Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Maşina de distribuit îngrăşăminte Berthoud Raptor 4200

Publicat: 23 octombrie 2013 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Compania Berthoud produce o gamă completă de utilaje de fertilizare - purtate, tractate şi autopropulsate. În acest articol, prezentăm maşina de distribuit îngrăşăminte lichide autopropulsată Berthoud Raptor 4200

Click pe poza pentru galerie!

Maşina tractată Berthoud Raptor are o capacitate a rezervorului de 4200 litri cu indicator de nivel plutitor, rezervor de apă curată pentru limpezire cu capacitate de 450 l şi rezervor pliabil hidraulic pentru amestecarea soluţiei. Maşina este dotată cu motor Deutz turbodiesel 240 CP, TIER4 cu 6 cilindri, cu suspensie pneumatică DUNLOP, cu patru amortizoare iar puntea din faţă are amortizor hidraulic.

 

Fiabilitate şi precizie

În producerea utilajelor de erbicidat Berthoud Raptor, fiabilitatea este cuvântul cheie, utilajele fiind considerate foarte precise în execuţie.

Tot ca o noutate la gama de utilaje Berthoud Raptor menţionăm reglarea automată a rampei la înclinare. Aceasta constă în reacţia automată la înclinare a rampei, datorită unor senzori cu ultrasunete montaţi pe fiecare braţ al rampei, şi transmiterea de comenzi automate din unitatea centrală de control, pentru corectarea înclinării.

 

Versiuni disponibile

• Versiunea “slant control” este adaptată pentru rampe mai mici de 27 m, fără geometrie variabilă şi pentru terenuri plane. Modelul dispune de doi senzori cu ultrasunete, montaţi pe fiecare braţ al rampei, care reacţionează la înclinare.

• Versiunea “total control” are, pe lângă cei doi senzori de pe fiecare braţ al rampei, şi unul central. Acest sistem dispune de “roll control”, care permite controlul mişcării suspensiilor fără a interfera cu acestea.
Pompa principală are pistoane de tip Volux pentru funcţionarea erbicidării, astfel că umplerea, amestecarea, reumplerea şi erbicidarea sunt asigurate de o pompă centrifugală bi- turbina, cu capacitate de 550 l/min la 3 bari.

Maşina de erbicidat Berthoud Raptor are un şasiu confecţionat din oţel sudat, acoperit cu vopsea rezistentă la coroziune, iar rezervorul principal este din polietilenă şi face faţă cu succes unor acţiuni mecanice moderate.

Robineţii de comandă sunt aşezaţi pe panoul de comandă Berlogic, care pe lângă faptul că permit gruparea la un loc a comenzilor principale, asigură şi o protecţie, respectiv o etanşeitate bună, nepermiţând pătrunderea vaporilor de erbicide sau a prafului.

 

Dotări standard şi opţionale

Maşina de erbicidat Berthoud Raptor are în dotarea de bază majoritatea echipamentelor.
Indicatorul de nivel (denumit Nivelac) al conţinutului de lichid din rezervorul principal este cu acţionare electronică, pentru mărirea preciziei de citire a valorilor. Nivelac se comandă opţional, alături de indicatorul de nivel cu plutitor, care intră în dotarea de bază a utilajului.

Opţional, pe cadrele de erbicidat se pot monta şi echipamente radar, care asigură menţinerea automată a înălţimii de lucru a cadrelor, la un nivel selectat de operator, evitând reglajele dese şi imprecise. Cu echipamentul radar, productivitatea muncii creşte cu până la 30%.

Vizualizat: 710 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!