Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Maşina de erbicidat Berthoud Major

Publicat: 01 martie 2011 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Considerată „piesa de rezistenţă” a producătorului francez de maşini şi instalaţii de erbicidat Berthoud, maşina tractată Berthoud Major, are o capacitate a rezervorului de 3200 litri

Click pe poza pentru galerie!

La producerea utilajelor de erbicidat Berthoud Major „fiabilitatea” este cuvântul cheie, utilajele fiind considerate foarte precise în execuţie.

Pompa principală, cu pistoane de tip Volux, având un debit de 240 sau 320 litri/minut, este acţionată de la roata utilajului şi permite menţinerea distribuirii debitului prestabilit de erbicide la hectar, chiar şi fără utilizarea unui computer de bord, indiferent de viteza de înaintare a tractorului.

Calibrarea pompei în vederea obţinerii unei cantităţi dorite de erbicide pe hectar se poate realiza prin acţionarea unui multiplicator de turaţii, care are două trepte de reglare şi se recomandă în cazurile în care volumul fluxului de erbicide se reglează prin variaţia debitului pompei.

Aceste reglaje se pot efectua manual sau prin comenzi, de la pupitrul de comandă dispus în cabina tractorului. Comenzile electronice sunt opţionale şi sunt încorporate în sistemul de comandă Televolux.

Monitorul Berjust 2000 instalat în cabina tractorului, furnizează în permanenţă informaţii legate de: viteza de înaintare, cantitatea de erbicide administrată, suprafaţa totală de teren erbicidat.

Reglajele mecanice sunt de acelaşi nivel calitativ cu reglajele electronice, comandate de un computer.
Utilajul de erbicidat Berthoud Major dispune şi de o pompă de tip Renson, cu un debit de 500 litri/minut, care facilitează umplerea rezervorului principal şi spălarea instalaţiei de erbicidat.

Maşina de erbicidat Berthoud Major are un şasiu confecţionat din oţel sudat, acoperit cu vopsea rezistentă la coroziune, iar rezervorul principal este din polietilenă şi face faţă cu succes unor acţiuni mecanice moderate.

Robineţii de comandă sunt aşezaţi pe panoul de comandă Berlogic, care pe lângă faptul că permite gruparea la un loc a comenzilor principale, asigură şi o protecţie respectiv o etanşeitate bună, nepermiţând pătrunderea vaporilor de erbicide sau a prafului.


Dotări standard şi opţionale

Maşina de erbicidat Berthoud Major are în dotarea de bază majoritatea echipamentelor.
Indicatorul de nivel (denumit Nivelac) al conţinutului de lichid din rezervorul principal este cu acţionare electronică, pentru mărirea preciziei de citire a valorilor. Nivelac se comandă opţional, alături de indicatorul de nivel cu plutitor, care intră în dotarea de bază a utilajului şi se află montat la loc vizibil, în cabina tractorului.

Opţional, pe cadrele de erbicidat se pot monta şi echipamente radar, care asigură menţinerea automată a înălţimii de lucru a cadrelor, la un nivel selectat de operator, evitând reglajele dese şi imprecise. Cu echipamentul radar, productivitatea muncii creşte cu până la 30%.

 

PUNTEA ACTIFLEX

O altă inovaţie tehnică utilizată de Berthoud la maşinile de erbicidat Major o reprezintă puntea Actiflex, care permite o amortizare a şocurilor utilizând arcuri mecanice. Acest sistem de amortizare nu depinde de condiţiile de muncă şi nici de sarcinile aplicate. Asigură o viteză mare de deplasare, în condiţii sigure de transport şi de lucru în câmp.

În cazul utilizării cadrelor axiale cu lăţimi de lucru între 24 şi 32 metri, putem afirma că avem de-a face cu cel mai echilibrat utilaj. În general, nu sunt înregistrate oscilaţii ale capetelor cadrelor, datorită sistemului modern de suspendare. Acest sistem permite echilibrarea cadrului de erbicidat pe orice tip de teren.

Vizualizat: 1505 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!