Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Maschio sfidează criza!

Publicat: 19 iulie 2020 - 17:17
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Chiar dacă Italia a suferit enorm din cauza pandemiei de coronavirus, afacerile Maschio-Gaspardo nu au fost aproape deloc afectate, aşa cum s-a întâmplat în cazul altor competitori.

Maschio Gaspardo fabrica 2_b

La adăpostul performanţelor financiare excelente din 2019, când activitatea comercială a grupului a generat venituri de 316,6 milioane de euro şi un profit net de aproape patru ori mai mare decât în anul precedent, compania a reuşit să depăşească acest climat ostil printr-o politică a deciziilor bazate pe fler investiţional. Cât priveşte businessul din România, actuala conjunctură este cât se poate de favorabilă. Din primăvara anului trecut, Maschio-Gaspardo România a devenit un centru regional, coordonând activitatea comercială nu doar din ţara noastră, ci şi din Ungaria, Cehia, Slovacia şi Bulgaria. „E o responsabilitate în plus, dar întâi de toate este un lucru cu care ne mândrim. E posibil ca pe viitor operaţiunile să se extindă şi la alte ţări din estul Europei”, îmi spunea Paolo Rocchi, directorul general al Maschio-Gaspardo România, cu ocazia unei vizite de documentare pe care am efectuat-o recent la fabrica din Chişineu-Criş, judeţul Arad.

Paolo_Rocchi_b

„Noi acoperim foarte bine nevoile fermierilor, de la cei mici până la cei foarte mari. Ştim care este trendul politicilor agricole europene şi credem că suntem pregătiţi să performăm în direcţia în care se îndreaptă lucrurile. Dispunem probabil de cea mai mare gamă de echipamente care se pretează a fi utilizate în orice tip de exploataţie agricolă”.

PAOLO ROCCHI, director general al Maschio-Gaspardo România

 

Activitate la turaţie maximă


Dincolo de ameninţarea medicală a pandemiei, activitatea de la noi din ţară a decurs fără întrerupere. „Noi am început să implementăm măsurile de protecţie înainte ca autorităţile române să le impună. Pentru că aveam experienţa din Italia, unde situaţia a fost mult mai dramatică. Din fericire, până acum nu ne-am confruntat cu nici un caz de Covid-19 şi nici nu am oprit fluxul tehnologic. Singura problemă a fost, la un moment dat, cu transportul de materiale. Sunt anumite componente care ne vin din toată Europa şi riscăm să se blocheze activitatea. Au fost câteva zile în care camioanele erau reţinute în vamă şi şoferii băgaţi la izolare. Dar situaţia a revenit destul de repede la normal. Astfel ne-am putut respecta toate angajamentele faţă de clienţi şi planurile pentru buna desfăşurare a activităţii de la fabrica din Chişineu-Criş. Producţia nu a stagnat nici o clipă, motiv pentru care ţin să le mulţumesc tuturor angajaţilor noştri”, ne-a declarat cel care luna aceasta va împlini cinci ani de când a preluat conducerea filialei Maschio-Gaspardo din România.

Maschio Gaspardo fabrica_b

Roboții lucrează „cot la cot” cu angajații


Producătorul numărul unu de utilaje agricole din România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproape 55 milioane de euro, în creştere cu un procent faţă de anul anterior. Nu mai puţin de 160 de persoane sunt implicate direct în lanţul de producţie, lucrând în două schimburi. O parte din procese sunt automatizate. Am văzut câţiva roboţi care sudează anumite componente. „În total, la fabrica din Chişineu-Criş lucrează 300 de angajaţi. În fiecare lună sunt produse şi asamblate aici 200 de echipamente agricole - prese de balotat, semănători, cultivatoare, scarificatoare şi pluguri, în diferite variante de lucru”, mi-a explicat Alessandro Bellotto, manager de operaţiuni la filiala românească a grupului Maschio-Gaspardo. Aici sunt fabricate și prese cu cameră fixă pentru baloţi cilindrici, din portofoliul altor companii de pe piață. Entry, modelul gamei Maschio, are aceleaşi caracteristici şi înfăţişare, doar că diferă culoarea. Într-o lume a globalizării, asemenea oportunităţi nu trebuie ratate şi nu este exclus ca pe viitor să apară şi alte astfel de colaborări cu giganţii industriei. 

Maschio Gaspardo fabrica 4 (1)_b

Producţia de pluguri se mută în România


De aproape un an, la Chişineu-Criş sunt asamblate plugurile Mirco - de dimensiuni mari, de 6 până la 9 brazde, iar din luna septembrie foarte probabil întreaga producţie de pluguri din cadrul grupului se va muta în România. O altă dovadă a aprecierii de care se bucură Paolo Rocchi şi echipa sa. Pentru asta există deja un plan de extindere a platformei de lucru cu o hală de 6.000 mp. În prezent, suprafaţa acoperită este de 20.000 mp.

Utilajele produse şi asamblate la Chişineu-Criş sunt livrate în toată lumea. Nu doar pe continentul european, ci şi în America de Nord şi de Sud, Asia, Africa. „Piaţa echipamentelor agricole se află într-o uşoară scădere. Lumea este încă speriată de apariţia acestei pandemii. În România, însă, marea problemă o reprezintă seceta, în special în Câmpia Bărăganului şi Dobrogea, unde suprafeţe agricole întinse au fost declarate 100% calamitate”, susţine directorul general.

 

Agricultură fără arătură? Da, se poate!

 

Seceta este un fenomen cu care fermierii români s-au tot întâlnit în ultimii ani şi se pare că schimbările climatice despre care toată lumea vorbeşte vor avea un impact din ce în ce mai puternic asupra agriculturii noastre. Pentru a face faţă acestei presiuni e nevoie de noi strategii, nu doar de sisteme performante de irigaţii, dar şi de o abordare diferită în ceea ce priveşte tehnologiile de prelucrare a terenului şi de conservare a apei în sol. Tehnologia no-tillage, ce presupune lucrarea superficială a terenului pentru a nu pierde umiditatea din sol, este una dintre soluţii pentru gestionarea efectelor secetei. Chiar dacă producţiile nu vor fi la nivel maxim, aplicată cum trebuie, această tehnologie vă poate salva culturile. Maschio-Gaspardo are câteva echipamente potrivite pentru acest tip de agricultură fără arătură.

 

CU TEHNOLOGIA NO-TILL ÎMPOTRIVA SECETEI


 

„Elementul de semănat Chrono se pretează foarte bine pentru no-till. Este o semănătoare de precizie pentru plante prăşitoare care intră direct în brazdă fără a mai fi nevoie să se facă anumite lucrări de pregătire a terenului. Renata este una dintre semănătorile de mirişte căreia i se poate ataşa şi secţia de semănat Chrono. Aceasta lucrează foarte bine pe un teren minim pregătit. Noi am trecut deja la un alt nivel cu semănătorile noastre, ceea ce conferă o mare flexibilitate pentru fermieri, în funcţie de nevoile fiecăruia. În loc să faci mai multe treceri, e destul una singură. Asta înseamnă economie de carburant şi de timp, costuri reduse. Şi în plus te ajută să păstrezi apa în sol. Sunt multe beneficii”, constată Paolo Rocchi.

Maschio Gaspardo fabrica 3_b

Vizualizat: 916 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?