului de erbicidat pe orice tip de teren, atât cu denivelări, cât şi situat în pante alternate cu văi.

Opţional pe cadrele de erbicidat se pot monta şi echipamente radar (Total Control) care asigură menţinerea automată a înălţimii de lucru a cadrelor, la un nivel selectat de operator, evitând reglajele dese şi imprecise. Cu acest echipament radar, productivitatea muncii poate să crească cu 30 la sută.


Rampa Axiale

Rampa Axiale este montată pe pivotul central, în apropierea centrului de greutate. Balansul şi aliniamentul relativ la axă este realizat printr-un arc suplimentar montat între cadrul fix şi cadrul mobil. Vibraţiile sunt reduse de două amortizoare.

Rampa Axiale are un dispozitiv independent pentru reducerea oscilaţiei (efect anti-bici) pe fiecare braţ al rampei, acest sistem presează orizontal la accelerare şi frânare, în scopul reducerii oscilaţiilor. Plierea hidraulică independentă a secţiunilor rampei, corector de unghi în standard, suspensii pe amortizoare cu nitrogen şi plierea independentă a secţiunilor sunt oferite pe acest model propus de noi pentru piaţa românească.

Pe lângă acestea putem menţiona şi preechiparea pentru GPS în standard. Mai amintim linia duzelor din oţel inoxidabil, suportul pentru duze Quadrix şi protecţia bună a liniei duzelor datorită încadrării în structura rampei.

Vizualizat: 1350 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!