Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Manitou: rezultate financiare în 2018

Publicat: 07 iunie 2019 - 19:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În 2018, veniturile din vânzări ale Grupului Manitou au fost de 1.884 milioane de euro, în creştere cu 18% faţă de 2017. Veniturile recente din exploatare au fost de 129 milioane de euro (6,9% din vânzările nete), faţă de 95 milioane euro (6%) în 2017. Veniturile curente din exploatare au fost de 7,3% pe o bază comparabilă (la rate de schimb constante, domeniu de aplicare şi standard de contabilitate).

EBITDA (indicator al performanţelor financiare ale unei firme, ce reprezintă câştigul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) a fost de 162 milioane euro (9%), faţă de 124 milioane euro (8%) în 2017.

Manitou_b
Venitul net atribuibil deţinătorilor de capitaluri proprii ai societăţii mamă este de 84 milioane de euro faţă de 60 milioane de euro în 2017, iar dividentele care vor fi propuse la următoarea Adunare a acţionarilor sunt de 0,78 euro/acţiune.
"Sunt foarte mulţumit de dezvoltarea Grupului în 2018 în toate regiunile şi geografiile. Aceasta este rezultatul investiţiilor pe care le facem de la an la an pentru a ne consolida poziţia de lider şi pentru a ne atinge obiectivele pe termen lung. Multe resurse umane, financiare şi industriale suplimentare au fost implementate pentru a servi mai bine clienţii noştri. Grupul a închis astfel anul financiar 2018 cu o creştere a veniturilor cu 18% şi un venit operaţional curent de 6,9%, în creştere cu 90 puncte de bază faţă de anul 2017. Excluzând efectele cursurilor de schimb, amploarea consolidării şi modificările standardelor de contabilitate IFRS, creşterea a fost chiar de 19%, iar veniturile din exploatare au fost de 7,3%. De asemenea, trebuie să menţionăm creşterea cu 40% a venitului net. Dinamica comenzilor şi volumul producţiei anterioare ne permit să anticipăm o creştere a veniturilor de aproximativ 10% pentru 2019, combinate cu o îmbunătăţire a procentului de profit din operaţiunile recurente de aproximativ 40 puncte de bază", a declarat Michel Denis, preşedinte şi CEO Manitou.

Articol publicat în revista Ferma nr. 9/236 (ediţia 15-31 mai 2019)

 

Vizualizat: 137 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!