Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Manitou a câştigat două premii la SIMA 2018

Publicat: 05 februarie 2019 - 08:13
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Manitou Group, lider mondial în utilaje de manipulare, a primit două premii de bronz la SIMA. Au fost premiate funcţia Eco Stop disponibilă pe gama MLT de încărcătoare agricole multifuncţionale cu braţ telescopic şi Soluţia pentru reciclarea echipamentelor Manitou de la sfârşitul ciclului de viaţă.

 

Aceste două inovaţii confirmă angajamentul Grupului Manitou de a reduce costul total al proprietăţii (TCO - the Total Cost of Ownership) pentru utilizatori şi impactul de mediu al maşinilor Manitou.

Manitou a câştigat două premii la SIMA 2018_b

Funcţia Eco Stop
Membrii juriului SIMA Awards au acordat funcţiei Eco Stop un premiu pentru inovaţia inteligentă şi uşurinţa de configurare. Principiul Eco Stop este simplu: motorul se opreşte automat la ralanti şi atunci când şoferul se află în afara cabinei. Funcţia poate fi setată să intre în acţiune de la 1 la 30 de minute de inactivitate şi a fost concepută pentru a răspunde nevoilor tuturor aplicaţiilor agricole, întotdeauna prioritate având productivitatea utilizatorilor. Funcţia Eco Stop poate fi activată şi dezactivată foarte simplu prin apăsarea unui buton dublu de comutare DSB (Double Switch Button), uşor accesibil în interiorul cabinei. Această funcţie îmbunătăţeşte în mod semnificativ toate cele trei componente principale ale costului total al proprietăţii (ce reprezintă 82% din TCO), care sunt: deprecierea maşinii, consumul de combustibil şi întreţinerea preventivă.
Arnaud Sochas, manager produse agricole Manitou, explică: "Prin sistemul nostru de colectare de date de la maşinile agricole, am constatat că motorul funcţionează, în medie, între 15% şi 30% din timp în ralanti cu/sau fără conducătorul auto în cabină. Conform calculelor, cu 15% pentru o maşină folosită timp de 1000 de ore/an, pe parcursul a 36 de luni, rezultă că funcţia Eco Stop va permite proprietarului să economisească cca. 4.500 Euro.
Funcţia Eco Stop va fi disponibilă pe aproape toată gama agricolă de încărcătoare multifuncţionale telescopice MLT, această opţiune fiind disponibilă pe modelele MLT produse începând din septembrie 2018.

Manitou a câştigat două premii la SIMA 2018_b

Reciclarea încărcătoarelor la sfârşitul ciclului de viaţă
Cel de-al doilea premiu câştigat de Manitou a fost acordat pentru o altă soluţie inovatoare: "dezmembrarea maşinilor la sfârşitul ciclului de viaţă". Cu o vastă experienţă în sectorul prelucrării materialelor, grupul Manitou doreşte să promoveze reciclarea diferitelor componente ale maşinii agricole la sfârşitul ciclului de viaţă.
Această procedură este focalizată pe trei domenii: în primul rând, o concentrare organizaţională, care permite reducerea timpului de dezmembrare a pieselor unei maşini cu până la 22%. ~n al doilea rând, o concentrare economică care vizează reducerea TCO pentru utilizatori prin creşterea valorii de revânzare a maşinilor lor. ~n această direcţie Manitou îşi va extinde activitatea în zona pieselor de schimb recondiţionate şi folosite "REMAN" prin colectarea mai multor piese utilizând un lanţ de aprovizionare cu circuit închis. A treia şi ultima direcţie se referă la un proiect de analiză pentru măsurarea impactului acestei proceduri asupra mediului.
Maxime Deroch, preşedintele diviziei Services&Solutions din cadrul grupului Manitou, adaugă: "Astăzi, nici un producător de maşini de manipulare a materialelor nu ştie ce se va întâmpla cu echipamentele sale la sfârşitul perioadei de utilizare. Trebuie să oferim soluţii responsabile şi durabile şi, în acelaşi timp, să reducem impactul asupra mediului". Grupul Manitou speră ca, în cele din urmă, să extindă această abordare şi la utilizatorii maşinilor la sfârşitul ciclului de viaţă. Acest proiect consolidează abordarea ecologică iniţiată acum câţiva ani în cadrul Grupului Manitou.

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 21/226 (ediţia 1-14 decembrie 2018)

Vizualizat: 64 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?