Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

MAP - Integra 2011 a ajuns şi în Moldova

Publicat: 07 aprilie 2011 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

După ce a lansat cu succes ediţia a treia a Integra 2011 în vestul ţării, la Arad, cel de-al doilea eveniment de anvergură al MAP - Maşini Agricole Performante a fost susţinut la Bacău, în perioada 11-13 februarie a.c.

Click pe poza pentru galerie!

Programul integrat de soluţii în agricultură - Integra, constând în servicii de consultanţă, finanţare, achiziţie şi asigurare, i-a adus companiei MAP o cifră de afaceri de 50 de milioane de euro, anul trecut.

MAP, împreună cu partenerii acestui proiect, respectiv Intesa Sanpaolo Bank, Global Business Management, FATA asigurări şi SiloSistem, oferă fermierilor, pe loc, o imagine imediată şi completă despre posibilitatea accesării unor fonduri europene cu care să achiziţioneze utilaje agricole performante.

Evenimentul desfăşurat la Bacău a vizat atragerea de fermieri şi potenţiali parteneri din judeţele Bacău, Vaslui, Iaşi, Neamţ. Complexul expoziţional a reunit peste două mii de fermieri, un spaţiu bine amenajat, o organizare ireproşabilă, toate venind în completarea elementelor de conţinut ale evenimentului.

 

Lumea bancară se întoarce la agricultură

„Este pentru prima dată când o firmă de utilaje oferă un pachet complet, iar fermierul nu trebuie să mai caute un consultant şi să găsească o bancă   
Adrian Rădulescu, secretar de stat MADR

Prezent la eveniment, Adrian Rădulescu, secretar de stat în MADR, a explicat beneficiile unui astfel de sistem pentru fermierul român. "Vă pun la dispoziţie atât banii de finanţare cât şi utilajele, vă redactează proiectele şi vă oferă apoi şi soluţii de asigurare şi de însilozare. Prin acest program veţi avea un răspuns pe loc: dacă puteţi lua sau nu utilajele prin finanţare europeană.

Aveţi şansa să vă vedeţi visul împlinit, chiar dacă nu puteţi accesa fonduri europene, pentru că banca cu care sunt în parteneriat deţine astăzi singurul produs bancar accesibil fermierilor. Astăzi este un mare eveniment pentru agricultură: se întoarce lumea bancară la agricultură", s-a adresat Adrian Rădulescu, celor prezenţi.

Până la toamnă, când promotorii vor face bilanţul, iar fermierii vor culege roadele investiţiei, nu ne rămâne decât să urmărim proiectul în desfăşurare.

 

Soluţii imediate şi avantajoase

Eugen Popa, unul dintre fermierii prezenţi şi administratorul societăţii Aicbac Bacău, ne-a declarat că până la acest eveniment nu a cunoscut pachetul oferit de MAP, însă are în desfăşurare un proiect cu finanţare europeană pe Măsura 1.2.1, în valoare de 1,1 milioane euro.

Deci este în cunoştinţă de cauză şi se numără printre posibilii beneficiari ai sistemului. „Atât marca de utilaje, cum este Deutz, cât şi produsele băncii sunt nişte oportunităţi benefice pentru producători, datorită caracteristicilor tehnice dar şi a rapidităţii şi flexibilităţii de lucru.

Cred că pentru orice fermier, dar pentru mine în mod special, la achiziţionarea unui utilaj sunt importante, în primul rând, costul de cumpărare şi apoi rapiditatea prin eliminarea unei serii întregi de adeverinţe”, a precizat Eugen Popa.

Fermierul a recunoscut că, până în urmă cu doi ani, banca cea mai apropiată de agricultură şi care a arătat deschidere a fost CEC-ul. „Până în prezent, în afara CEC-ului, nici o bancă nu oferea produse economicoase.

Dar oferta pe care azi am descoperit-o este cea mai avantajoasă de pe piaţă şi spun acest lucru pentru că deţin credite la alte trei bănci", a adăugat acesta.

Vizualizat: 647 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?