Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

MAP - Integra 2011

Publicat: 01 martie 2011 - 16:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

MAP - Maşini Agricole Performante a continuat şi în acest an seria manifestărilor „Integra”, printr-un prim eveniment organizat la Arad, în perioada 21-23 ianuarie

Click pe poza pentru galerie!

Organizatori ai evenimentului desfăşurat la Compexul Expoziţional din Arad au fost: MAP - Maşini Agricole Performante, Intesa Sanpaolo Bank, Global Business Management, FATA Asigurări şi SiloSistem.

Prima ediţie Integra 2011 s-a adresat fermierilor din vestul ţării, cărora le-au fost prezentate programele de finaţare şi accesare a fondurilor europene şi în special programele speciale oferite de către MAP şi companiile partenere.

O atenţie deosebită s-a acordat măsurilor: 1.2.1. - Modernizarea exploataţiilor agricole, 1.2.3. - Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere şi 3.1.2. - Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi.

Pentru accesarea acestor măsuri se asigură consultanţă de specialitate, programe de cofinaţare şi o ofertă adecvată de maşini şi utilaje agricole.


NOU: linia de credit „Recolta”

Parteneriatul dezvoltat de-a lungul anilor de MAP şi Intesa Sanpaolo Bank a ţinut întotdeauna pasul cu nevoile fermierilor. Aşa s-a născut programul „creditul cu dobândă 0%”, prezentat anul trecut la IndAgra.

Acum, la Integra 2011, a fost lansat un produs nou - linia de credit „Recolta”, unic în România. Prin aceast produs nou se doreşte finanţarea producţiei, a cheltuielior pentru înfiinţarea culturilor agricole. Creditul „Recolta” se adresează fermierilor, persoane juridice, entităţi economice care lucrează între 80 şi 1000 de hectare.

Destinaţia acestui credit: tot ceea ce ţine de producţie.
Nivelul minim al liniei de creditare este de 30 de mii de euro şi poate ajunge la câteva sute de mii de euro, iar maxim 10 la sută din valoarea totală poate fi utilizată cash. Linia de credit are o durată de 12 luni, după care se poate prelungi. Garanţia se realizează print-un gaj asupra producţiei agricole.

Şi, cel mai important lucru, costul total al acestei linii de credit este sub 10 la sută; mai precis, dobânda şi costurile de administrare sunt de 9,53 la sută, în lei.

 

Finanţarea întregului circuit agricol

Mauro Frola, director general MAP: „Fermierii găsesc la Integra aici un întreg circuit: consultanţă serioasă, o bancă ce oferă un produs financiar pentru fiecare măsură, oferta completă de utilaje MAP şi o firmă de asigurare. Ne-am gândit şi la clienţii care nu au putut accesa fonduri europene, şi astfel am realizat programul .

La Arad am lansat un nou produs bancar, pentru înfiinţarea culturilor agricole, care nu are concurenţă. Un astfel de produs, cu 9,53 la sută dobândă, permite finanţarea întregului circuit agricol: achiziţionarea de sămânţă, motorină, erbicide, irigaţii... Acum fermierul se poate gândi la producţie mult mai liniştit”.

Vizualizat: 624 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Achizitionare de utilaje
|
04. 22, 2011. Friday 16:47
Ma numesc bucin cristian sunt de meserie techinician horticultor si in urma cu 4 ani am vrut sa fac un program sapard pentru a semena 300 de hectare de rapita si am abandonat find ca depasea varsta si vam vazut la emisiubea euroferma cum ca dati utilaje cu avans 0% si as dori sa achitionez un tractor intre 75-100CP si prin linia creditului recolta vreau sa seaman 300HA rapita in toamna si la anu vreau sa seaman 300 HA de floarea soarelui pentru biodisel si 300HA de porumb pentru bio etanol Si asi dori sa ma interesez ce acte se cere si in cat timp se poate achizitiona utilajele Sarbatori fericite
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?