Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

“MASCHIO - GASPARDO In Campo 2005”

Publicat: 22 noiembrie 2010 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

La invitaţia grupului Maschio-Gaspardo, în perioada 21-24 iulie ne-am aflat în Italia, împreună cu un grup de fermieri, pentru a vizita unităţile de producţie ale Grupului dar şi pentru a asista la prezentarea şi demonstraţiile în câmp ale maşinilor agricole.

Click pe poza pentru galerie!

Grupul Maschio-Gaspardo este format din 4 mari companii: Maschio SPA, Gaspardo Seminatrici SPA, Terranova SPA şi Grinta srl. Gigantul italian este în acest moment unul dintre liderii modiali în producţia de freze, cultivatoare, grape, semănători, prăşitori şi cositori, realizând în total peste 90 de tipuri de maşini, o producţie anuală de 30.000 bucăţi şi o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro.

Principalele unităţi de producţie se află în Italia, dar compania are filiale în alte 9 state (Statele Unite, Canada, Germania, Franţa, Spania, Iordania, Turcia, Rusia şi România) şi exportă maşini agricole în alte 52 de ţări.

În prima parte a vizitei ne-au fost prezentate, de către dl Mirco Maschio, cele mai importante trei fabrici ale Grupului: Maschio, Gaspardo şi Terranova. Fabrica Maschio produce o gama largă de freze (freze fixe şi dezaxabile, freze mobile, freze cu lame şi dinţi, freze rotative) grape şi tocători pentru resturi vegetale.

Fabrica Gaspardo este specializată în producţia de semănători pneumatice de precizie (pentru porumb, floarea soarelui, sfeclă de zahăr şi soia), semănători universale pentru cereale, semănători pentru legume, semănători pentru însămânţare directă pe teren nepregătit, prăşitoare, combinatoare, maşini pentru împrăştierea îngrăşămintelor şi cositori.

Dacă la primele două fabrici am fost impresionaţi la vederea departamentelor de proiectare şi apoi de liniile de asamblare a maşinilor agricole, la fabrica Terranova, care este specializată în producerea de subansamble, „ne-au luat ochii” aparatele de tăiere cu laser, secţiile de sudură, de îndoire şi presare, magazia de matriţe şi magazia robotizată.

În cea de-a doua zi am asistat la demonstraţiile din câmp la Villafranca Padovana. Desfăşurată sub deviza „Cercetare, Tehnologie şi Inovaţie” manifestarea a reunit fermieri şi prestatori de servicii, producători de maşini agricole, reprezentanţi ai asociaţiilor specializate şi universităţi antrenate în cercetare şi experimentarea de noi soluţii în mecanizarea agriculturii. Multe dintre utilajele prezentate sunt rezultatul colaborării cu Departamentul Tesaf al Universităţii din Padova.

La demonstraţie, timp de patru ore, au „defilat”, rând pe rând, utilaje dintre cele mai moderne. Am observat că, pe lângă grija care se acordă clasicelor grape, freze şi combinatoare, este foarte atent urmărită şi respectată conservarea solului, evitarea eroziunii acestuia prin folosirea de utilaje care seamănă direct în mirişte sau cu o minimă prelucrare a solului.

De altfel, dl Egidio Maschio, preşedintele Grupului, sublinia în cuvântul de deschidere a manifestării că cele patru companii caută şi găsesc în fiecare zi noi soluţii, aplică şi creează tehnologie, propun şi fac cunoscut ceea ce ştiu pentru dezvoltarea agriculturii, dar mai ales că au înţeles că…”împreună vom învinge!”.

Am remarcat de asemenea interesul deosebit pe care l-au manifestat fermierii (tineri şi bătrâni, dar şi copiii), în timpul probelor de lucru cu maşinile agricole, felul în care aceştia urmăreau maşinile, comentau şi apoi mergeau pe urmele semanătorilor scormonind cu mâinile pentru a verifica prezenţa seminţelor şi calitatea lucrărilor.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 4(36)/2005

Vizualizat: 673 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?